Som vi behagar - Teatersceniorerna

Lättsmält och svårtuggat ur livets skafferi

Elva små scener om makt framförs av Katarina Barnö, Ann-Sofi Johansson, Gunvor Johansson, Cecilia Karlsson, Dennis Petersson, Margareta Polheimer, Olle Spjuth och Birgitta Svedberg.

Regi: Lena Holmquist.

Biljetter från mån 28 aug, kl 10. Premiär! Fre 22 sep, kl 15.

Lör 23 sep och sön 24 sep, kl 15. Mån 25 sep, kl 19. Stora salen. Entré 50 kr.

BILJETTER:
Tfn: 031-366 27 25 eller ticketmaster.se

Föreställningen visas som Soppteater, tis 26 sep, kl 13. Entré 110 kr.

För Soppteater, köp biljett senast 22 sep för att soppa skall ingå.
Soppan serveras i caféet från kl 11.30.

BILJETTER:
Tfn: 031-366 27 25 eller ticketmaster.se

Var är mitt hem – Riksteatern

I en stark monolog berättar Danjin Malinovic om hur hans lyckliga uppväxt i det forna Jugoslavien fick ett brutalt slut när inbördeskriget bröt ut. Via ett korrupt Moskva fördes han till Sverige. En sann berättelse om lycka, krig, flykt och hopp, som pendlar mellan skratt och allvar utan att lämna någon i publiken oberörd.

Tors 5 okt, kl 19. Fre 6 okt, kl 10. Stora salen. Entré 80 kr.

STAND UP

Grinden stand up special

Ett nytt gästuppträdande med nya komiker. Såväl kända proffs som lokala talanger från klubbens sommarscen. Ami Hallberg Pauli och Ludde Samuelsson är kvällens största stjärnor, kända från bl a Norra Brunn.  

De får sällskap av Göteborgsfavoriterna Ellinor Johansson, Anna-Lisa Gustavii, David Lundgren och Martin Johansson. Kvällen hålls samman av Gunnar Söderberg.

AMI HALLBERG PAULI

Ami Hallberg Pauli är stand up-komiker och skådespelerska med över 20 år i yrket. Hon uppträder med sin stand up på klubbar som Norra brunn och MACK och liknande landet runt. Hon har satt upp sina egna shower ”The ikväll show” och ”Like” på Mosebacke etablissemang men är mest känd för sin föreställning ”Ladies Fight” där hon, tillsammans med gräddan av Sveriges kvinnliga komiker-elit gör en rasande rolig show som spelat på Södra Teatern, Maxim, på Västerås, Umeås och Lunds Comedy Festivaler samt visats i SVT (i två tappningar) 2014 och 2016.

LUDDE SAMUELSSON

Ludde Samuelsson är både en ung och erfaren komiker som alltid levererar smarta skämt med välkänd och smittande entusiasm. Förutom att uppträda på landets största ståuppklubbar är han aktuell i podcasten Ludde & Marcus och på riksturné med standup-showen Ludde Samuelsson säger något kul.

MARTIN JOHANSSON

Martin är en spännande nykomling på humorscenen. Hans komik är finurlig när han bla. driver med sig själv och om att vara adopterad. Med glimten i ögat och med bra tajming lockar han publiken till skratt. För snart två år sedan provade Martin på stand up. Han fick blodad tand och har sedan dess utgått från Göteborg men han har redan hunnit uppträda på flera av Sveriges stora och små komediklubbar runt om i landet.

GUNNAR SÖDERBERG

Gunnar Söderberg är en av Grindens trogna konferencier, han välkomnar med stor värmepubliken, roar och ser till att stämningen alltid är hög. När han inte står som värd på scenen är han själv en uppskattade komiker som känns igen på sin klarhet på scen, publikkontakt och rappa tankevändningar.

ANNA-LISA GUSTAVII

Anna-Lisa har kört stand-up i snart fyra år. Hon började för att hon behövde en läskig hobby och tyckte att fallskärmshoppning kändes alldeles för blåsigt. Hon skämtar mest om att vara mamma (oväntat!), gift (ojdå!) och kvinna (nämen!).

ELLINOR JOHANSSON

Sörmländskan som flyttade till Göteborg för teatern, men kom att synas mer på standupscenen. Charmigt berättande med stor publikkontakt. En skvätt bondförnuft och en närhet som gör att Ellinors humor träffar dig rätt i hjärtat. Ellinor är även den andra halvan av de som driverGrinden Stand up.

DAVID LUNDGREN

Ölands kändaste komiker. Kanske för att han också är den enda. Numera bosatt i Göteborg där han är med och driver klubben Skrubben Comedy.Med sin aningen cyniska ton framför han välskrivna skämt om uppförsbacken vi kallar livet.

Fre 13 okt, kl 19. Stora salen. Servering med rättigheter. Entré 80 kr.

BILJETTER:
Tfn: 031-366 27 25 eller ticketmaster.se

 

 

FIGUR:

Ankomsten

Baserad på ALMA-belönade Shaun Tans bildroman

I regi av amerikanske scenkonstnären Thaddeus Phillips

Efter en kylslagen båtfärd kliver en man ut i en främmande stad. Ensam i en värld där språket är obegripligt och de sociala koderna svårtolkade. Allt han äger är resväskan i handen och fotografiet i kavajfickan., ett kort på en familj han tvingats lämna. Trevande börjar mannen ta sig fram i den nya miljön. Sakta lär han sig kommunicera, hittar ett jobb och får vänner men drömmen att återvända hem till familjen växer sig allt starkare.

”Ett vemodigt och vackert mästerverk”

”Tråden är ett varsamt förmedlande av att lämna och tvingas ankomma. Att mötas av total ovilja liksom att värmas av empati”

Från 11 år och uppåt

Tor 16 nov, kl 13:00 och kl 19.

BILJETTER:
Tfn: 031-366 27 25 eller ticketmaster.se