Naturpark i Positivparken:

Skapa en träskulptur

För dig 9–15 år

Tjåsa Gusfors är en fantastisk is- och träskulptör. Hon tillverkar bl a skulpturer till Ishotellet i Jukkasjärvi. Nu kommer hon till Positivparken och tillverkar en stor träskulptur med motorsåg under en vecka, en skulptur som du får vara med och utforma och färdigställa. Hur ska den se ut? Kom och delta i workshop och modellera fram ett förslag.
Anmälan till torbjorn.alstrom@afh.goteborg.se
Workshop, lör 10 juni, Positivparkens dag. Tillverkning, 31 juli–4 aug.
 

Nycirkus-workshop med Cirkus Unik


Cirkus Unik erbjuder en kul sysselsättning, som inte bygger på tävlan, utan främjar samarbete och ökar självkänslan. I workshopen får du prova på akrobatik, pyramider, att gå på lina, jonglering och kanske luftakrobatik! Om barnen bär med sig en känsla av att ha lyckats med något de inte trodde sig klara av så är Cirkus Unik, Elin Lütke och Jailton Carneiro, nöjda. Positivparken.
Tors 10 aug och fre 11 aug, kl 10.30–12.

Joxelina och Cykel

Joxelina och Cykel, är bästa vänner som susar fram längs gator och torg, skogar, sjöar och parker. Dom upplever fågelkvitter och andra djur, plockar svamp och bär. Dom ser gående, springande, lekande, ensamma och nykära människor. Det blir många oväntade möten på deras färder. Ofta uppstår en magi av gemenskap som fylls av värme, energi, sång och trolleri. Var beredd och håll utkik! I sommar susar de förbi i Positivparken. Ca 40 min.
Lör 12 aug och sön 13 aug, kl 13.

 

Landart i positivparken

2017 är året då Göteborg Stad genom 400-årsjubileet sätter fokus

på att skapa en grönare skönare stad. Som ett led i arbetet smyckas bland annat sju stadsdelar med naturkonstverk på platser som är tillgängliga för alla. Till Askim-Frölunda-Högsbo är den danska

landskapsarkitekten och konstnärinnan Helle Nebelong anställd. Hon kommer att under Positivparkens dag den 10 juni ha en workshop där barn och vuxna får vara med och skissa på idéer till det kommande konstverket. Konstverket kommer sedan under sommaren byggas upp med hjälp av de som är intresserade av att vara med. 

För mer information och intresseanmälan: torbjorn.alstrom@afh.goteborg.se

Saga och pyssel i parken

Från 5 år. 14 och 21 juli samt 28 aug, kl 10.

 

Vem tänder solen? 

- med Memory Wax

Memory wax presenterar en lekfull och bubblande dansföreställning om färg och form. I vem tänder solen träffar vi två kompisar som bestämmer sig för att sätta färg på sin omgivning. Här möts en palett av fantasi, former och figurer som ständigt skapar rörelser, miljöer och möjligheter. Från 3 år.

Lör 5 och sön 6 aug kl 14.

Sagostund på bosniska

11 aug, kl 11.

 

Virka stort

Välkommen att vara med och virka tillsammans! Vi virkar ett stort gemensamt verk, som sedan hängs upp i parken. Du virkar med händerna eller med stora virknålar. Inga förkunskaper behövs. Allt material finns. För 6–15 år. Tors 3 aug, kl 14–16. Samling vid Positivet, kl 14.

Torsdagar i parken:

24 aug: Naturkonst - Skapa av naturliga material.
31 aug: Gemensam konst - Vi gör en gemensam målning.

Tors, kl 15–17.30

 

POESI-PICKNICK

Poesi på världens språk

Ta med en filt och picknick, slå dig ner och lyssna på poesi på olika språk! I samarbete med UNA-förlag. Tors 24 aug, kl 17–18.30.

 

Karavan (Poesi-Picknick)

Gruppen spelar Persisk och Iransk folkmusik som innefattar kurdisk, turkisk och lorisk musik. Medverkande: Fariborz Karami - setar & sång, Kamyar Khazaii - piano och Feridon Farahmand - Cajun.

Torsdag 24 aug kl 17-19. Positivparken. Fri Entré. (Återkommer angående klockslagen!)

