Bild från filmen Jätten. Finansierad av bland annat Göteborgs Stad och Film Väst.

Välkommen till Filmkontoret

Filmkontoret är en del av Göteborgs Stads satsning på film och rörlig bild. Oavsett om du redan är etablerad, bara nyfiken på eller drömmer om en framtid i filmbranschen finns vi här för dig. På den här sidan hittar du aktörer på lokal, nationell och internationell nivå. Har du frågor? Kontakta oss gärna.

Aktuellt

 • September månads instagrammare: Ola Magnestam, filmfotograf

  Publicerad 03 september 2018

  Jobbet som fotograf på SVT:s dramasatsning ”Vår tid är nu” är det mest långvariga Ola Magnestam någonsin haft. Snart filmar han sin tredje säsong av den populära tv-serien. ”Min roll är att förverkliga regissörens visioner, att omsätta dem i bild”, säger han.

 • Jim Lindmark, ny Samordnare för Filmlocations!

  Publicerad 05 juni 2018

  Som en del av Göteborgs Stads satsning på film och rörlig bild har en ny tjänst tillsatts på enheten Kulturstöd, Fri Konst och Kultur. Jim Lindmark, själv erfaren filmarbetare, fungerar sedan ett par veckor som Samordnare Filmlocations.

 • Juni månads instagrammare: Gunnar Eriksson, projektutvecklare inom film och tv

  Publicerad 01 juni 2018

  För många i filmbranschen går flyttlasset från Göteborg till Stockholm. För Gunnar Eriksson gick det åt motsatt håll. ”Jag har fått höra att det är lite ’tvärtom’. Nu hoppas jag att det vi arbetar med på Lindholmen kan bidra till att fler kreatörer stannar i Göteborg”, säger han.

Se allt inom aktuellt
Kompletterande innehåll
${loading}