8:E MARS INTERNATIONELLA KVINNODAGEN

Internationella kvinnodagen är ju en dag för att uppmärksamma ojämställdhet, förtryck och kvinnors situation över hela världen. Läs mer om programmet:

Så här uppmärksammar vi kvinnodagen:

Kaffeflickorna och syndafloden

Personlig information;

Feministisk könsrocksinspirerad progg om rika bortskämda män, kärleken till snus, snaskiga kungaskandaler, lesbiska romanser, dragningen till frikyrkliga män, att vara ”ingens mamma” samt den frigörande känslan av att gå med bar överkropp och visa pattarna. Roligt på gränsen till smaklöst

Kaffeflickorna och Syndafloden har bland annat tidigare spelat på invigningen av feministiskt forum, i P4 Göteborg, på Hagabions 40 årsjubileum, Musikens hus och Teater UNO. Bandet består av Evelina Persson och Hanna Elvin(sång), Anna Dalentoft(bas/kör), Peter Damgaard(gitarr) och Håkan Åkerblom(trummor)

Gang She Bang

Det senaste året har namnet GangShebang spridit sig som en löpeld. Tjejkollektivet drivs av artisten Peshi som själv har varit aktiv i den Svenska hiphop scenen sedan slutet av 90-talet. Med 20 år på nacken samt ett eget

skivbolag sedan 22 års ålder bestämde hon sig för att skapa en plattform för nya generationens hiphop tjejer.

Hiphop har ansetts vara ett manligt territorium. Studios och musikhus används till största del av unga killar och de som jobbar/utbildar är även de killar/män. GangShebang skapar utrymme för tjejers utveckling inom hiphop samt musikproduktion. En fristad där övriga samhällets normer och förväntningar inte begränsar det kreativa.

Idag är GangShebang armén 70 tjejer stark, redo att ta över Hiphop Sverige.

Nobodys fault but mine

En improvisationsteaterduo som  består av bundsförvanterna Anna Carlsson och Elin Engberg. Arrangörer av Klubb: Det Smutsiga Valet och skapare av föreställningen Sound and Vision.

Improvisationsteater har som konstform möjligheten att vara gränslös och underhållande. Nobody´s fault but mine vet att det behövs föreställningar med kvinnor som får vara gränslösa och underhållande på sina egna villkor. På internationella kvinnodagen spelar de feministimpro. Vad annars? Nobody´s fault but mine kommer sätta fördomarna under lupp och vänta ut och in på dem. Kanske. Det är svårt att veta när det är improviserat.

Zukie Fioxu

Med rötterna i jazz och neosoul skapar artisten och mångkonstnären Zukie Fioxu svängig och själfull musik. Med sin påtagliga närvaro ger hon publiken en varm och kärleksfull upplevelse. Zukie är aktiv inom Göteborgs olika musikscener med stilar som hiphop, soul, RnB, country och visa.

 

Groteskt?

En föreställning om det så kallade kvinnliga. Nej, vänta. Din föreställning om det så kallade kvinnliga. Vilken ideal härskar över dina synvillor och av vilka abnormer kan du tillåta dem erövras? Hur bekväma kan vi känna oss på tröskeln till Grotesk? Sara Rousta och Laura Voutilainen med sin bakgrund i urbana dansstilar vill genom rörelser bjuda in publiken på en motbjudande diskussion.

 

Torsdag 8 mars kl 18.30. Stora salen. Servering med rättigheter. Entré 50 kr.