Livat i Blå Gången

När du kommer in på Kulturhuset Blå Stället ser du direkt en lång korridor. Det är Blå Gången och det är den vi vill liva upp! Och det gör vi med musik, berättelser, fotovisningar, sagor, workshops, pyssel och knåp och annat som vi kommer på. Det är bara att slå dig ner om du har vägen förbi...

Har du frågor eller förslag på idéer? Kontakta programproducent:
Gloria Esteban. Tel: 0725-05 07 94.
E-post: gloria.esteban@angered.goteborg.se

 

Torsdag 22/3
Miniföreläsning: Dragspelen i tangons historia

Alan Haksten

Alan Haksten, kompositör, dragspelare och gitarrist från Argentina, berättar om Tangons historia och om dragspelen som instrument i tangon och i andra musikstilar från Argentina. Under kvällen kommer han att framföra olika musikstycken.
Kl 18. Blå Gången. Fri entré.

 

Torsdag 5/4
Berättarkväll: Gratisbutiken i Kortedala

Gratisbutiken i Kortedala

Bra för grannsämjan, ökad trygghet i området, en kravlös vardagskontakt och möjlighet att ta vara på våra resurser genom återbruk. Det är några av vinsterna med Gratisbutiken. Kom och ta del av deras tankar och bli inspirerad!
Kl 18. Blå Gången. Fri entré.

 

Torsdag 12/4
Berättarkväll: Polens matkultur

Polens matkultur

Polens mångskiftande historia och centrala läge i Europa har under århundradenas lopp skapat en delikat och mångfacetterad matkultur. Gabriela Johansson berättar om det polska köket och dess mattradition och bjuder på smakprov av både mat och bakverk.
Kl 18. Blå Gången. Fri entré.

 

Torsdag 19/4
About refugees in Calais and migration trends

Futuro Berg _refugee camp_Calais

Futuro Berg, director and activist, speaks about the experience of life in a refugee camp in one of the world’s richest countries- and about the current migration trends in England and in France.
Futuro Berg, filmskapare, fotograf och aktivist berättar om situationen i ett flyktingläger i Calais och om flyktingsituationen i Frankrike och England.
Language: English. Programmet genomförs på engelska.
See some pictures and read an article here (in Spanish).
Reportage och bilder på spanska.

Article in English/Reportage på engelska
Kl 18. Blå Gången. Fri entré.

 

Torsdag 3/5
Miniföreläsning: "Min resväska"

Yarko Rhea berättar om projektet "Min resväska"

Ett projekt i syfte att få nyanlända barn att känna sig trygga, få kompisar och att göra kreativa aktiviteter. Barnen fyller en väska med film, fotoböcker och annat och presenterar den sedan för lärarstudenter, skolor och andra som möter nyanlända. Yarko Rhea, projektledare, berättar och visar barnens arbete.
Kl 18. Blå Gången. Fri entré.

 

Onsdag 16/5
Miniföreläsning: mänskliga rättigheter i Sverige idag

Om Mänskliga Rättigheter i Sverige

Sara Abiri och Camilla Ingemarson från Emerga berättar om hur det står till med mänskliga rättigheter i Sverige och varför vi borde prata mer om dem. Emerga är ett konsultföretag som utbildar och handleder offentlig sektor och företag i praktiskt arbete med mänskliga rättigheter.
Kl 18. Blå Gången. Fri entré.

 

Torsdag 31/5
Fixoteket: kvartersnära återanvändning och återvinning

Fixoteket

Det ska vara lätt att laga, låna, byta och bygga nytt; helt enkelt att konsumera hållbart. Det är tanken med fyra nya kvartersnära mötesplatser - så kallade Fixotek - i Hammarkullen, Majorna, Rannebergen och Bergsjön. Kom och träffa de som jobbar med detta spännande koncept.
Kl 18. Blå Gången. Fri entré.

 

Torsdag 7/6
Berättarkväll: Guatemalas matkultur

Mattraditionen kännetecknas av sammansmältningen av två stora kulturer - ursprungsbefolkningen och européerna - samt landets geografi och det variationsrika klimatet. Cicela Alvarado, Angeredsbo och matintresserad, berättar om Guatemalas kök.
Smakprov av både mat och bakverk.
Kl 18. Blå Gången. Fri entré.