MILO månvaktaren

Sön 22 okt kl 15.00
Entré 50 kr

ANIMERAD. Alexandre Heboyan och Benoît Philippon.
En vacker och förförisk berättelse om en annan värld. Filmen trollbinder med sin prisbelönta musik och stilfulla animationer och berättar samtidigt en fin historia om hur det är att få ett stort ansvar när man inte känner sig redo. Utsågs till Bästa film på Tokyo Anime Awards.

Frankrike, England 2014. Från 7 år, Längd: 1 tim 26 min.

BILJETTER:
Tfn: 031-366 27 25 eller ticketmaster.se

A UNITED KINGDOM

Tis  24 okt kl 19 och onsdag 25 okt kl 19.

DRAMA. Amma Asante med David Oyelowo, Rosamund Pike, Tom Felton. London 1947. Seretse Khama utbildar sig för att leda sitt hemland, blivande Botswana. Han träffar brittiska kontoristen Ruth och de blir förälskade och bestämmer sig för att gifta sig. Det äktenskapet försöker många stoppa. Skickliga skådespelare berör i en mycket väl berättad, verklighetsbaserad historia.

USA, Storbritannien, Tjeckien. 2017. Från 11 år. 1 tim 51 min.

BILJETTER:
Tfn: 031-366 27 25 eller ticketmaster.se

 

 November –December 2017

 

TULPANFEBER

Tis 31okt  kl 19, ons 1 nov kl 15 och kl 19.

DRAMA ROMANTIK.Justin Chadwick med Alicia Vikander, Cara Delevingne, Christoph Waltz, Dane DeHaan, Zach Galifianakis.I 1600-talets Amsterdam skenar handeln med tulpanlökar, och den så kallade tulpanmanin är ett faktum. En enda tulpanlök kan kosta tio gånger mer än en vanlig årslön, så den exotiska blomman kan göra många människor väldigt rika och andra väldigt fattiga. I denna omvälvande tid försöker den välbärgade handelsmannen Cornelis Sandvoort att skapa den ultimata familjelyckan med sin mycket yngre fru Sophia. När de inte lyckas få barn anlitar Cornelis en ung lovande konstnär att måla deras porträtt som ett arv till eftervärlden. Ett ödesdigert beslut som resulterar i oväntad passion, svek och lögner. Baserad på Deborah Moggach succéroman med samma titel.. 

Storbritannien, USA. 2017. Från 11 år. 1 tim 47 min.

BILJETTER:
Tfn: 031-366 27 25 eller ticketmaster.se

 

Bilar 3

Sön 5nov kl 15. (Pris 50 kr)

ANIMERAT. Brian Fee. När den legendariske Blixten McQueen blir omkörd av en ny blixtsnabb generation racers befinner han sig helt plötsligt utestängd från den sport han älskar. För att komma tillbaka in i matchen får han hjälp av en ung och tävlingsinriktad racertekniker, Cruz Ramirez, som även hon har sin egen plan för att vinna. Blixten hämtar sin inspiration från den en gång så fenomenale Hudson Hornet och ett par oväntade svängar. Han bevisar att #95 fortfarande är att räkna med när det verkligen gäller.

USA 2017. Barntillåten. 1 tim 49 min.

BILJETTER:
Tfn: 031-366 27 25 eller ticketmaster.se

 

FRANTZ

Tis 7nov kl 19,  ons 8nov kl 19.

DRAMA KRIG.François Ozon medPierre Niney, Paula Beer, Ernst Stötzner. Frantz berättar historien om Anna Hoffmeister, en ung tyska vars man, Frantz, dödats i striderna mot Frankrike under första världskriget. När den mystiske fransmannen Adrien en dag lägger blommor på Frantz grav väcks starka känslor och passion. Frantz är den senaste filmen av den franske regissören François Ozon. Filmen tävlade och uppmärksammades stort på både Venedigs och Torontos filmfestivaler i september. Huvudrollsinnehaverskan, Paula Beer, prisades dessutom som ”Bästa nya skådespelerska” i Venedig. Frankrike, Tyskland. 2017. Från 11 år. 1 tim 53 min.

BILJETTER:
Tfn: 031-366 27 25 eller ticketmaster.se

 

VAD DÖLJER DU FÖR MIG?

Tis 14 nov kl 19, ons 15nov kl 19.

KOMEDI DRAMA. Paolo Genovese med Giuseppe Battiston, Anna Foglietta, Marco Giallini,. En varm sommarkväll samlas ett antal par och singlar för att avnjuta en god middag tillsammans. Plötsligt får en av dem idén att testa ett socialt experiment. De ska lägga upp sina mobiltelefoner påbordet, varefter alla får ta del av samtliga samtal och sms som dyker upp under kvällen! Leken visar sig bli en vådlig rysk roulette med deras egna hemligheter som högsta insats. Publiksuccé i Italien. Filmen har fått motta flera fina utmärkelser. Italien 2017. Från 15 år. 1 tim 37 min

BILJETTER:
Tfn: 031-366 27 25 eller ticketmaster.se

 

OUAGA GIRLS

Tis 21nov kl 19, ons 22 nov kl 19.

