Nationell konferens om integration, segregation och social hållbarhet

Flyktingguide/Språkvän på Integrationscentrum Göteborg bjuder in till nationell konferens - en heldag om integration, segregation och social hållbarhet. Om vad som händer när människor möts och när de inte möts alls. Om teknikens möjligheter och om 14 års aktivt integrationsarbete.

Konferensen är en slut- och spridningskonferens för ett utvecklingsprojekt som finansierats med medel från Länsstyrelsen.

INTEGRA - allsidigt datasystem

I projektet har vi utvecklat ett automatiserat datasystem för att effektivisera arbetet med att matcha göteborgare och nyanlända i personliga kontakter. Datasystemet som också kan användas till att administrera studiecirklar och gruppträffar, kommer att premiärvisas och demonstreras på konferensen.

Smörgåsbord av material för marknadsföring

För att kunna göra matchningar behöver man deltagare och en aktiv rekryteringsprocess. I projektet har vi därför utvecklat marknadsföringsmaterial i form av en serie elektroniska annonser. Materialet är fritt och frivilligt att använda för alla som vill. Det kommer inom kort att göras tillgängligt på webben.

Såväl datasystemet som marknadsföringsmaterialet är delmål, det övergripande målet med projektet liksom med vår verksamhet, är att främja social integration som bygger på personliga möten och ömsesidig delaktighet. Därför ska vi på konferensen berätta om våra erfarenheter av 14 års aktivt integrationsarbete med matchningar, gruppträffar och studiecirklar.

Konferensen rymmer mer, ett axplock ur innehållet i programmet:

  • Hans Abrahamssom, universitetslektor, Göteborgs Universitet
  • Seroj Ghazarian utvecklingsledare i Göteborgs Stad
  • Ann-Sofie Hermansson, ordförande i kommunstyrelsen, Göteborg
  • Talieh Ashjari, mångfaldsdirektör, Länsstyrelsen i Västra Götaland
  • Gustav Höjer, Göteborgsregionens kommunalförbund, GR
  • Deltagare, språkvänner i Flyktingguide/Språkvän berättar.

 

Anmälan till konferensen

Tid: fredagen den 2 december kl. 08:00-16:00.
Plats: Quality Hotel 11, Eriksbergshallen (Maskingatan 5, 417 64 Göteborg).
Anmälan: senast 25/11.  Tyvärr är platserna slut, lokalen rymmer inte fler.

Varmt välkommen!