Nu behöver vi dig som...

Alla som vill mötas i de kontakter som vi förmedlar är välkomna att anmäla sig till oss - alltid. Våra behov för verksamheten varierar dock över tid med vilka som anmäler sig och önskemålen på matchning.

Vem/vilka behöver vi mest just nu för att kunna matcha fler och snabbare?

Under alla år som Språkvän/Flyktingguide Göteborg funnits har intresset aldrig varit så stort som nu för att engagera sig i det inkluderingsarbete som är så viktigt för den sociala integrationen. Hundratals personer och hushåll har anmält sig och väntar på att bli matchade med varandra. Det är glädjande. Vi jobbar på så gott vi kan med att skapa kontaktytor genom matchningar, gruppträffar och studiecirkelgrupper. Inom kort hoppas vi också kunna komma igång med ett språkcafé i någon form.

Alla som vill mötas i de kontakter som vi förmedlar är välkomna att anmäla sig till oss - alltid. Våra behov för verksamheten varierar dock över tid med vilka som anmäler sig och önskemålen på matchning. Just nu ser behoven ut ungefär så här:

Vi söker fler språkvänner som är:

  • män eller killar, särskilt i åldern 18-35 år
  • smågrupper eller kompisgäng (1-3 personer).

Gå till anmälningssidan: bli guide och språkvän! Du kan anmäla dig direkt i ett webbformulär eller genom att skicka in en anmälningsblankett.

Vi söker fler nyanlända flyktingar/invandrare som är:

  • äldre kvinnor och män, 50 år och uppåt
  • unga tjejer 18 år och uppåt
  • familjer med (små)barn
  • smågrupper eller kompisgäng (1-3 personer)

Gå till anmälningssidan: träffa en guide och språkvän! Du kan anmäla dig direkt i ett webbformulär eller genom att skicka in en anmälningsblankett.

Om du vill veta mer...