Stadslandskap – fragment, minnen, visioner

lördag 18 mars 2017 kl. 11
söndag 12 november 2017 Hela dagen

Beskrivning:

Surrealistiska byggnader, svartmålad bråte från Manhattan och en spraymålad regnbåge. I konsten gör sig stadslandskapet och det urbana livet ständigt påmint. Avbildningar av stadslandskap förekommer i konsten sedan antiken. Men en stad består inte bara av fysiska byggnader, gator och torg. Den bär också på sin egen historia i form av minnen och berättelser. Tillsammans väver de en själ och en identitet som gör staden meningsfull. Städer är i kontinuerlig förändring och skapas kollektivt av dem som lever eller befinner sig där genom vardagliga händelser och praktiker såväl som i sociala nätverk.

I ett femtiotal verk från Göteborgs konstmuseums samling framträder fragment, minnen och visioner av urbana landskap. Olika tolkningar av det urbana landskapet presenteras i en vandring mellan det poetiska, fantasifulla och det kusligt dystopiska. Öppna dig för det förbisedda i vardagen såväl som det fantastiska i bilder av stadens förtätade rum.

Läs mer om utställningen på museets webb

Öppettider
Tisdag, torsdag kl 11–18
Onsdag kl 11–20
Fredag–söndag samt helgdag kl 11–17
Måndag stängt

Museet har stängt julafton, juldagen, nyårsafton, nyårsdagen, långfredag, påskafton, 1 maj, 6 juni, midsommarafton och midsommardagen.

Kostnad
Vuxen: 40 kr (årsbiljett, gäller året ut). Alla under 25 år: fri entré.
Kategorier
Konst/Utställning
Complementary Content
${loading}