Aktuellt

Aktuelltarkiv

 • ”Ha fokus på barnen. Och var stolta över allt bra ni gör.” 

  Publicerad 21 juni 2018

  Under hela sitt yrkesliv har Anita Nilsson jobbat för barns rättigheter. Hon har varit med och byggt upp det familjecentrerade arbetssättet och Jämlikt Göteborg. Nu är det dags för pension.   

 • Ny webbutbildning om vägen till ett mer jämlikt Göteborg

  Publicerad 08 juni 2018

  Nu finns en ny webbutbildning som introduktion till varför arbetet för ökad jämlikhet är viktigt, hur skillnaderna ser ut i staden och hur vi jobbar för ett mer jämlikt Göteborg.

 • Letterbox Club bokpaket ska stärka barn i utsatthet

  Publicerad 04 juni 2018

  Göteborgs Stad satsar på en engelsk metod för att stärka familjehemsplacerade barn och barn som lever med långvarigt försörjningsstöd i Göteborg. Bokpaket ska väcka nyfikenhet och läslust.

 • Fler röster behöver höras i ett mer jämlikt Göteborg

  Publicerad 17 maj 2018

  Den 9 september är det val i Sverige. Fram till dess genomför Göteborgs Stad en mängd aktiviteter för att få fler göteborgare att använda sin röst i valet.

 • Långsiktigt program för en jämlik stad antaget

  Publicerad 22 januari 2018

  Torsdag den 18 januari antogs Göteborgs Stads program för en jämlik stad i Kommunfullmäktige. Programmet är ett styrande dokument för hela staden som sätter riktning för jämlikhetsarbetet från i år fram till 2026.

 • Göteborgsprojektet "Staden där vi läser för våra barn" sprids i Europa

  Publicerad 14 december 2017

  Göteborg satsar hårt på att bli en stad som läser och berättar för sina barn. Under två års tid kommer staden att hålla i ett EU-projekt där fyra andra europeiska storstäder ingår. I ”Open the door for reading” ska städerna öka sin kompetens, våga testa nytt och utveckla sitt läsfrämjande arbete.

 • Efter Jämlikhetsrapporten - så ska Göteborg minska skillnaderna

  Publicerad 06 december 2017

  Årets stora jämlikhetskonferens har precis avslutats. Helt färska siffror över hur göteborgarna lever, mår, bor och jobbar, och hur det skiljer sig åt, presenterades under måndagens konferens.

 • Både ljuspunkter och dystra trender i nya Jämlikhetsrapporten

  Publicerad 04 december 2017

  Göteborgs Stads nya jämlikhetsrapport visar att Göteborg är en bra stad att leva i för de allra flesta. Inom viktiga områden, som behörighet till gymnasiet och arbetslöshet, har skillnaderna minskat. Men ojämlikheten mellan stadens områden och grupper är fortfarande tydlig och allvarlig.

 • Nya samordnare i varje stadsdel för att stärka familjer

  Publicerad 22 november 2017

  Göteborgs Stads och Västra Götalandsregionens storsatsning på familjecentrerat arbetssätt fortsätter. Förutom att alla tio stadsdelar får minst en familjecentral har det nu anställts processledare för att samordna och stärka det familjecentrerade arbetet i varje stadsdel.

 • Stadsbiblioteket 300m2 i Brunnsparken blir arena för Jämlikt Göteborg

  Publicerad 30 augusti 2017

  Nu kraftsamlar Stadsbiblioteket och Social resursförvaltning tillsammans för att göra Stadsbiblioteket 300m2 till en arena för Jämlikt Göteborg och Staden där vi läser för våra barn – med fokus på föräldrar och viktiga vuxna i barns närhet.

 • Jämlikt Göteborg i Almedalen - se alla seminarier på plats eller på webben

  Publicerad 30 juni 2017

  Vecka 27 samlas politiker, beslutsfattare, och samhällsengagerade personer i Visby för att nätverka och debattera aktuella samhällsfrågor. Hur vi kan skapa en socialt hållbar stad med mer jämlika livsvillkor är även i år högaktuellt.

 • Nyanlända får stöd i att starta företag i Sverige

  Publicerad 05 juni 2017

  Under maj månad har ett snabbspår för nyanlända i att starta företag pågått på Hisingen i Göteborg. Deltagarna har med stöd på flera olika språk fått lära sig om förutsättningar för företagande i Sverige.

 • Öppna världen för ditt barn med sagorna som bryter normer

  Publicerad 01 juni 2017

  Under West Pride som pågår 7-11 juni finns det möjlighet att delta i regnbågsfärgade sagostunder med speciellt utvalda och riktigt bra barnböcker. I Göteborgs Stads tält i Regnbågsparken finns sagoläsare från biblioteket som läser och berättar, visar och tipsar om barnböcker som bryter normer.

Gå till sida:   1   2   Nästa sida