Stefan Ganestam

Västsvenska kommunikationskarnevalen 7-8 maj 2018

Boka redan nu in den 18.e västsvenska kommunikationskarnevalen 7-8 maj på Clarion Hotel Post i Göteborg i din kalender. Temat för 2018 års kommunikationskarneval är framtidens informations- och kommunikationssamhälle.

Med sikte på framtiden - nya spännande möjligheter till kommunikationsstöd

Utvecklingen av digital teknik går allt fortare. Gränsen mellan verklighet och fiktion är på väg att suddas ut. Våra två huvudföreläsare, Bo Dahlbom och John Costello, kommer att ge oss nya kunskaper på årets tema.

Bo Dahlbom
Bo Dahlbom är en känd debattör och föreläsare om digitaliseringens betydelse för samhälle och näringsliv. Han är bland annat IT-professor vid Göteborgs universitet och forskningschef vid Sustainable Innovation. Han kommer att fokusera på vad den nya tekniken kommer att innebära för alla som arbetar inom skola, vård och omsorg.

John Costello
Logoped John Costello arbetar vid Bostons barnsjukhus i USA. I sitt arbete har han ägnat sig åt kommunikationsstödjande insatser till barn med funktionsnedsättning och barn som ligger på sjukhus och har svårt att kommunicera. I detta arbete har han i samverkan med hjälpmedelsföretag arbetat fram spännande lösningar till exempel när det gäller att få fram ordförråd och att använda personlig talsyntes.


Målgrupp för 2018 års karneval

Årets karneval kommer att ha två spår – ett för dig som arbetar med barn och unga vuxna med funktionsnedsättning och ett spår för dig som arbetar inom vården och som är intresserad av kommunikationsstöd.

Program för konferensen

Programmet för konferensen finns i PDF-filen i länken nedan.

Program Västsvenska kommunikationskarnevalen 2018

För mer information: maila till thomas.kollberg@socialresurs.goteborg.se.

Anmälan

Både konferensdeltagare och utställare anmäler sig i formuläret i Eventonline i länken nedan.

Anmälan konferensdeltagare

Anmälan utställare

Är ni fler än en person vid utställningsbordet anmäler sig en som utställare och övriga som konferensdeltagare.

Kommunikationsmässa

I den västsvenska kommunikationskarnevalen ingår en kostnadsfri kommunikationsmässa som vänder sig till dig som är intresserad av kommunikativa svårigheter och kommunikationsstöd (AKK). Under mässan kan du delta i miniseminarier.

Du hittar hela programmet för kommunikationsmässan i länken nedan:

Mässprogram

Arrangörer

Arrangörer för den 18:e västsvenska kommunikationskarnevalen är:

  • Dalheimers hus - Social resursförvaltning i Göteborgs stad
  • Eldorado - Social resursförvaltning i Göteborgs stad 
  • DART- Sahlgrenska universitetssjukhuset. Ett kommunikations- och dataresurscenter för personer med funktionsnedsättning
  • Specialpedagogiska skolmyndigheten
  • ISAAC-Sverige.