Göteborg ska vara den jämlika staden som bidrar till ett gott liv för alla

Göteborgs Stad satsar långsiktigt och uthålligt på att skapa en mer jämlik stad. Vi ska minska skillnader i livsvillkor för ökad sammanhållning, tillit och delaktighet. Arbetet gör vi i samverkan med näringsliv, myndigheter och civilsamhälle.

Aktuellt

 • "Bokstart" - utökad satsning på hembesök och läsning för alla

  Publicerad 04 oktober 2018

  Efter tre lyckade år med pilotprojektet ”Bokstart” utvidgas nu satsningen från två till tolv områden i Göteborg. Fler barn och familjer får nu stöd och inspiration till läsning och språkutveckling via hembesök. Satsningen är en del av stadens arbete för att skapa ett mer jämlikt Göteborg.

 • Skolan som öppen arena och mötesplats

  Publicerad 22 augusti 2018

  Skulle skolan kunna fungera som en öppen arena för flera aktörer utöver skolans egen verksamhet om målet är att fler barn ska lyckas i skolan? Fredagen den 17 augusti möttes flera aktörer för att få inspiration, kunskap och tid för att prata om den här möjligheten.

 • Göteborgs Stad skapar en färgsprakande Regnbågsbibbla

  Publicerad 06 augusti 2018

  Folkbiblioteken i Göteborg samlas i Trädgårdsföreningen under Europride och Kulturkalaset för att ge liv till en Regnbågsbibbla för barn, unga och föräldrar. Kolla in dagens queerbok, lyssna på live-podd, gå på seminarier med kända hbtq-profiler eller läs en saga för ditt barn.

Se allt inom aktuellt
Kompletterande innehåll
${loading}