Bild från filmen Jätten. Finansierad av bland annat Göteborgs Stad och Film Väst.

Välkommen till Filmkontoret

Filmkontoret är en del av Göteborgs Stads satsning på film och rörlig bild. Oavsett om du redan är etablerad, bara nyfiken på eller drömmer om en framtid i filmbranschen finns vi här för dig. På den här sidan hittar du aktörer på lokal, nationell och internationell nivå. Har du frågor? Kontakta oss gärna.

Aktuellt

 • April månads instagrammare: Clas Hakeröd, postproduktion

  Publicerad 01 april 2018

  I en filmbransch där allt ska gå snabbare gör Clas Hakeröd sitt bästa för att hitta lösningar som funkar. Han gillar att driva utvecklingen framåt och bjuder gärna på sin kunskap. ”Jag vill bidra med det jag kan, och tror mer på karma än att ha yrkeshemligheter”, säger han.

 • Mars månads instagrammare: Katarina Lorentzon, biografföreståndare

  Publicerad 01 mars 2018

  Katarina Lorentzon gissar att några i biopubliken tror att hon i princip bor på Bio Capitol. Det gör hon inte. Även om hon sedan tre decennier tillbringar större delen av sin vakna tid på biografen. Första åren som timanställd maskinist. I dag som föreståndare och delägare.

 • Februari månads instagrammare: Håkan Blomdahl, visuella effekter

  Publicerad 01 februari 2018

  Trots allt arbete Håkan Blomdahl lägger ner på en film ska det helst gå obemärkt förbi. Han har till och med en idé om att hans namn borde tas bort från eftertexterna. ”Det skulle väl vara lite oärligt, men målet är att de visuella effekterna inte ska synas”, säger han.

Se allt inom aktuellt
Kompletterande innehåll
${loading}