Nyhetsbrev

Migration och integration har blivit en av de hetaste frågorna i samhällsdebatten. Du som är intresserad kan prenumerera på Integrationscentrums nyhetsbrev där vi delar med oss av erfarenheter och kunskap.

Integrationscentrum i Göteborgs Stad, där Flyktingguide/Språkvän ingår, arbetar vi med migration och integration på många olika sätt - samhällsinformation, lärande och personliga möten för att nämna några exempel. Nyhetsbrevet är till för dig som vill veta mer om det arbetet med migration och integration. Här får du nyheter, porträtt och berättelser.

Nyhetsbrevet är på svenska, men du kan översätta det med hjälp av Google Translate.

Läs nummer 1/2017 här med rubrikerna Kritisk domare ger juridisk hjälp åt nyanlända, Fick hjälp rekordsnabbt, Visar väg till utbildning, Kul på is med språkvänner, Anmäl dig till seminarium, Visa din värld med video.

Läs nummer 4/2016 här med rubrikerna: Adela - vägvisare till jobb och utbildning, Var tror du det är lättast att träffa nya vänner? Digital kunskap gör vardagen enklare, Asmahs svenska lyfte i mötet med språkvän, Att mötas eller inte mötas..., Att tänka längre än näsan räcker, Nu kan också du hyra ut via Boplats!

  • Nästa nummer av nyhetsbrevet beräknas komma till sommaren 2017.

Rekommenderade artiklar om Flyktingguide/Språkvän

Läs gärna tidigare nyhetsbrev nedan...

Läs nummer 3/2016 med rubrikerna: Integrationscentrum - en kick av kött och blod. Walid vann med sin bild av hopp. Samhällsinformatören är en brygga. Nytt system för att kartlägga nyanlända elever. Barn ska inte vara föräldrar till sina föräldrar. Hjälp Mattias hitta nyanlända till språkvänner. Seminarium om Alla tiders migration! Migrationsverkets frågor och svar om nya lagarna.

Läs nummer 2/2016: Tid för #sommarkänsla. Kvinnor med rätt att cykla. Vi måste ha platser där vi möts. Aly hittar VA-ingenjörer till avloppen. Med mera.

Läs nummer 1/2016: Tala om sex är inte haram. Nobelpristagare tackar kommunens anställda. Verónica har själv varit nyanländ. Seminarium med Joakim Palme. Marhaba kompis/Hej asdiquah! Alla borde ha en Vägvisare. Han hjälper andra hjälpa sig själva.

Läs nummer 1/2015. Välkommen till Integrationscentrum och vårt nyhetsbrev! Keleta - engagerad samhällsinformatör. Ebrahim och David förde samman mode, kyrka och kommun. Bilar, druvor och språkkafé på Arabiska Kulturcentret. Fatema vill bli digitalt kompetent. Grattis till vinnarna i #minstad! Information om flyktingsituationen. 

Prenumerera på nyhetsbrevet

Om du inte redan har gjort det är du välkommen att prenumerera eller beställa Integrationscentrums nyhetsbrev här. Du kan närsomhelst avbeställa det.