Alice Hagenbrant, Estetiska programmet, Ny Musik

"Jag flyttade till Göteborg från Karlstad för att börja studera musik på Ny Musik som verkligen hade min passion på schemat. Här spenderade jag de några av de bästa åren i mitt liv! Jag har alltid älskat att sjunga och Ny Musik gav mig möjligheten att utvecklas varje dag, jag fick ny glöd och inspiration med alla nya projekt genom mina tre år. Det absolut bästa med Ny Musik var lärarnas professionalitet och det genuina engagemang de alltid visade för oss elever. Vi var viktiga, det var väldigt fint att känna att lärarna brydde sig och delade vår passion med oss. Det är nästan så att jag hade gjort om det om jag fick!"

 

 

 

Adam Garciga Adamsson, Estetiska programmet, Ny Musik

"Jag gick på öppet hus hos alla andra skolor i stan som hade musikprogram. Men det fungerade inte för mig. Antingen var det för mycket musikteori eller för mycket sång. När jag kom till Munkebäck visste jag direkt att det var här jag ville gå.

Här spelar vi massor och har mycket ensemblearbete, och vi har konserter hela tiden. Det är en skönt avslappnad miljö, sam- tidigt som alla är jätteengagerade."

 

 

Felicia Lövgren, Estetiska programmet, Ny Musik

"På den här skolan finns alla stilar. Man kan verkligen komma hit och vara sig själv. Jag har utvecklats otroligt mycket på kort tid och haft skitroligt. Drömmen är att bli jazzmusiker och turnera runt på små klubbar. Men samtidigt som jag blir förberedd att komma in på Artisten, har jag också chans att utbilda mig till något helt annat, till exempel psykolog, som jag också funderar på."

Ellinor Thomasson, Estetiska programmet, Ny Musik

"Ny musik på Munkebäcksgymnasiet är en bra och rolig linje där man får chansen att pröva på att spela och lära sig ett flertal instrument med hjälp av duktiga musiklärare i de väl utrustade replokalerna. När vi har konserter får du uppträda på den proffsiga BrewHouse scenen. Man får även tillgång till bra utrustning och program i sin egen Mac-dator, som t ex musikprogrammet logic pro. Datorn är ett verktyg som kommer till användning inom både det teoretiska och de estetiska ämnena. Linjen ger dig en bra blandning av olika musikprojekt, grunderna inom musikteori, chansen att få spela in egen musik och att få spela med andra."

 

"La Liga" - Amelia Jelse, Isabelle Kemi, Josefin Lange och Ellinore Olausson tog studenten 2015

"Tack vare Munkebäcksgymnasiet fick jag både erfarenheter och vänner för livet, direkt efter studenten fick jag även jobb som skolfotograf."
Josefin Lange

Ellinore: "Jag är 19 år och tog studenten från Munkebäcksgymnasiet 2015. Mina tre år på denna skola har varit de bästa i mitt liv. Med nästan ingen kunskap om fotografi alls när jag började, har jag efter dessa estetiska år lärt mig såpass mycket att jag nu jobbar som fotograf hos ett företag. Och det var inte bara lärandet som Munkebäck gick ut på. Att en skolgång kan vara så kul trodde jag inte för fyra år sedan. Med nyfunna vänner för livet samt lärare som vi fortfarande hälsar på har Munkebäck gjort mitt liv ljusare. Det kanske låter klyschigt, men att vi kommer tillbaka till skolan och tar på oss våra Munkebäcks-tröjor bara för att hjälpa till på Öppet hus måste ju betyda någonting. Och det var just på Öppet hus för snart fyra år sedan som jag tog beslutet att söka till Munkebäcksgymnasiet. Det är det bästa beslutet jag tagit i hela mitt liv."

Isabelle Kemi: "Jag gick estet media på Munkebäck. Efter mina tre helt underbara år har jag hunnit testa på många olika jobb. Restaurang, förskola, fotograf och nu jobbar jag i en chokladaffär. 

Att välja Munkebäck var det absolut bästa jag kunde göra, där träffade jag mina finaste vänner och även helt underbara lärare som jag nu också ser som vänner. Man fick kämpa och ha kul i tre år samtidigt som jag utbildade mig till mitt drömyrke som fotograf!"

Amelia: "Efter tre fantastiska år på Munkebäcksgymnasiet har jag inte bara utvecklats enormt som person utan även som fotograf och inom diverse andra medieområden. 

För tillfället jobbar jag på restaurang men har tack vare de kunskaper jag fått med mig från gymnasiet kunnat agera fotograf för företaget samt fått erfarenheter som bröllopsfotograf. Att sedan ha hittat det jag brinner för och på så sätt alltid hålla kreativiteten och kulturintresset levande, det är bara en bonus."

 


Christian Zetterberg, tog studenten 2012 arbetar nu som frilansande filmare och läser regi i Skåne.
"Munkebäcksgymnasiet är en riktigt bra skola med högt till tak, gemenskap och engagerade lärare.
Jag stortrivdes och var engagerad i mycket. Vi startade en egen radiostation och filmutrustningen var tillgänglig 24/7 vilket ledde till mycket experimenterande.
Idag läser jag sista året på Filmlinjen vid Fridhems folkhögskola i Svalöv och fokuserar på regi. Utöver detta frilansar jag som filmare, något Munkebäck och kontakterna jag fick där, blev starten för."

Foto: Åke Arvidsson ES14A