COMPOSERS OF TOMORROW

Framtidens kompositörer möter Bohuslän Big Band
En unik satsning i Sverige för studenter inom jazzkomposition.
Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och Musikhögskolan vid Örebro universitet genomför tillsammans med Bohuslän Big Band varje år en konsert med nyskriven musik av studenter från de båda musikhögskolorna.
Medverkande kompositörer; Kungliga Musikhögskolan Anders Björk, Teodor Wolgers och Mats Gustavsson. Musikhögskolan i Örebro Emil Snabb.

Tors 23 februari 18.00. Stora salen. Entré 120, student 60 kr.

Biljetter: receptionens biljettkassa, 031-366 27 25 eller ticketmaster.se


PEORIA JAZZBAND - Tedans

Peoria Jazzband är en Göteborgsgrupp som bildades redan 1960. Bandet etablerade sig tidigt som ett av Sveriges allra främsta inom genren ”Happy Jazz” och har också hunnit bli ett välkänt namn i Europa och USA. Totalt har orkestern turnérat i tretton länder.
Peoria Jazzband musik spänner över ett brett register; från New Orleans revival och Dixieland till swing, plus ett och annat inslag av karibiska rytmer. Förutom välkända standardlåtar av Louis Armstrong, Fats Waller, Bix Beiderbecke, Duke Ellington m fl, letar Peoria Jazzband gärna fram mindre känt material. Vokalisten Rosemarie Simonsen ger musiker en särskild ”touch”.
Lör 4 mars kl 15. Stora salen, servering. Entré 100 kr.

Biljetter: receptionens biljettkassa, 031-366 27 25 eller ticketmaster.se

STAND-UP GRINDEN - STAND UP! 

Fre 10 mars kl 18. Stora salen. Servering med rättigheter. Entré 100 kr.

Grinden Stand up är klubben som under tre somrar bjudit in Göteborgspubliken till härliga kvällar med Stand up av hög kvalitet. Klubben vill ge publiken mer och gör det med glädje, denna gång på Frölunda Kulturhus. Det blir allt från lokala Göteborgskomiker till större kända namn inom Sveriges Stand up-scen. Medverkande: Lisbeth Johansson, Anders Bergström, Tina Bergérus, Patrik Gruczkun, Gunnar Söderberg samt Marcus Berggren och Johanna Wagrell från P3:s Tankesmedjan. Välkommen till en kväll fylld av skratt och god stämning!  Fre 10 mars, kl 19. Stora salen. Servering med rättigheter. Entré 80 kr.

Biljetter: receptionens biljettkassa, 031-366 27 25 eller ticketmaster.se

SOIL COLLECTORS

På vandring mellan landsbygd och stad, mellan kulturer och berättelser, från inuiter på Grönland, ursprungsbefolkning i Mexico, koralsång från gammalsvensk landsbygd och hem till Älvsborgsbron i Göteborg. En musikalisk afton där vi botaniserar i mötet mellan nordisk vokaltradition och våra uråldriga musikkulturer i ett folk-akustiskt ljudlandskap.
 
Lör 18 mars kl 18.30. Stora salen. Servering med rättigheter.
Entré 120, student 60 kr.

Biljetter: receptionens biljettkassa, 031-366 27 25 eller ticketmaster.se

MORETHAN JAZZ QUARTET - Tedans

Bandet spelar svängig jazz med en repertoar hämtad ur The Great American Songbook. Musiken komponerades framför allt mellan 1920 och 1960 och av välkända personer som Cole Porter, George Gershwin och Irwin Berlin. Den skrevs ofta för musikaler på Broadway och musikfilmer. Musiken har fått en renässans genom nyutgivningar av Rod Stewart, Michael Boublé och andra. Det är melodier man minns.

Lör 22 april kl 15. Stora salen, servering. Entré 100 kr.

Biljetter: receptionens biljettkassa, 031-366 27 25 eller ticketmaster.se

 

WOLVERINE (SE), UNTIL RAIN (UK/GRE/SE/CH) och ODDLAND (FI) till Göteborg!

Garf, Intromental och Frölunda Kulturhus presenterar Wolverine, Until Rain Och Lost In Thought 5 maj 2017!

WOLVERINE är riktigt goda Garf-vänner. De spelade på den allra första upplagan av Slottsskogen Goes Progressive år 2000, och är ett av mycket få band som inbjudits till festivalen en andra gång. Nyligen aktuella med sitt femte album, är Wolverine idag ett atmosfäriskt och melodiöst band, dock med stadgan kvar från sina death metal-rötter.

UNTIL RAIN härstammar från såväl Storbritannien som Grekland. Bandet har utvecklat ett sound snarlikt Opeth, Katatonia och Radiohead och släpper sitt femte album vårvintern 2017.

Oddland från Finland har turnerat flitigt runt i Europa de senaste åren. Med sin mix
av progressiva metal och djent blandat med mjukare inslag har deras senast album Origin(2016) fått höga betyg bland recensenterna runt om i världen.

Medarrangörer; GARF och Intromental.

Fre 5 maj, kl 19:00 (dörrarna öppnas 18.30)
Stora salen. Servering med rättigheter.


BILJETTER:
Tfn: 031-366 27 25 eller ticketmaster.se

 

Sjung i kör eller spela i kulturorkestern

Sjung i kör

Frölunda Kulturhus kör SingOalla är en blandad kör i åldrarna ca 25–80 år som sjunger en varierad repertoar. Är du intresserad av att vara med? Du kontaktas av körledare Marie Welander när du kan börja. I samarbete med Kulturskolan.
Anmäl ditt intresse i förväg till kulturskolans expedition, 031-366 28 03 eller kulturskolan@afh.goteborg.se
Avgift: 400 kr per termin. Kören träffas måndagar 18:00–19:30.

Kultorkestern

Spelar du något instrument? Sjunger du? Vill du vara med i kulturhusets Kultorkester?
Ålder, nationalitet, musikgenre spelar ingen roll, vi ser fram emot en härlig blandning!
Hör av dig till tomas.modig@afh.goteborg.se

Kulturskolan

Kulturskolan Askim-Frölunda-Högsbo och Västra Göteborg