Medialabb

Film! Ljud! Grafik! Podcast! Animation! Foto! Webb! Lördagen den 29/4 inviger vi Blå Ställets nya MediaLabb - Ett kreativt ställe där du - 16 år och uppåt - har möjlighet att fördjupa dig inom digitalt skapande.

Lördag/söndag 20/5-21/5
Lär dig filma och intervjua - var med i Angereds-TV!

Angereds-TV

Vill du berätta något om platsen du bor på? Vill du lära dig filma och intervjua andra? Vill du vara med och starta upp Angereds-TV? Då ska du vara med på vår kurs 20-21 maj!

Under två dagar kommer vi lära ut grunderna i filmning och intervjuteknik och testa att spela in. Du behöver inte ha någon erfarenhet sedan tidigare. Alla över 16 år är välkomna!

Blå Stället MediaLabb, i samarbete med föreningen Göthenburgo samt Kulturskolans filmsatsning Action!, inleder nu arbetet med att starta upp en nyhetsredaktion i Angered där invånarna själva gör reportage om händelser som de tycker borde spridas.

Sprid gärna till alla du känner som du tror skulle kunna vara intresserade. Detta är inte bara för ungdomar - vi ser ett värde i att redaktionen består av människor i olika åldrar. 
Arrangeras i samarbete med ABF. Kurserna är gratis och vi bjuder på fika.

Begränsat antal platser! Anmäl intresse senast 17/5 till:
medialabb@angered.goteborg.se​
Kl 10-16. Plats: Studion, Blå Stället. 

 

Nå ut med din berättelse!

Du behöver inga förkunskaper, bara en idé eller "berättelse". Här kan du få handledning, support och stöd för att göra verklighet av dina idéer. Vi planerar att ha återkommande workshops och kurser inom en rad olika områden. Men vi behöver din hjälp för att veta exakt vad vi ska satsa på!

Låter det här intressant?
Skicka in din intresseanmälan här:
Intresseanmälan

E-post: medialabb@angered.goteborg.se

Blå Stället MediaLabb är ett pilotprojekt av Kulturhuset Blå Stället med inriktning digital media. Här kan du som är 16 år och uppåt bli medlem och få stöd, inspiration och handledning att komma igång med ett projekt. Kanske vill du spela in en kortfilm, göra poddradio, designa en webbsida, testa på animation eller lära dig göra en musikvideo?

Du behöver inga förkunskaper, bara en idé till ett projekt eller ett område du skulle vilja fördjupa dig inom. Vi kommer anordna kurser och workshops inom olika områden men som medlem krävs det att du kan och vill arbeta självständigt och genom att testa dig fram också lära dig själv!

Här finns både avancerade och enklare programvaror samt utrustning som kameror, stativ, ljus, mikrofoner, hörlurar m.m som medlemmar kan boka och låna.
Under första perioden kommer vi fokusera på filmskapande av olika slag samt hur man gör sin egen poddradio. Vi kommer anordna ett antal olika workshops och kurser för inspiration och grundläggande “tänk” inom dessa ämnen samt lite mer specifika, ingående kurser för de som vill fördjupa sig ytterligare.

Läs hela infotexten i PDF:en nedan!