Foto: Anna-Lena Lundqvist

Stadsbiblioteket på Götaplatsen.

Välkommen till Göteborgs största bibliotek. Här kan du låna böcker, film, musik och tidskrifter, spela tv-spel, läsa dagstidningar och mycket mer. Huset har många läsplatser, grupprum, datorer och skrivare, café och inte minst scener med hundratals arrangemang varje år.

Aktuellt

 • Därför ska vi lyssna på klassisk musik

  Publicerad 16 februari 2018

  För den som inte lyssnar på, eller har svårt att hitta in till, klassisk musik kommer musikkritikern Nicholas Ringskog Ferrada-Noli till undsättning och ger en introduktion och guidning till vad han kallar - den andra musiken.

 • Stadens alla bibliotek i telefonen

  Publicerad 05 februari 2018

  Äntligen har göteborgarna fått en app för biblioteken. Nu kan du enkelt söka efter böcker, hålla koll på dina lån och hitta närmsta öppna bibliotek med hjälp av bibliotekets nya app. Dessutom kan du i appen få boktips, chatta med en bibliotekarie och bli guidad runt på det stora Stadsbiblioteket

 • Sport och politik under lupp i Stadsbibliotekets vårprogram

  Publicerad 18 januari 2018

  Då det är valår och flera idrottsmästerskap i vår diskuteras relationen mellan sport och politik i en serie i Stadsbibliotekets vårprogram som kommer näta vecka. Dessutom ett digert innehåll med allt från bok- och skrivarcirklar, språkträffar och workshops till EU-debatter och författarbesök.

Se allt inom aktuellt
Kompletterande innehåll
${loading}