Hen, hon, han

En poetisk fantasi om en brutal verklighet

En musikteaterföreställning uppbyggd kring korta scener av poetry slam, ljuddikter och triathlon i form en levande facebooksida. Vi får vi följa ett antal unga människors tankar och känslor. Deras sökande efter sexuell identitet. Deras upplevelse av maktlöshet och brinnande längtan efter mening och kärlek. Föreställningen blandar massor av musik, dans och en text som är poetisk, dråplig, rolig, sorgsen, dramatisk och aggressiv, hämtad från verkligheten där publiken själv har möjlighet att delta.

Med Performing Arts Schools avgångsstudenter. Föreställningen är knappt två timmar med paus.
Fre 26 maj, kl 19. Lör 27 maj kl 14 och 19.
Sön 28 maj kl 13. Stora salen. Entré 200 kr.

BILJETTER:
Tfn: 031-366 27 25 eller ticketmaster.se

 

Qiyans Krets

Sefardisk, al-andalusisk, nordisk och medeltida musik på harpa, flöjter, slagverk och sång. Trolska rytmer och klanger utlovas!

Qiyan var slavinnor av olika etnisk härkomst, men av ett speciellt slag; de var högt utbildade musiker/lyriker/dansare som i gamla tider underhöll furstar och deras gäster vid de muslimska hoven. Genom qiyan fick dåtidens kompositörer sina verk framförda, den virtuosa musiktraditionen vid hoven levde vidare och spreds genom dem ända upp till det medeltida Europa, då de kristna furstarna förde med sig qiyan tillbaka till sina egna hov som krigsbyte.

Mycket kan berättas om detta, men vi nöjer oss nu med att konstatera att många rosor blomstrat på den buske som planterats av våra föregångerskor, dessa sångerskor, improvisatriser, traditionsbärerskor och förnyerskor. Vi tillhör qiyans krets, och de ringar på vattnet deras musik efterlämnat, de vågorna, gungar oss än.

Josefine Liftig: flöjter, slagverk, sång, Veronica Halten: harpa, sång och Marianne Holmboe: sång, slagverk

Torsdag 29 juni kl 18-19. Positivparken. Fri Entré.

Det blev handgemäng

Det Blev Handgemäng är ett gnisslande vagnshjuls färd genom ödemarken, ekot av en bugalú efter att den sista gudsförgätna gästen blivit utslängd från baren, den långa promenaden mot casinot dagen efter att du fått sparken. Det Blev Handgemäng på din gata, utanför ditt hus, och du gillade det!
Det Blev Handgemäng är inget bluesband, inget countryband och inget rootsband. De kan sin skit men är inget band som konserverar musik och låser in den på museum.Istället spelar de amerikansk folkmusik på ett sätt som gör att den känns angelägen.
Efter att i sex år ha kuskat runt i en röd Volvo 745 och spelat på syltor och herrgårdar bestämde sig Det Blev Handgemäng för ta sin del av den guldgruva som är dagens skivindustri. Bandet stängde in sig i ett rum, ställde upp mikrofoner, pluggade in sina instrument och två dagar senare var skivan inspelad.

Det går inte att fånga det stigande trycket som uppstår i rummet när Det Blev Handgemäng sätter igång sin helvetesmaskin. Det går inte att spela in blodstänket från Elins fingrar när kontrabasen svänger som mest på ”Bayou”. På band kan en inte fästa svetten som droppar från Christoffers mustasch när han vrålar ut att it’s nobody’s fault but mine, eller den bultande venen i Gunnars panna under ”Boll Weevil, Bo’ Weavil”. Inte heller vansinnet i Emanuels ögon under de avslutande trumslagen i ”That Road”. Men det var värt ett försök. Det här är Det Blev Handgemängs debutskiva Bugalú.

Gruppmedlemmar: Elin Engberg: sång, kontrabas, Christoffer Johansson: sång, gitarr, banjo, Bror Gunnar Jansson: sång, gitarr och Emanuel Svensson: trummor.

Torsdag 10 aug kl 18-19. Positivparken. Fri Entré.

Karavan

Gruppen spelar Persisk och Iransk folkmusik som innefattar kurdisk, turkisk och lorisk musik. Medverkande: Fariborz Karami - setar & sång, Kamyar Khazaii - piano och Feridon Farahmand - Cajun.

Torsdag 24 aug kl 17-19. Positivparken. Fri Entré.

A Tribute to The Doors  med Peace Frog

I år är det 50 år sedan The Doors kom ut med sitt första album. Detta måste vi givetvis uppmärksamma och fira genom att boka Sveriges bästa Doorstribute-band Peace Frog!
Medlemmar: Sång & gitarr - Niklas Öhmann, Trummor - Martin Nilsson och Keyboard/bas - Mr X.

Lördag 26 aug kl 14-15. Positivparken. Fri Entré.

Grass Tank

Explosiv Bluegrass när det är som bäst!

Det är inte mycket som lever upp till intensiviteten av en träffsäker banjo och en vild gitarr med en tung och kraftfull kontrabas. Vokalister så olika att det blir en enastående duo av stil och riv. Om Grass Tank var ett fordon så skulle det vara ett godståg på ett stormigt hav – ett energiskt krafthus som vågat lämna genrens rälser för att upptäcka nya marker! Man hör att trion älskar vad de håller på med!
Medlemmar: Kim Lundmark - Gitarr och sång, Gustaf Ragnar Hasting - Banjo och sång och My Weidel - Kontrabas.

Lördag 2 sep kl 14-15. Positivparken. Fri Entré.

A Tribute to Bob Marley Ras Kerry and World Music Culture Club

Ras & World Music Culture Club spelar Bob Marleys reggaesånger samt egna låtar.
Reggaemusikens rötter finns i Afrika och den blommade ut i det mångkulturella Jamaica och därifrån har den spridits till hela världen.

Lördag 9 sep kl 14-15. Positivparken. Fri Entré.
 

Hawkins Hawaii Trio

Dröm dig bort till en paradisö med Hawkins Hawaii Trio!
Trion härstammar från Enviken och spelar i första hand musik från 1920- till 1950-talet.
Soundet är 50-talsdoftande, akustiskt och innefattar genrer som Western-Swing, Jazz, Rhythm’n’Blues och Country.

Lördag 16 sep kl 14-15. Positivparken. Fri Entré.