Foto: Lotta Duse

Marhaba Kompis

Integration i praktiken börjar där människor möts - i ömsesidigt språkutbyte på Marhaba Kompis för er som vill träna svenska eller arabiska med varandra. Varmt välkomna eller ahlan wa sahlan!

Integrationsfrämjande språkutbyte

Hur skaffar man sig som nyanländ nya vänner i Sverige? Något som inte alltid är enkelt men som inte heller behöver vara svårt. Det gäller att hitta ett bra sätt att mötas. Sedan 2003 har vi jobbat med att starta upp personliga kontakter mellan nyanlända och gamla göteborgare. På Marhaba kompis kan man träffa nya personer samtidigt som man tränar på svenska och arabiska.

Marhaba Kompis syftar till integration genom ömsesidigt språkutbyte i praktiken. Men det handlar också om att möta nya människor och bygga broar genom språkutbytet. Varmt välkommen eller 'ahlan wa sahlan'!

Vilken tid?

Onsdagar klockan 17:30-19:00.

Vilken plats?

Andra långgatan 19, entreplan. (Kliv av vid hållplats Järntorget eller Masthuggstorget.)

Vilka språk?

Svenska och arabiska; halva tiden tränar vi svenska och halva tiden arabiska.

Vem kan komma?

Marhaba Kompis är öppet för dig som vill träna din svenska eller arabiska.

Anmälan och frågor

Marhaba Kompis är en öppen verksamhet, men skicka helst ett mejl för att anmäla ditt intresse till vår kontaktperson i Marhaba Kompis.

Jakob Obstfelder
Telefon: 031-367 81 58
E-post: jakob.obstfelder@socialresurs.goteborg.se 

För dig som vill veta mer...

Hussam är en av kompisarna som träffas i Marhaba Kompis varje vecka. I TV-klippet säger Hussam att det är ”ett jätteroligt program”, kika gärna här. I ett annat filmklipp på vår facebooksida ser du Marhaba Kompis i full aktion.

Vill du veta ännu lite till? Läs om språkutbytet på Marhaba Kompis i vårt nyhetsbrev från mars 2016 (nummer 1:2016).