Att göra skillnad

I sitt arbete som advokat företräder Poly Jensell ofta barn, psykiskt sjuka, migranter samt andra utsatta grupper. Dessa ärenden kräver särskild uppmärksamhet från henne som advokat och ställer höga krav på lyhördhet, empati, professionalitet och kunskap för att på bästa sätt kunna föra deras talan och tillvarata deras rätt.

Advokaten Poly Jensell har sedan 2008 arbetat med humanjuridik och har gedigen erfarenhet och särskild kompetens inom brottmål, socialrätt, familjerätt samt migrationsrätt. Hon delar med sig av sina erfarenheter, kunskaper och tankar från sin yrkesverksamhet.

Samarr med S:t Lukas Göteborg och Studieförbundet Bilda.

Tis 7 mars, kl 18. Lilla salen. Entré 30 kr.

Biljetter:

Tfn. 031-366 27 25 eller ticketmaster.se

 

Varning för drogfällan!

Medarbetare från Mini-Maria Väster berättar om sitt arbete med ungdomar och droger. Vad kan vara varningssignaler? Hur kan du prata med din ungdom om alkohol och droger? Hur kan familjen och den unge få hjälp? Arr: Viktiga Vuxna.

Ons 1 mars, kl 18–19.30. Lilla salen. Fri entré, begränsat antal platser.

 

Sov gott

 - hur du hjälper ditt barn att komma till ro i tillvaron

De flesta föräldrar upplever mer eller mindre besvär med sina barns sömn under småbarnsåren. För att utvecklas och må bra behöver barn sova gott, och för att kunna somna gott behöver barn känna sig trygga och skyddade av en snäll vuxen som finns nära. Ibland blir det istället en negativ spiral där sömnsvårigheter skapar stress och stress leder till sämre sömn. Så hur kan vi motverka stress och främja god sömn? Föreläsare: Li Stålstedt, leg. psykolog. Arr: Viktiga Vuxna. POINT-rummet, biblioteket.

Mån 13 mars, kl 17.30–19. Fri entré, begränsat antal platser.

 

10 tips - Må bättre och lev 10 år längre

Rödvin, kaffe och choklad – hälsohöjare eller livsfarliga? Träna lite eller mycket? Ska man sola? Hur mycket ska man sova? Du kan påverka din livslängd! Den styrs till 75 % av livsstil och till 25 % av gener. Få enkla tips, baserade på medicinska fakta, som kan hjälpa dig till ett längre och sundare liv.

Föreläsare: Bertil Marklund, professor i Allmänmedicin och folkhälsa, författare till boken 10 Tips - Må bättre och lev 10 år längre. Arr: Hälsoteket i Väster.

Tors 23 mars, kl 18–19.30. Stora salen. Entré 20 kronor.

 

Syskonkärlek - i skuggan av ett syskon.

Att vara syskon i en familj med ett barn med funktionsnedsättning behöver inte vara problematiskt, men många syskon bär på frågor och känslor de sällan ges möjlighet att ställa eller släppa fram: Varför är jag frisk och min bror sjuk? Varför har ingen tid med mig? Astrid Emker är pedagog, handledare och föreläsare på Ågrenska. Hon delar med sig av kunskap om hur du möter syskon på ett bra och respektfullt vis och har stor kännedom om barn, ungdomar, vuxna med olika funktionsnedsättningar och sällsynta diagnoser. Arr: Hälsoteket i Väster och Anhörigcenter Väst.

Tors 6 april, kl 18–19.30. Anhörigcenter. Fri entré, begränsat antal platser.