Ungdom

Ungdomsrummet, eller Pointrummet som det också kallas, är stället för dig som vill koppla av i trappan med skön belysning. Här hittar du böcker, filmer och ljudböcker för unga.

Bokstudio

Bokcirkel för dig som är mellan 13-18 år. Välj själv om du bara vill läsa en av titlarna eller om du vill läsa alla tre. Du får självklart läsa två om du vill. För information mejla till josefin.larsson@afh.goteborg.se eller ring 031-366 28 65/40.
Böcker är reserverade och finns att låna på biblioteket.
I biblioteket.

Tis 14 mars kl 16.30-17.00
Vi läser en, två eller alla tre av följande titlar: Astrid - Vulkanmånens kult av Kim W. Andersson, Saga, nr 1 av Brian K. Vaughan eller Det är inte meningen att man ska vara här av Tomas Olsson.

Tis 18 april kl 16.30-17.00
Vi läser en, två eller alla tre av följande titlar: Superkrafter av Karl Modig, Dumplin' av Julie Murphy eller Vi är en av Sarah Crossan.

FilmStudio

För dig som är mellan 15 och 25 år. Ta med eget biogodis.
Fri entré. I Ungdomsrummet.

Tors 23 februari kl 16-18Vi visar sci-fi och actionfilmen som är regisserad av Bryan Singer och som bygger på serien av Stan Lee och Jack Kirby.

I början av civilisationen var han dyrkad som en gud. Apocalypse, den första och starkaste av alla mutanter i X-Men-universumet, tog krafter från andra mutanter för att bland annat bli odödlig och osynlig. Efter tusentals år vaknar han igen och blir djup besviken på den nya värld han möts av. Han rekryterar flera mutanter, bland annat en förkrossad Magneto, för att rensa världen på människor och skapa en ny världsordning där han själv regerar. Ställda inför detta hot måste Raven med hjälp av Professor X leda ett team av unga X-Men för att rädda mänskligheten från total undergång.

Tors 23 mars kl 16-18
Vi visar sci-fi-filmen som är regisserad av J. J. Abrams.

Trettio år har gått sedan rebellerna störtade Rymdimperiet och de fruktade Sith. Än en gång kastar ondskan sin skugga över galaxerna. Det är tid för gamla hjältar att kliva fram från legenderna för att kämpa mot förtrycket från den mörka sidan av kraften.

Tors 27 april kl 16-18
Vi visar actionkomedin som är regisserad av Paul Feig.

Erin Gilbert och Abby Bergman är ett par författare som skriver en bok om att spöken finns i verkligheten. Några år senare får Gilbert ett prestigefyllt läraryrke på Columbia University, men hennes bok dyker upp och hon blir utskrattad av akademin. Gilbert återförenas med Bergman och andra, och när spöken invaderar Manhattan måste hon och hennes team rädda världen.

Fotoutställning i Ungdomsrummet

EVS, European Volontary Service firar 20 år.
Fotona är tagna av internationella volontärer när de arbetade i Sverige.
Utställningen pågår mellan 6 - 31 mars.

Är du över 12 år och vill ställa ut?

I Pointrummet finns det möjlighet att ha utställning.
Vi hjälper dig med marknadsföring och vernissage.
Hör av dig till josefin.larsson@afh.goteborg.se

Collaget

Bloggen för dig som är ung.


 

POINT


För dig 13- 26 år. Vill du delta? Vara med och planera? Arrangera?
Hör av dig till: tomas.modig@afh.goteborg.se
POINT är ett samarbete mellan Kulturhuset, biblioteket, Hälsoteket i Väster och fritidsgården 1200 kvadrat.

 Point finns på facebook: https://www.facebook.com/pages/POINT/184929623290