Under hösten och vintern sker en upprustning av Länsmanstorget. Läs mer under "Aktuellt". Illustration: Karl-Johan Sellberg

Trygg, vacker stad

Trygg, vacker stad är en samverkansplattform för att uppnå ökad kvalitet, som ger ett mervärde för göteborgarna i det offentliga rummet. Trygg, vacker stad samverkar med såväl kommunala förvaltningar och bolag som privata aktörer. Trygg, vacker stad erhåller medel från kommunfullmäktige för att samordna arbetet, som bedrivs i projektform. Alla projekt genomförs i samverkan. Park- och naturnämnden, trafiknämnden och byggnadsnämnden har ett gemensamt ansvar för verksamhetens mål och riktlinjer. Park- och naturförvaltningen samordnar Trygg, vacker stad.

Aktuellt

 • Den 30 september är det dags igen för #städagötet

  Publicerad 19 september 2017

  Städa Götet är ett festligt miljöengagemang för hela Göteborg. I samarbete med Quality Hotel skapar Trygg, vacker stad och Håll Sverige Rent ett event med tävlingar för alla. Vem plockar mest skräp? Tävlingar med chans till fina priser utlovas.

 • Samarbete för ett vackrare och trevligare torg

  Publicerad 14 september 2017

  Under hösten och vintern genomförs en upprustning av området kring Länsmanstorget. Projektet är ett samarbete mellan Svenska kyrkan, GöteborgsLokaler och park- och naturförvaltningen genom Trygg, vacker stad. Arbetena startar i september och beräknas pågå till och med december 2017.

 • Nya miniparker gör Göteborg lite grönare i sommar

  Publicerad 07 juli 2017

  Under sommaren pågår ett test med miniparker, så kallade parklets eller p-parker, på tre centrala platser i Göteborg; Södra Larmgatan, Teatergatan och Östra Hamngatan. Välkommen in i grönskan!

Se allt inom aktuellt
Kompletterande innehåll
${loading}