Foto: M K

Slöjdarsöndag i parken

Den sista söndagen i varje månad öppnar vi figurteaterverkstaden för pyssel och slöjd men under sommaren flyttar vi ut i parken. Du kan tälja, sy, brodera, pyssla och bygga med skrot. Vi har material och verktyg - du har skaparlust och fantasi. Ta med fika om du vill. Kom, skapa och umgås!  

Sön 28 maj, kl 12–15 och sön 27 aug, kl 12–15.

 

Naturpark i Positivparken:

Bygga kojor av pil

Du som är 9–15 år, kom och skapa spännande kojor och tunnlar av pil i Positivparken! Har vi tur slår pilen rot så kojorna och tunnlarna finns kvar för all framtid. Var med på en workshop där vi tillverkar modeller för det kommande bygget. Under en vecka bygger vi sen kojor och tunnlar under handledning av kunniga pedagoger.
Du måste anmäla dig till torbjorn.alstrom@afh.goteborg.se
Workshop, lör 10 juni, Positivparkens dag. Kojbygge, 19–23 juni, kl 11:00 – 17:00.

Skapa en träskulptur

För dig 9–15 år

Tjåsa Gusfors är en fantastisk is- och träskulptör. Hon tillverkar bl a skulpturer till Ishotellet i Jukkasjärvi. Nu kommer hon till Positivparken och tillverkar en stor träskulptur med motorsåg under en vecka, en skulptur som du får vara med och utforma och färdigställa. Hur ska den se ut? Kom och delta i workshop och modellera fram ett förslag.
Anmälan till torbjorn.alstrom@afh.goteborg.se
Workshop, lör 10 juni, Positivparkens dag. Tillverkning, 31 juli–4 aug.

Nycirkus-workshop med Cirkus Unik


Cirkus Unik erbjuder en kul sysselsättning, som inte bygger på tävlan, utan främjar samarbete och ökar självkänslan. I workshopen får du prova på akrobatik, pyramider, att gå på lina, jonglering och kanske luftakrobatik! Om barnen bär med sig en känsla av att ha lyckats med något de inte trodde sig klara av så är Cirkus Unik, Elin Lütke och Jailton Carneiro, nöjda. Positivparken.
Tis 20 juni, ons 21 juni, tors 10 aug och fre 11 aug, kl 10.30–12.

Joxelina och Cykel

Joxelina och Cykel, är bästa vänner som susar fram längs gator och torg, skogar, sjöar och parker. Dom upplever fågelkvitter och andra djur, plockar svamp och bär. Dom ser gående, springande, lekande, ensamma och nykära människor. Det blir många oväntade möten på deras färder. Ofta uppstår en magi av gemenskap som fylls av värme, energi, sång och trolleri. Var beredd och håll utkik! I sommar susar de förbi i Positivparken. Ca 40 min.
Lör 17 juni, sön 18 juni, lör 12 aug och sön 13 aug, kl 13.

 

Landart i positivparken

2017 är året då Göteborg Stad genom 400-årsjubileet sätter fokus

på att skapa en grönare skönare stad. Som ett led i arbetet smyckas bland annat sju stadsdelar med naturkonstverk på platser som är tillgängliga för alla. Till Askim-Frölunda-Högsbo är den danska

landskapsarkitekten och konstnärinnan Helle Nebelong anställd. Hon kommer att under Positivparkens dag den 10 juni ha en workshop där barn och vuxna får vara med och skissa på idéer till det kommande konstverket. Konstverket kommer sedan under sommaren byggas upp med hjälp av de som är intresserade av att vara med. 

För mer information och intresseanmälan: torbjorn.alstrom@afh.goteborg.se

Historisk vecka i parken

Lär dig vad en arkeolog gör, bli riddare för en dag, delta i äventyrsvandring! 26 juni–2 juli.

Musiktidsresan

Musikföreställning med Annika Andersson och Martin Karlsson. Med svängiga låtar tar vi oss runt i tiden och upptäcker olika instrument. En magisk fantasiresa för dig över 3 år.
Ons 28 juni, kl 16.30.

Riddar/riddarinneäventyr i Ruddalen

Följ med på riddar/riddarinneäventyr i Ruddalen. Lär dig om riddare och prova på själv! Vi avslutar med fika, sagostund och dubbning!
Anmäl dig senast 20 juni till jennie.wangel@afh.goteborg.se

Vi samlas vid Positivet. För 4–10 år, ta gärna med dig en vuxen. Ons 28 juni, kl 10–12 och kl 14–16.

