Foto: Marit Lissdaniels

Gör skillnad, se varandra!

Flyktingguide/Språkvän är en välkomnande mötesplats sedan 2003. Vi hjälper svenskar och nykomna invandrare/flyktingar att träffas i matchningar, studiecirklar och gruppträffar. Integration i praktiken börjar där människor möts. Det ska vara enkelt att mötas socialt och skapa kontakter som man kan växa i tillsammans. Integration börjar i mötet med varandra - kring en aktivitet eller person. Varje möte är unikt. Inget möte är för litet för att göra skillnad. Vill ni göra skillnaden för er själva och för varandra - vill ni träffas genom Flyktingguide/Språkvän Göteborg?

Aktuellt

 • Nationell konferens om integration, segregation och social hållbarhet

  Publicerad 13 oktober 2016

  Flyktingguide/Språkvän på Integrationscentrum Göteborg bjuder in till nationell konferens - en heldag om integration, segregation och social hållbarhet. Om vad som händer när människor möts och när de inte möts alls. Om teknikens möjligheter och om 14 års aktivt integrationsarbete.

 • Svenska språkvänner söker nyanlända

  Publicerad 12 oktober 2016

  Möter du nyanlända som vill träffa svenskar och träna svenska? Tipsa dem om Flyktingguide/Språkvän. Just nu har vi flera hundra språkvänner som väntar på att matchas i en personlig kontakt med nyanlända.

 • Fototävling för deltagare på Integrationscentrum avgjord

  Publicerad 17 juni 2016

  Man behöver inte kunna svenska för att ta fina bilder. Det har deltagare på Flyktingguide/Språkvän och samhällsorienteringen på Integrationscentrum visat i en fototävling som avgjorts.

Se allt inom aktuellt
Kompletterande innehåll
${loading}