Bild från filmen Jätten. Finansierad av bland annat Göteborgs Stad och Film Väst.

Välkommen till Filmkontoret

Filmkontoret är en del av Göteborgs Stads satsning på film och rörlig bild. Oavsett om du redan är etablerad, bara nyfiken på eller drömmer om en framtid i filmbranschen finns vi här för dig. På den här sidan hittar du aktörer på lokal, nationell och internationell nivå. Har du frågor? Kontakta oss gärna.

Aktuellt

 • Februari månads instagrammare: Håkan Blomdahl, visuella effekter

  Publicerad 01 februari 2018

  Trots allt arbete Håkan Blomdahl lägger ner på en film ska det helst gå obemärkt förbi. Han har till och med en idé om att hans namn borde tas bort från eftertexterna. ”Det skulle väl vara lite oärligt, men målet är att de visuella effekterna inte ska synas”, säger han.

 • Januari månads instagrammare: Erik Hemmendorff, producent och VD på Plattform

  Publicerad 08 januari 2018

  För Erik Hemmendorff finns det ett före och ett efter Guldpalmen. Sedan ”The Square” belönades med det prestigefyllda priset i Cannes märker han av en del förändringar i det vardagliga arbetet. ”Det är en så pass stark symbol, så visst är det skillnad”, säger han.

 • December månads instagrammare: Jenny Luukkonen på Kultur i Väst

  Publicerad 01 december 2017

  Som tonåring drömde hon om att bli bildkonstnär. I dag jobbar Jenny Luukkonen med att hjälpa andra, särskilt unga och oetablerade kreatörer, att våga satsa på sin passion. ”Filmbranschen är svår att ta sig in i om man saknar kontakter och förebilder”, säger hon.

Se allt inom aktuellt
Kompletterande innehåll
${loading}