Bild från filmen Jätten. Finansierad av bland annat Göteborgs Stad och Film Väst.

Välkommen till Filmkontoret

Filmkontoret är en del av Göteborgs Stads satsning på film och rörlig bild. Oavsett om du redan är etablerad, bara nyfiken på eller drömmer om en framtid i filmbranschen finns vi här för dig. På den här sidan hittar du aktörer på lokal, nationell och internationell nivå. Har du frågor? Kontakta oss gärna.

Aktuellt

 • Jim Lindmark, ny Samordnare för Filmlocations!

  Publicerad 05 juni 2018

  Som en del av Göteborgs Stads satsning på film och rörlig bild har en ny tjänst tillsatts på enheten Kulturstöd, Fri Konst och Kultur. Jim Lindmark, själv erfaren filmarbetare, fungerar sedan ett par veckor som Samordnare Filmlocations.

 • Juni månads instagrammare: Gunnar Eriksson, projektutvecklare inom film och tv

  Publicerad 01 juni 2018

  För många i filmbranschen går flyttlasset från Göteborg till Stockholm. För Gunnar Eriksson gick det åt motsatt håll. ”Jag har fått höra att det är lite ’tvärtom’. Nu hoppas jag att det vi arbetar med på Lindholmen kan bidra till att fler kreatörer stannar i Göteborg”, säger han.

 • Maj månads instagrammare: Cia Edström, branschchef på Göteborg Film Festival

  Publicerad 02 maj 2018

  Första uppdraget på filmfestivalen var att befinna sig bakom kulisserna och packa biljetter. Några decennier senare ansvarar Cia Edström för annan viktig del av festivalen som den ”vanliga” besökaren inte ser så mycket av. Branschprogrammet.

Se allt inom aktuellt
Kompletterande innehåll
${loading}