 

Det blev handgemäng

Det Blev Handgemäng är ett gnisslande vagnshjuls färd genom ödemarken, ekot av en bugalú efter att den sista gudsförgätna gästen blivit utslängd från baren, den långa promenaden mot casinot dagen efter att du fått sparken. Det Blev Handgemäng på din gata, utanför ditt hus, och du gillade det!
Det Blev Handgemäng är inget bluesband, inget countryband och inget rootsband. De kan sin skit men är inget band som konserverar musik och låser in den på museum.Istället spelar de amerikansk folkmusik på ett sätt som gör att den känns angelägen.
Efter att i sex år ha kuskat runt i en röd Volvo 745 och spelat på syltor och herrgårdar bestämde sig Det Blev Handgemäng för ta sin del av den guldgruva som är dagens skivindustri. Bandet stängde in sig i ett rum, ställde upp mikrofoner, pluggade in sina instrument och två dagar senare var skivan inspelad.

Det går inte att fånga det stigande trycket som uppstår i rummet när Det Blev Handgemäng sätter igång sin helvetesmaskin. Det går inte att spela in blodstänket från Elins fingrar när kontrabasen svänger som mest på ”Bayou”. På band kan en inte fästa svetten som droppar från Christoffers mustasch när han vrålar ut att it’s nobody’s fault but mine, eller den bultande venen i Gunnars panna under ”Boll Weevil, Bo’ Weavil”. Inte heller vansinnet i Emanuels ögon under de avslutande trumslagen i ”That Road”. Men det var värt ett försök. Det här är Det Blev Handgemängs debutskiva Bugalú.

Gruppmedlemmar: Elin Engberg: sång, kontrabas, Christoffer Johansson: sång, gitarr, banjo, Bror Gunnar Jansson: sång, gitarr och Emanuel Svensson: trummor.

Torsdag 10 aug kl 18-19. Positivparken. Fri Entré.

Karavan

Gruppen spelar Persisk och Iransk folkmusik som innefattar kurdisk, turkisk och lorisk musik. Medverkande: Fariborz Karami - setar & sång, Kamyar Khazaii - piano och Feridon Farahmand - Cajun.

Torsdag 24 aug kl 17-19. Positivparken. Fri Entré.

A Tribute to The Doors  med Peace Frog

I år är det 50 år sedan The Doors kom ut med sitt första album. Detta måste vi givetvis uppmärksamma och fira genom att boka Sveriges bästa Doorstribute-band Peace Frog!
Medlemmar: Sång & gitarr - Niklas Öhmann, Trummor - Martin Nilsson och Keyboard/bas - Mr X.

Lördag 26 aug kl 14-15. Positivparken. Fri Entré.

Grass Tank

Explosiv Bluegrass när det är som bäst!

Det är inte mycket som lever upp till intensiviteten av en träffsäker banjo och en vild gitarr med en tung och kraftfull kontrabas. Vokalister så olika att det blir en enastående duo av stil och riv. Om Grass Tank var ett fordon så skulle det vara ett godståg på ett stormigt hav – ett energiskt krafthus som vågat lämna genrens rälser för att upptäcka nya marker! Man hör att trion älskar vad de håller på med!
Medlemmar: Kim Lundmark - Gitarr och sång, Gustaf Ragnar Hasting - Banjo och sång och My Weidel - Kontrabas.

Slöjdarsöndag i parken

Den sista söndagen i varje månad öppnar vi figurteaterverkstaden för pyssel och slöjd men under sommaren flyttar vi ut i parken. Du kan tälja, sy, brodera, pyssla och bygga med skrot. Vi har material och verktyg - du har skaparlust och fantasi. Ta med fika om du vill. Kom, skapa och umgås!  

Sön 27 aug, kl 12–15.

Lördag 2 sep kl 14-15. Positivparken. Fri Entré.

A Tribute to Bob Marley Ras Kerry and World Music Culture Club

Ras & World Music Culture Club spelar Bob Marleys reggaesånger samt egna låtar.
Reggaemusikens rötter finns i Afrika och den blommade ut i det mångkulturella Jamaica och därifrån har den spridits till hela världen.

Lördag 9 sep kl 14-15. Positivparken. Fri Entré.
 

Hawkins Hawaii Trio

Dröm dig bort till en paradisö med Hawkins Hawaii Trio!
Trion härstammar från Enviken och spelar i första hand musik från 1920- till 1950-talet.
Soundet är 50-talsdoftande, akustiskt och innefattar genrer som Western-Swing, Jazz, Rhythm’n’Blues och Country.

Lördag 16 sep kl 14-15. Positivparken. Fri Entré.