mostphotos.com

Hur får jag en bättre sömn?

Tisdag 2 oktober kl. 18–19.30
Frölunda Kulturhus, Lilla salen

Det finns mycket du kan göra själv för att förbättra din sömn. Genom kunskap om sömnen och förståelse för hur stress och oro påverkar din sömn, är du ett steg närmre. Är du också beredd att stegvis förändra vissa beteenden kan du på sikt få den sömn som du vill ha. Susanne Ellbin, klinisk psykolog och verksam vid Institutet för Stressmedicin ger en introduktion till hur man kan arbeta med att förbättra sin sömn genom psykologiska metoder.

Farliga prinsessor och ljuva monster
– om normutmanande föräldraskap

Tisdag 9 oktober kl. 17.30–19.00
Frölunda Kulturhus, Lilla salen

Hur kan vi hjälpa våra barn att upptäcka sin egen glädje och sina egna drömmar i livet, utan att begränsas av gammeldags könsstereotyper och snäva normer? Hur skapar vi en framtid där #metoo­uppror inte längre behövs? Hur hänger barns lek och utforsk­ande ihop med vilket yrke och vilka vägar de väljer som vuxna? I den här föreläsningen ger vi oss ut på upptäcktsfärd i normernas värld med psykologen Lina Bodestad.
I samarbete med Frölunda bibliotek.

Hälsoångest

Torsdag 8 november kl. 17.30–18.30
Frölunda Kulturhus, Lilla salen

-En föreläsning om dagens samtalsklimat kring kropp, mat och prestation I ett samhälle som dagligen matar oss med ouppnåeliga ideal och ständigt ökande krav sätts själv­ känslan på spel. Hälsoångest, kroppsfixering och orealistiska livsstilskrav blir allt vanligare i alla åldrar. Välkommen till en varm föreläsning full av praktiska tips på hur man applicerar självmedkänsla i vardagen när hälsoångest smyger sig på.
En föreläsning av Ellen Abrahamsson, Frisk & Fri.
I samarbete med Anhörigcenter Väst.

Benskörhet – en folksjukdom

Tisdag 20 november kl. 17.30–19.00
Frölunda Kulturhus, Lilla salen

MonaLisa Svensson från Osteoporos­ föreningen i Västra Götaland föreläser om vad benskörhet/osteoporos är och vad man själv kan göra för att undvika frakturer.