Musik i Positivparken

Evil Emil & King Kongo Cobras

Zydecobandet Evil Emil & King Kongo Cobras intar Positivparken med trumma, tvättbräda, dragspel, sång, gitarr, bas och blås. En spelning med mycket sväng och energi - ta med dina vänner och kom! Lör 25 aug, kl 14.

Native In The City – Ola Stinnerbom

Native in the City är en jojk- och danskonsert med LIVE Joik Native EDM (Native Electronic Dance Music) och hip hop som möter den uråldriga samiska extasdansen. På Scenen: Ola Stinnerbom, jojk och dance music, Jostein Andersen, ljuddesign och ljudteknik samt två streetdance- och hip hopdansare. Lör 1 sep, kl 16.

Fri entré till alla program i parken!

GLEN MATLOCK, Peter Kagerland & Punk-Jon!

Fre 14 september 2018. Kl 17.30

Glen Matlock, originalbasist och låtskrivare i ett av världens mest inflytelserika band – Sex Pistols – kommer till Göteborg!

Glen var med och skrev 10 av 12 låtar till skivan Never Mind The Bollocks, bl a Anarchy in the UK, God Save the Queen och Pretty Vacant. Enligt en myt fick Matlock lämna Sex Pistols för att han gillade The Beatles. Huruvida detta stämmer eller inte låter vi vara osagt, men efter Sex Pistols har Matlock fortsatt med musiken, både som soloartist och som kompmusiker, bland annat med band som Rich Kids med Midge Ure (senare Ultravox). Han har även spelat med Iggy Pop, The Damned, The Faces, Mott the Hoople med flera och haft band med Clem Burke (Blondie), Mike Peters (Alarm) och Kirk Brandon (Theatre of Hate/ Killing Joke). Glen har också varit med på samtliga återföreningar av Sex Pistols.

När Matlock kommer till Frölunda Kulturhus– beväpnad med en akustisk gitarr – är det med en repertoar som påminner om en välfylld skattkista, med musik från såväl Sex Pistols som Rich Kids och soloskivorna. En garanterat intim upplevelse och en unik chans att komma nära denna legend!

(19.00)

KVÄLLEN INLEDS MED:

Barmingel med mangel av PUNK-JON (17.30)

PETER KAGERLAND föreläser runt sin bok PUNKLYRIK! (18.00)

Vad sjöng de svenska punkbanden om? Raggare, poliser, disco, kärnkraft, politiker, militärer, radio och tv, kungahuset men också om skolan, arbetslöshet och rädslan inför vuxenlivet. I boken presenteras totalt 160 texter med knappt hundra olika band. Förutom bakgrunden till en massa texter får man en rejäl inblick i vad svenska tonåringar tänkte och tyckte i slutet av sjuttiotalet/början av åttiotalet. Punkarna var ju inte bara punkare, de var även ganska normala ungdomar, åtminstone de flesta av dem.

Stora salen. Entré 200 SEK + service.

BILJETTER:
Tfn: 031-366 27 25 eller ticketmaster.com

 

 

 

Sjung i kör

Frölunda Kulturhus kör SingOalla är en blandad kör i åldrarna ca 25–80 år som sjunger en varierad repertoar. Är du intresserad av att vara med? Anmäl ditt intresse i förväg till kulturskolans expedition, 031-366 28 03 eller kulturskolan@afh.goteborg.se Du kontaktas av körledare Marie Welander när du kan börja. Avgift: 400 kr per termin. I samarbete med Kulturskolan. Kören träffas mån, kl 18–19.30 med start 4 sep.