Andlighet och kroppslighet

- Om att bli människa i ett omänskligt samhälle

Att vara människa är ett blivande, vad vi ser och upptäcker formar oss. Vad vi inte ser eller inte upptäcker kan beröva oss delar av våra liv. Björn Wiedel, religionspsykolog och teolog, reflekterar över hur vår syn på andlighet och kroppslighet kan begränsa, eller stimulera vår upplevelse av det liv vi lever. Samarr med S:t Lukas Göteborg och Studieförbundet Bilda.

Tis 3 okt, kl 18. Lilla salen. Entré 30 kr.

BILJETTER:
Tfn: 031-366 27 25 eller ticketmaster.se

 

Krigsbarn i Sverige 

-en dag om barn som kommit till Sverige, med upplevelser av krig

Föreningar, nätverk och organisationer som hjälper dessa barn berättar om sin verksamhet. Fotografen Magnus Sundberg medverkar under dagen och berättar om sina fotoresor och visar bilder från sitt dokumentära bildmagasin Eyewitness.nu. I en skapandeverkstad i gågatan får du vara med och göra en gemensam målning. Se webbplatsen för utförlig information om programmet!

Lör 7 okt, kl 12–17. Lilla salen. Fri entré, begränsat antal platser.

 

Att tänka negativt

Är du trött på alla uppmaningar om att alltid tänka positivt? Kan det till och med vara skadligt med krav på att alltid vara positiv? När är det negativa tänkandet positivt och när är det negativt? Kvällens samtalsledare, filosof och psykolog Ida Hallgren, pratar om negativa och positiva tankar och känslor, om hälsohets och om kravet att vara lycklig.
Arr: Hälsoteket i Väster.
Tors 12 okt, kl 18–19.30. Stora salen. Fri entré.

FÖREDRAG OCH FILMVISNING

Den livsviktiga lejdtrafiken under andra världskriget

Lars Zimmerman forskar om sjöfart under andra världskriget. Han berättar om Libertyfartygens resor på Nordatlanten och deras svåra förhållanden.
Sön 22 okt, kl 12. Ca 1,5 tim. Stora salen. Entré 40 kr.

BILJETTER:
Tfn: 031-366 27 25 eller ticketmaster.se