Under Kulturkalaset och EuroPride i augusti kommer fimpomaten att få ny kostym i regnbågsfärger och sättas upp runt om i Göteborg. Bilden är ett montage. Foto: Mathias Stenback

Trygg, vacker stad

Trygg, vacker stad är en samverkansorganisation med syfte att skapa tryggare och vackrare platser i staden genom åtgärder i den fysiska miljön. Park- och naturnämnden, trafiknämnden och byggnadsnämnden har ett gemensamt ansvar för verksamhetens mål och riktlinjer och arbetet bedrivs i projektform med projektledare från trafikkontoret, stadsbyggnadskontoret och park- och naturförvaltningen. Trygg, vacker stad samverkar också med andra förvaltningar, kommunala bolag, enskilda organisationer och privata aktörer. Trygg, vacker stad erhåller medel från kommunfullmäktige för att samordna arbetet och alla projekt genomförs i samverkan. Trygg, vacker stad samordnas av park- och naturförvaltningen.

Aktuellt

 • Brunnsparken goes Pride!

  Publicerad 19 juli 2018

  I sommar pyntas Brunnsparken och bryggan vid Lejontrappan med pride-tema. Trädkronorna får vimplar i Prideflaggans färger och ljusslingor kommer lysa effektfullt om kvällarna. Och flytbryggan vid Lejontrappan är målad i regnbågens färger.

 • Hållplats Grönsakstorget blir tillfälligt sommarhäng

  Publicerad 28 juni 2018

  Välkommen till hållplats Grönsakstorget i sommar! Här kan du slå sig ned en stund, leka eller kanske ta en kaffe i det gröna. – Arbetet med Vasabron påverkar omgivningen och därför kraftsamlar nu Göteborgs Stad för att skapa den här platsen, säger Hanna Kuschel, projektledare på trafikkontoret.

 • Göteborg världsmästare i nudging

  Publicerad 27 juni 2018

  För att försöka minska antalet fimpar på gatan genomförde Trygg, vacker stad ett nudgingprojekt sommaren 2017. Skyltar med duvor som uppmanade rökarna att fimpa i askkoppen visade sig ha stor effekt. Nu har kampanjen utsetts som vinnare i Nudge Awards, som även kallas VM i nudging.

Se allt inom aktuellt
Kompletterande innehåll
${loading}