Foto: Marit Lissdaniels

Kursutbud

Anmälningskriterier eller vem som får anmäla sig till de olika kurs- och studiecirkelaktiviteterna varierar, vänligen läs informationen innan du anmäler dig. Själva anmälan hittar du längst ner på denna sida.

Information om studiecirklarna

Simkurs för nybörjare; lär dig simma

Simkurs för vuxna, nybörjare. Välj en eller två simgrupper: blandad grupp med män och kvinnor, mansgrupp, och kvinnogrupp. Väljer du två simgrupper blir väntetiden kortare. Kursen leds av utbildad simlärare. Kvinnor som vill bära heldräkt/burkini är också välkomna. 
Anmälningskriterier: endast för dig som deltar i Flyktingguide/Språkvän Göteborg eller samhällsorienteringskursen om Sverige (på Integrationscentrum Göteborg). Bara för nybörjare från vår målgrupp! Du lämnar/deponerar 300 kr som du får tillbaka om du har godkänd närvaro på minst 70 %.

Cykelkurs för nybörjare; lär dig cykla

Lär dig cykla i vår cykelkurs för vuxna, nybörjare, från vår målgrupp. 
Anmälningskriterier: endast för dig som deltar i Flyktingguide/Språkvän Göteborg eller samhällsorienteringskursen om Sverige (på Enheten för samhällsorientering). Bara för nybörjare inom vår målgrupp! Du lämnar/deponerar 300 kr som du får tillbaka om du har godkänd närvaro på minst 70 %.

Fotoklubb; fotografera tillsammans

Anmäl dig om du tycker om att fotografera och vill lära av varandra. Kanske kan vi ställa ut våra bilder på en lämplig gruppaktivitet i Flyktingguide/Språkvän Göteborg. 
Anmälningskriterier: du måste ha egen fotokamera eller mobil med kamera och följa kursledaren och gruppen.

Café Zahra - svenskaträning och pyssel för kvinnor

För kvinnor som tycker om att skapa med händerna och umgås över en fika och träna svenska; brodera, sy, sticka, virka, trycka på tyg, skapa smycken mm. I Saronkyrkans regi. Plats: Cafe Zahra på Brunnsgatan 2. 
Anmälningskriterier: endast för kvinnor; öppen verksamhet. 

Matgrupp; laga internationell mat ihop 

Laga svensk och internationell mat tillsammans och umgås i matgruppen. Anmäl dig själv eller med din kontakt/matchning. Inga förkunskaper krävs. Tillsammans med kursledaren bestämmer vi vilken mat vi vill laga och äter tillsammans det vi lagat. 
Anmälningskriterier: egenavgift för mat/material tas ut med 300 kr eller 50 kr per tillfälle, 6 tillfällen (per februari 2014).

Museumgrupp; gå på museum tillsammans

Vi går på sex av Göteborgs största museer, lär känna varandra och umgås över en enkel fika. 

Promenad/Utflyktsgrupp; promenera ihop 

Se Göteborg och se varandra i Göteborg! I Göteborg finns många fina platser och mycket att se, vi promenerar till dem i korta utflykter och lär känna varandra samtidigt som vi får en bättre hälsa.

Jogginggrupp; spring/jogga tillsammans

Vi som gillar det springer/joggar tillsammans utomhus på vår och sommar - inte för fort och inte för långsamt utan i en lagom takt för alla som vill vara med.

Hjärt- och lungräddning (first aid)

Lär dig rädda liv. Kursen ger dig kunskaper i första hjälpen och hjärt- och lungräddning (två tillfällen på vardera tre timmar hos Röda Korset).

Måleri/Konst (art)

För dig som är intresserad av konst och gillar att måla och skapa konst. 

Anmälan till våra studiecirklar, kurser 

  • Gå till anmälningssidan för att anmäla dig till studiecirklar, kurser i Flyktingguide/Språkvän. Du kan anmäla dig direkt i ett webbformulär eller genom att skicka in en anmälningsblankett.