Ungdom

Ungdomsrummet, eller Pointrummet som det också kallas, är stället för dig som vill koppla av i trappan med skön belysning. Här hittar du böcker, filmer och ljudböcker för unga.

Musiktävling

Testa dina kunskaper om musik.
För dig över 12 år.
Pågår 11-25 okt. Pointrummet.

Träna civilkurage!

Har du någon gång tänkt att du skulle ha sagt eller gjort något i en situation som var orättvis? Men just då gjorde du ingenting? Vardagens civilkurage är en ungdomsorganisation som arbetar med rollspel och forumspel för att träna på att ingripa i vardagliga situationer t.ex. när någon säger kränkande saker eller hotar någon på spårvagnshållplatsen. Områdespolisen finns på plats för att svara på frågor. Begränsat antal platser. Anmälan till 031-366 28 64.

Onsdag 1 november kl 18-19.30.
För dig mellan 15 och 25 år.
Frölunda bibliotek, Point-rummet.

Författarsamtal med lokala författare

Den 8 november bjuder arvsfondsprojektet "Arrangörer utan hinder" in till en kväll med spännande författarsamtal på Frölunda Kulturhus bibliotek. Kvällens tema är självutgiven litteratur och med oss har vi tre spännande författare all bosatta i Göteborg. 

Ida ÖhnellTrollkarlens lärning 
Ida Öhnell är författare och illustratör. Hösten 2016 debuterade hon på eget förlag med den crowdfundade fantasyromanen Trollkarlens arvinge. Inspirerad både av vikingatid och 1800-talsromantik slipade hon fram den mystiska och actionspäckade berättelsen bit för bit under flera års tid. När det sedan blev dags att publicera finansierade läsarna tryckningen. I april 2017 tilldelades Trollkarlens arvinge andrapris som årets bästa egenutgivna bok av Selmapriset.

Evelina VarasModerstystnaden
"Bortom hennes tystnad ligger skogen och ruvar i vinden men jag vet ingenting om det; ett barn känner bara till sin mors laster, aldrig hennes fantastiska synder."

Moderstystnaden är en lyrisk novellsamling av Evelina Varas som är verksam estradpoet, icke-verksam jurist, tidvis spårvagnsförare, helhjärtad moder på halvtid och en inbiten vagabond. Hon skriver utifrån den spruckenhet som kommer sig av att våga fortsätta ompröva tillvaron. Hennes språk har ett uppfordrande driv som kräver koncentration, men också en karaktäristisk lekfullhet vilken nästlar in läsaren i sitt vildvuxna bildspråk.

Angela Åquist Ärligt talat
 "Ärligt talat" är en uppriktig och ocensurerad bok som tar upp saker som rör sig i huvudet på en ung kvinna med ryggmärgsbråcks. Det är alltifrån politik, normer, ett otillgängligt samhälle till kärlek och kroppskomplex. Med boken vill Angela Åquist visa vad en person med en normbrytande funktionsvariation kan möta i vardagslivet men även lyfta upp mer dolda sidor samt bryta tabun och framhäva att en person med en diagnos är så mycket mer.

Onsdag 8 november kl 19-21.
Biblioteket, Point-rummet.

Är du över 12 år och vill ställa ut?

I Pointrummet finns det möjlighet att ha utställning.
Vi hjälper dig med marknadsföring och vernissage.
Hör av dig till josefin.larsson@afh.goteborg.se
 

POINT


För dig 13- 26 år. Vill du delta? Vara med och planera? Arrangera?
Hör av dig till: tomas.modig@afh.goteborg.se
POINT är ett samarbete mellan Kulturhuset, biblioteket, Hälsoteket i Väster och fritidsgården 1200 kvadrat.

 Point finns på facebook: https://www.facebook.com/pages/POINT/184929623290