Skärselden

Skärselden från Nordiska Visskolan är ute på turné 3-17 mars och avslutar turnén med en lunchkonsert på Frölunda Kulturhus!

"Skärselden är ett musikprogram där den unga generationen står i fokus, de som är här på prov i en tid av förändringar. Förändringar som inte bara sker politiskt i samhället utan också på och runt individen. Det bjuds på spansk, engelsk och svensk musik, både egenskriven såväl som tolkningar. Skärselden bär tonen av pop, rock, visa och indie, och blandar dansant med avskalade berättelser att förundras över."

Medlemmar; Felicia Elmgren, Ester Hilmersson, Leo Bazyar och Peter Ekström.

Lördag 17 mars kl 14, Fri entré. Foajéscenen.

 

Vintage Jazz Big Band med Caroline Wennergren

Ett unikt band som väcker den gamla ”heta” storbandsjazzen till liv.

Vintage betyder god årgång. Det passar bra på den musik bandet spelar: storbandsjazz av de klassiska årgångarna på 1920-, 30- och 40-talen. Musik som förknippas med namn som Armstrong, Basie, Beiderbecke, Ellington, Henderson, Morton och Oliver. Utpräglat ”hot” jazz som på sin tid framfördes av företrädesvis svarta orkestrar.

Lördag 17 mars kl 15. Stora salen. Servering. Entré 100 kr.

 BILJETTER:
Tfn: 031-366 27 25 eller ticketmaster.se

Marigold - Tedans

Marigold jazz spelar glimrande jazzpärlor de letat fram ur gömmorna. Såväl klassiker som mer okända pärlor.  Marigold spelar jazz från1930-1960 med tyngdpunkt på vokaljazz, inspirerade av artister som t ex Ella Fitzgerald, Chet Baker, Billie Holiday m fl. Marigold vill skapa en härlig jazzmagi.

Bandet består av: Maria Sjöstedt - sång, Mats Eklund - trumpet och flygelhorn, Ulrika Naezer - keybord och körsång, Roman Trampbush - kontrabas, Erik Selander  - gitarr och Peter Iggfält - batterist.

Lördag 7 april kl 15. Stora salen. Servering. Entré 100 kr.

 BILJETTER:
Tfn: 031-366 27 25 eller ticketmaster.se

Sir Burbon Dixieland Band - Tedans

Bandets musikstil kallas ”Happy Jazz” med mycket swing i sig, glad jazz som passar bra att dansa till. Bandet startade i början av 80-talet och har spelat på bland annat Hannover Jazzclub, Cotton Club i Hamburg, Jazz in Duketown i Holland, jazzfestivalen i Dresden och naturligtvis runt om i Sverige.

Lördag 28 april kl 15. Stora salen. Servering. Entré 100 kr.

 BILJETTER:
Tfn: 031-366 27 25 eller ticketmaster.se

Sjung i kör

Frölunda Kulturhus kör SingOalla är en blandad kör i åldrarna ca 25–80 år som sjunger en varierad repertoar. Är du intresserad av att vara med? Anmäl ditt intresse i förväg till kulturskolans expedition, 031-366 28 03 eller kulturskolan@afh.goteborg.se Du kontaktas av körledare Marie Welander när du kan börja. Avgift: 400 kr per termin. I samarbete med Kulturskolan. Kören träffas mån, kl 18–19.30 med start 4 sep.