Hjärnkollambassadören Jihad som föreläser om flykt och psykisk ohälsa den 19 mars

Föreläsningar och temadagar

På Hälsoteket uppmärksammar vi flera olika temadagar under året. Det blir spännande föreläsningar, aktiviteter, samtal och berättelser att ta del av. Håll utkik efter programmet för temadagarna. Välkomna!

Kultur i stan

Vi åker tillsammans och upptäcker Göteborgs kultur som till exempel museer och historiska byggnader. Ta med spårvagnskort och mellanmål.

Sista tisdagen varje månad:
27 februari, 27 mars, 24 april och 29 maj,
klockan 13–16
Samling på Hälsoteket i Angered

Föreläsning: Mat och barn med övervikt

Välkommen till en föreläsning för dig som är förälder/vårdnadshavare. Du får praktiska råd och tips som hjälper dig att lägga en bra grund för dig och din familjs matvanor. Föreläsningen hålls av en dietist. Få svar på dina frågor om mat och passa på att träffa andra föräldrar. Denna träff vänder sig till vuxna och är inte anpassad till barn eller syskon, då känsliga frågor eller samtalsämnen kan komma upp.

Måndag 26 februari
Klockan 13.30 –15
Hälsoteket i Angered

Föreläsning: Den egna berättelsen - om flykt och psykisk ohälsa

Jihad berättar om sin tid före, under och efter flykten. Han blandar allvar med humor när han berättar om starka minnen, väntan under asyltiden, känslan av att få en diagnos han inte hört talas om och hur han så småningom började må bättre. Jihad är ambassadör för Hjärnkoll och föreläser om sina egna erfarenheter av posttraumatiskt stressyndrom.

Måndag 19 mars
Klockan 18–20
Blå stället, Stora salongen

Föreläsningen anordnas i samarbete med Hjärnkoll och SDF Angered.

Föreläsning: Din röst är viktig

Den 9 september är det val till riksdag, kommun och landsting och din röst räknas. Kom och förbered dig inför valet tillsammans med Hälsoteket. Hur går valet till? Vad står de olika partierna för? Vem får rösta? Vart kan jag gå och rösta? Välkommen till en föreläsning där du får svar på dina frågor om demokrati, valet och de politiska partierna.

Måndag 23 april
Klockan 13.30 –15
Hälsoteket i Angered