Kom Vårsol

Kulturhusets kör SingOalla sjunger in våren i denna konsert!

Mån 14 maj kl 19. Stora salen. Fri entré.

Musik i Positivparken

Caramatu

Caramatu från Göteborg spelar och sjunger maracatu, en afrobrasiliansk suggestiv rytm med ett starkt driv och smittande sväng, här kombinerat med vacker stämsång. Det är på samma gång rått och skirt, tungt och lättsamt. Musiken är grundad i den afrobrasilianska kulturen i nordöstra Brasilien och har sina rötter i religiösa rytmer som har korsbefruktats med andra musiktraditioner. Kl 13.30.

 

Ali Saghi

Ali Saghi från Västerås gjorde succé i den afghanska versionen av Idol, Afghan Star. Han vann tävlingen 2015. Han sjunger afghansk folkmusik och modern pop, kompad av ett band som består av flyktingar. Ali Saghi är ordförande för en förening för ensamkommande barn och en stor förebild och en viktig artist för dessa. Han har nyligen släppt skivan Harami. Kl 17.

Detta är inte allt som händer under dagen. Läs mer i separat program för Positivparken!

 

Celso Paco & Dynamo de Luxe

Starkt påverkad av musiken från sitt hemland Mocambique tolkar Celso Paco traditionella sånger från trakterna kring hemstaden Maputo. Starka rytmer, poetiska texter och vackra melodier. Tillsammans med de svenska musikernas blandade och gedigna bakgrund har ett alldeles eget sound mejslats ut. Tors 7 juni, kl 18.

Evil Emil & King Kongo Cobras

Zydecobandet Evil Emil & King Kongo Cobras intar Positivparken med trumma, tvättbräda, dragspel, sång, gitarr, bas och blås. En spelning med mycket sväng och energi - ta med dina vänner och kom! Lör 25 aug, kl 14.

Native In The City – Ola Stinnerbom

Native in the City är en jojk- och danskonsert med LIVE Joik Native EDM (Native Electronic Dance Music) och hip hop som möter den uråldriga samiska extasdansen. På Scenen: Ola Stinnerbom, jojk och dance music, Jostein Andersen, ljuddesign och ljudteknik samt två streetdance- och hip hopdansare. Lör 1 sep, kl 16.

Fri entré till alla program i parken!

 

Sjung i kör

Frölunda Kulturhus kör SingOalla är en blandad kör i åldrarna ca 25–80 år som sjunger en varierad repertoar. Är du intresserad av att vara med? Anmäl ditt intresse i förväg till kulturskolans expedition, 031-366 28 03 eller kulturskolan@afh.goteborg.se Du kontaktas av körledare Marie Welander när du kan börja. Avgift: 400 kr per termin. I samarbete med Kulturskolan. Kören träffas mån, kl 18–19.30 med start 4 sep.