Aktuellt

Aktuelltarkiv

 • Att mötas eller inte mötas - en spridningskonferens om frågan

  Publicerad 28 mars 2017

  En konferens om nytt matchningssystem, social hållbarhet, möten mellan språkvänner och regionala utbildnings- och jobbsatsningar. Plus en poetisk betraktelse om skillnaden mellan att mötas och inte mötas…

 • Asmahs svenska lyfte i mötet med språkvännen Eva

  Publicerad 28 mars 2017

  SFI-undervisningen är jättebra, tycker Asmah Begum. Men det som gav henne det verkliga lyftet i svenska språket var mötena med flyktingguiden och språkvännen Eva Berg. - När vi träffas så pratar jag utan att vara rädd. Då går det mycket lättare att lära sig språket, säger Asmah.

 • Nationell konferens om integration, segregation och social hållbarhet

  Publicerad 13 oktober 2016

  Flyktingguide/Språkvän på Integrationscentrum Göteborg bjuder in till nationell konferens - en heldag om integration, segregation och social hållbarhet. Om vad som händer när människor möts och när de inte möts alls. Om teknikens möjligheter och om 14 års aktivt integrationsarbete.

 • Svenska språkvänner söker nyanlända

  Publicerad 12 oktober 2016

  Möter du nyanlända som vill träffa svenskar och träna svenska? Tipsa dem om Flyktingguide/Språkvän. Just nu har vi flera hundra språkvänner som väntar på att matchas i en personlig kontakt med nyanlända.

 • Fototävling för deltagare på Integrationscentrum avgjord

  Publicerad 17 juni 2016

  Man behöver inte kunna svenska för att ta fina bilder. Det har deltagare på Flyktingguide/Språkvän och samhällsorienteringen på Integrationscentrum visat i en fototävling som avgjorts.

 • Se filmen om flyktingmottagandet på Göteborgs Centralstation hösten 2015

  Publicerad 29 april 2016

  Hösten 2015 var unik i Göteborgs historia. Aldrig tidigare har så många flyktingar kommit till staden under så kort tid. En ny film visar berättelsen.

 • Välkommen till Integrationscentrums nyhetsbrev!

  Publicerad 18 december 2015

  Integrationscentrum Göteborg arbetar med migration och integration på många olika sätt. Med vårt nya nyhetsbrev vill vi dela med oss av erfarenheter och kunskaper.

 • Flyktingguide/Språkvän är 'good news' i magasinet med samma namn

  Publicerad 18 december 2015

  Flyktingguide/Språkvän i Good News Magazine - tidsskriften som bara berättar positiva nyheter.

 • Som socker i te - en pjäs om integration

  Publicerad 18 december 2015

  Det var fullt hus och stående ovantioner när teatergruppen på Flyktingguide/Språkvän Göteborg satte upp sin föreställning Som socker i te - en pjäs om integration och möten mellan människor.

 • SKL: Flyktingguide/Språkvän Göteborg underlättar social integration

  Publicerad 18 december 2015

  Redan 2003 insåg Göteborgs stad behovet av att skapa sociala mötesplatser mellan nyanlända och etablerade kommuninvånare. Genom långsiktigt och strategiskt arbete har verksamheten stadigt vuxit och inkluderar nu en rad olika mötesformer.

Gå till sida:   1