UTSTÄLLNINGSHALLEN

 

Under vattenytan

Denna fotoutställning visar på den fascinerande biologiska mångfald som finns under vattenytan och som det inte är var och en förunnat att själv få se. Här kan du förundras över livet i såväl kalla arktiska vatten som i varma tropiska hav. Följ med under vattenytan i nordiska vatten, i Röda Havet, i Smaragdhavet utanför British Columbia i Kanada och i Indonesien.

Sällskapet för Undervattensfotografi är ett ideellt sällskap för undervattensfotografering. Sällskapets medlemmar kommer från två dykarklubbar som idag är medlemmar i DK Sjökorna och anslutna till Svenska Sportdykarförbundet som ingår i Sveriges Riksidrottsförbund. Vernissage lör 16 juni, kl 13-16. Utställningen pågår 16 juni–19 aug.

 

Vi är romer

”Fram tills väldigt nyligen hade inte romer egna representanter som kunde föra deras talan. Det har alltid varit någon annan som har talat för romernas del. Vi har aldrig fått den möjligheten själva” Thereza Eriksson.

 I utställningen Vi är romer möter du personer som berättar om hur det är att vara rom i Sverige idag. Alla talar utifrån sina egna erfarenheter. Det finns inte ett sätt att vara rom på, det finns flera. Trots motgångar ger de aldrig upp.

Vi är romer utsågs 2013 till Årets utställning av Forum för utställare med motiveringen: "Göteborgs Stadsmuseum har skapat en vacker, värdig och tankeväckande utställning av och med romer med syftet att se människan bakom myten, öka kunskapen om samt motverka negativa attityder." Nu har utställningen fått nytt liv i denna mindre version, som är en vandringsutställning.

Vernissage lör 25 aug, kl 13–16. Pågår t o m 14 okt.

 

 

GÅGATAN