Gör skillnad, se varandra!

Får det lov att vara en språkfikagrupp eller egen språkvän? En studiecirkel kanske? Eller varför inte komma på en gruppaktivitet med många språkvänner? Flyktingguide/Språkvän är en välkomnande mötesplats sedan 2003. Vi hjälper göteborgare och nyanlända att träffas i personliga matchningar, studiecirklar och gruppaktiviteter. Integration börjar där människor möts. Det ska vara enkelt att mötas socialt och skapa kontakter som man kan växa i tillsammans. Inkludering sker genom personliga kontakter. Varje möte är unikt. Inget möte är för litet för att göra skillnad. Vill ni göra skillnaden för er själva och för varandra?

Aktuellt

 • Mentorprogrammet Universitetsvän öppnar nya möjligheter

  Publicerad 01 juni 2017

  Mentorprogrammet Universitetsvän är ett samarbete mellan Göteborgs Universitet, Göta studentkår och Flyktingguide/Språkvän.

 • Att mötas eller inte mötas - en spridningskonferens om frågan

  Publicerad 28 mars 2017

  En konferens om nytt matchningssystem, social hållbarhet, möten mellan språkvänner och regionala utbildnings- och jobbsatsningar. Plus en poetisk betraktelse om skillnaden mellan att mötas och inte mötas…

 • Asmahs svenska lyfte i mötet med språkvännen Eva

  Publicerad 28 mars 2017

  SFI-undervisningen är jättebra, tycker Asmah Begum. Men det som gav henne det verkliga lyftet i svenska språket var mötena med flyktingguiden och språkvännen Eva Berg. - När vi träffas så pratar jag utan att vara rädd. Då går det mycket lättare att lära sig språket, säger Asmah.

Se allt inom aktuellt
Kompletterande innehåll
${loading}