Foto: M K

Verksamhet 2017

Ungdomssatsningen Hisingen arbetar med att ge ungdomar verktyg för att göra sina röster hörda och ta kontroll över sin egen fritid. Här kan du läsa om de projekt som är aktuella för 2017.

Alla ungdomar som vill skapa egna projekt eller event kan höra av sig till oss för att bolla idéer eller bara ansöka om pengar via vår ansökningsblankett, som ni hittar under ”Sök pengar för dina projekt”.

Studiocafé på Lindholmen är till för unga filmintresserade och är en viktig aktör när det kommer till att skapa en meningsfull fritid för ungdomar. Studiocafé är en del av Gothenburg Studios och i filmbyn finns allt ifrån stora studios och filmkameror till kunniga inom specialeffekter och filmmusik.

Föreningen Min Mic jobbar med radiojournalistik och skapar ungdomsredaktioner på Hisingen. Där får ungdomar möjlighet att uttrycka sig genom att skapa podcasts. I sommar reste de till Almedalen på Gotland för att testa sina nya kunskaper, genom att intervjua politiker och också presentera sina nya program som de skapat under våren. Mer information finns på Min Mics webbsida.

Football Fridays som drivs av Hisingen FC har varit igång på Lundby strand under våren och kommer dra igång i oktober igen på fredagar klockan 18.30-21.30, då är du välkommen att spela spontanfotboll. Football Fridays arrangeras i samarbete med BK Häcken. Kontakta oss på Ungdomssatsningen om du har några frågor.

MBU Hisingen är ännu ett samverkansprojekt som Ungdomssatsningen Hisingen är med i. Är du intresserad av att lära dig mer om uniformsyrken och vad det innebär, så finns det möjlighet att delta i deras utbildningsprogram. Läs mer om MBU här.

Hisingsfestivalen gick av stapeln i slutet av sommarlovet, den 15 augusti, istället för på höstlovet, som tidigare år. Festivalen hade programpunkter för alla åldrar och lockade över 2000 personer.

För mer information om de olika eventen och projekten kolla in Ungdomssatsningen Hisingen på Facebook.