DOKUMENTÄR. Brian Fee. En poetisk uppväxtskildring om systerskap, livsval och om att bryta ny mark. Filmen berättar historien om en grupp unga tjejer som placerats på en skola i Burkina Fasos huvudstad, där de får lära sig ett yrke traditionellt avsett för män; bilmekaniker. En spännande långfilmsdebut och coming-of-age-film med mycket värme, skratt, smärta och djup.

Burkina Faso, Frankrike, Sverige 2017. Från 7 år. 1 tim 23 min.

BILJETTER:
Tfn: 031-366 27 25 eller ticketmaster.se

 

THE SQUARE

OBS TIDEN!  Tis 28nov kl18.30,OBS TIDEN!

Ons 29 nov kl 15 och kl 18.30

DRAMA.Ruben Östlund medClaes Bang, Elisabeth Moss, Dominic West. Christian är en framgångsrik ledare på ett modernt konstmuseum. Han kör elbil och försöker leva som han lär. Dagarna innan utställningen The Square, ett verk som skall påminna om vårt gemensamma ansvar i det offentliga rummet, ska öppna blir han bestulen på öppen gata, något han varken kan skaka av sig eller låta passera obemärkt. Han påbörjar en jakt på förövaren och försätts i allt mer pressade situationer som får honom att ifrågasätta sin egen moraliska kompass. Samtidigt måste Christian hantera den PR-byrå som museet anlitat för att marknadsföra den kommande utställningen. Något som visar sig ta en oväntad riktning och som försätter såväl den konstnärlige ledaren som muséet i kris. Ruben Östlunds Guldpalm-vinnare är en stjärnspäckad och vass satir över vår samtid –Om gemenskap, civilkurage och vårt behov av självcentrering i en allt osäkrare värld.

Sverige, Tyskland, Frankrike, Danmark. 2017. Från 11 år. 2 tim 22 min.

BILJETTER:
Tfn: 031-366 27 25 eller ticketmaster.se

 

HOKUS POKUS ALFONS ÅBERG

Sön 3 dec, kl 15 (Pris 50kr)

ANIMERAD. Torill Kove. När han inte leker sjörövare med sina kompisar så drömmer 7-åriga Alfons Åberg om en egen hund. En lekfull terrier –precis en sådan som den gamla trollkarlen har. Med hjälp av magi är han övertygad om att hans dröm kommer att uppfyllas. Men det är inte så lätt som han tror –även om –det på ett märkligt sätt blir som magi i alla fall. Nya Alfons Åberg-filmen, den första i långfilmsformat, har ett bra driv. Berättelsen är precis lagom söt och filosofisk för sin målgrupp, utan att kännas överdrivet tillrättalagd. Här ryms svärtan, sveken, magin, hundlängtan, drömmen om att få bli stor och få vara med barnen i trean och fäktas i med piratsvärd i trädkojan. Mobiltelefoner och sparkcyklar förankrar berättelsen i samtiden. Georg Riedels musik får sällskap av mer oväntade artister som Timbuktu, som skrivit den fina låten Inte stor nog.

Sverige 2013. Barntillåten. 1 tim 16 min.

BILJETTER:
Tfn: 031-366 27 25 eller ticketmaster.se

 

DE BEDRAGNA

Tis 5 dec, kl19, ons, 6 dec,  kl 19.00

DRAMA THRILLER.Sofia Coppola medNicole Kidman, Elle Fanning, Kirsten Dunst, Colin Farrell, Angourie Rice.Filmen utspelar sig i den amerikanska södern mitt under inbördeskriget som rasar i mitten av 1800-talet. En ung flicka hittar en skadad nordstatssoldat under en skogspromenad och hjälper honom till internatskolan, där hon bor tillsammans med några andra unga kvinnor. Eftersom han är både man och fiende, uppstår spänningar av olika slag och kvinnornas etik och moral sätts på svåra prov. Outtalade passioner i stela finkläder. Känslor som kokar och resulterar i oväntade komplikationer. Ett kusligt kammarspel, spänning för den tålmodige.

USA 2017. Från 11 år. 1 tim 31 min.

BILJETTER:
Tfn: 031-366 27 25 eller ticketmaster.se

 

MAUDIE

Tis 12 de,  kl 19, ons 13 dec,  kl 15 och kl 19.

OBS! Ons 13 dec, kl 15 och 19. Erbjudande: Julkonsert med PAS, fika och bio (kl 15) för 100 kr.

DRAMA.Aisling Walsh medEthan Hawke, Sally Hawkins, Kari Matchett, Zachary Bennett. Berättelsen byggd på en sann historia utspelar sig på 30-talet då den av reumatism redan handikappade, haltande och krumma Maud får veta att hennes bror sålt föräldrahemmet. Sedan övertalar han deras äldre släkting, en kylig, intolerant kvinna, att hysa systern för resten av hennes liv. Maud längtar efter frihet och får en dag syn på den tystlåtne, hårdhudade fiskhandlaren Everett i affären, där han annonserar om hjälp i hushållet. Mot alla odds får Maud flytta in i det torftiga huset, där han bor med två vakthundar och några kycklingar i trädgården. Maudie är mycket välgjord och välspelad, ett djupt gripande och intagande mästerverk, som väl förtjänar högsta betyg.

Irland, Kanada. 2017. Från 7 år. 1 tim 55 min.

BILJETTER:
Tfn: 031-366 27 25 ellerticketmaster.se