 

Historisk äventyrsvandring

För stora och små! Följ med på en äventyrsvandring genom Ruddalens historia - 70 000 år av vår mångkulturella historia. Vandringen avslutas med berättelser vid grillen. Ta med eget eller köp på Positivet om du vill grilla. För dig över 6 år. Ta med dig en vuxen. Bärsele rekommenderas för de minsta. Samling vid Positivet.
Tors 29 juni, kl 15–17.30.

 

Deckarvecka

3–9 juli fylls parken med mysterier, deckarklubbar och skrivarkurser.

Deckarskola

Skrivarkurs för vuxna. Göteborgsbaserade deckarförfattaren Mats Ahlstedt (Dödsängeln, Violinisten, När inget annat återstår) guidar dig genom spänningsgenren. Lär dig grunderna till att skriva en kriminalroman, thriller eller klassisk pusseldeckare.
Till kursen får du en skrivaruppgift. Begränsat antal platser.
Anmäl dig senast 26 juni till jennie.wangel@afh.goteborg.se
Tis 4 juli, kl 11–16.

 

Deckarvandring i parken

Klura tillsammans! Deckarvandringen startar kl 14 vid Positivet. Vi avslutar med deckarmusik-quiz. Grillmöjlighet finns. Ta med eget eller köp på Positivet.
För dig över 8 år. Ta med en vuxen.
Ons 5 juli, kl 14–15.30.

Deckarklubb

Skrivarklubb med deckarförfattaren Lena Lilleste. För dig 9–12 år. Lindens fritidsgård. Anmäl dig senast 26 juni till axel.anfalt@afh.goteborg.se
Tors 6 juli.

 

Saga och pyssel i parken

Från 5 år. 14 och 21 juli samt 28 aug, kl 10.

 

Sagostund på bosniska

11 aug, kl 11.
 

Torsdagar i parken:

1 juni: Skokonst - kanske kan de gamla, trasiga få ny färg, nytt liv och en plats i parken? Tag med egna skor eller välj bland våra.
8 juni: Staketkonst - Var med och fixa staketet i regnbågens färger.
15 juni: Cykelkonst - Vad kan man göra av gamla cyklar? Har du cykeldelar, en gammal cykel som ligger och skräpar så tag med den. Annars finns cykelskrot på plats.
29 juni: Skokonst – kanske kan skorna få gammal färg, gammalt liv under temat ”Historisk vecka”
24 aug: Naturkonst - Skapa av naturliga material.
31 aug: Gemensam konst - Vi gör en gemensam målning.

Tors, kl 15–17.30.

 

Skrönor och skrock

Kent Andersson, släkt- och hembygdsforskare och Mikael Burman från Torpadammens vänner underhåller med skrönor och skrock från bygden. Grillplatser finns.
Tors 29 juni, kl 17.30.

 

Filosoficafé – tid och historia

Vad är tid och hur tänker vi kring tiden som flytt? Välkommen till Filosofiskt café, där vi resonerar och samtalar kring filosofiska problem och frågeställningar. Inga förkunskaper krävs. Samtalsledaren Petra Andersson guidar dig. I samarbete med Sensus.
Sön 2 juli, kl 14.

 

POESI-PICKNICK

Poesi på världens språk

Ta med en filt och picknick, slå dig ner och lyssna på poesi på olika språk! I samarbete med UNA-förlag. Tors 24 aug, kl 17–18.30.

 

Karavan (Poesi-Picknick)

Gruppen spelar Persisk och Iransk folkmusik som innefattar kurdisk, turkisk och lorisk musik. Medverkande: Fariborz Karami - setar & sång, Kamyar Khazaii - piano och Feridon Farahmand - Cajun.

Torsdag 24 aug kl 17-19. Positivparken. Fri Entré. (Återkommer angående klockslagen!)

 

Vem tänder solen? 

- med Memory Wax

Memory wax presenterar en lekfull och bubblande dansföreställning om färg och form. I vem tänder solen träffar vi två kompisar som bestämmer sig för att sätta färg på sin omgivning. Här möts en palett av fantasi, former och figurer som ständigt skapar rörelser, miljöer och möjligheter. Från 3 år.

Lör 5 och sön 6 aug kl 14.