Foto: Marit Lissdaniels

Gör skillnad, se varandra!

Får det lov att vara en språkfikagrupp eller språkvän? En cykelkurs eller någon annan av våra studiecirklar kanske? Eller varför inte komma på en gruppaktivitet i många goda språkvänners lag? Flyktingguide/Språkvän är en välkomnande mötesplats sedan 2003. Vi hjälper svenskar och nykomna invandrare/flyktingar att träffas i personliga matchningar, studiecirklar och gruppaktiviteter. Integration börjar där människor möts. Det ska vara enkelt att mötas socialt och skapa kontakter som man kan växa i tillsammans. Inkludering sker genom personliga kontakter. Varje möte är unikt. Inget möte är för litet för att göra skillnad. Vill ni göra skillnaden för er själva och för varandra - vill ni träffas genom Flyktingguide/Språkvän Göteborg?

Aktuellt

 • Att mötas eller inte mötas - en spridningskonferens om frågan

  Publicerad 28 mars 2017

  En konferens om nytt matchningssystem, social hållbarhet, möten mellan språkvänner och regionala utbildnings- och jobbsatsningar. Plus en poetisk betraktelse om skillnaden mellan att mötas och inte mötas…

 • Asmahs svenska lyfte i mötet med språkvännen Eva

  Publicerad 28 mars 2017

  SFI-undervisningen är jättebra, tycker Asmah Begum. Men det som gav henne det verkliga lyftet i svenska språket var mötena med flyktingguiden och språkvännen Eva Berg. - När vi träffas så pratar jag utan att vara rädd. Då går det mycket lättare att lära sig språket, säger Asmah.

 • Nationell konferens om integration, segregation och social hållbarhet

  Publicerad 13 oktober 2016

  Flyktingguide/Språkvän på Integrationscentrum Göteborg bjuder in till nationell konferens - en heldag om integration, segregation och social hållbarhet. Om vad som händer när människor möts och när de inte möts alls. Om teknikens möjligheter och om 14 års aktivt integrationsarbete.

Se allt inom aktuellt
Kompletterande innehåll
${loading}