Aktuella utbildningar och föreläsningar

Dalheimers hus är ett självklart forum och en given mötesplats för alla som vill lära nytt. Här kan du läsa om kommande utbildningar och föreläsningar. Du är välkommen till oss om du är intresserade av att ta del av den senaste kunskapen gällande olika former av funktionsnedsättningar. Du är även välkommen om du vill förmedla de senaste rönen inom aktuell forskning och praktik.

En utbildningsdag om lågaffektivt bemötande -
13 november 10 - 15.30

Målet med dagen är att du som personal, förälder eller anhörig ska få ökade kunskaper om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) samt strategier som du kan använda i ditt dagliga liv/arbete. Dagen ger kunskaper om de speciella svårigheter som kan uppstå i situationer när det finns personer med NPF-problematik. Hur kan man känna igen de olika diagnoserna? Hur ska vi bemöta dessa personer på bästa sätt? Vi får även ta del av praktiska exempel från olika Förhållningssätt och bemötande – hur tolka personens beteende? Hur bemöter vi lågaffektivt?

  •  En översikt av neuropsykiatriska funktionsnedsätningar
  •  Anpassningar, inkludering och pedagogiska strategier
  •  Samarbete
  •  Lågaffektivt bemötande, teori och praktik

Föreläsare är Johanna Björk, konsult, handledare och pedagog och Annelie Karlsson, specialpedagog, handledare och utbildare. Läs mer om Annelie på www.funkkonsulten.se

Praktisk information

Datum: 13 november 2017 Tid: Klockan 10 – 15.30 Plats: Dalheimers hus, Slottsskogsgatan 12 i Göteborg.
Kostnad:750 kronor(exkl. moms). I priset ingår föreläsningar, lunch och förfriskningar.

Anmälan

 

Att leva hela livet- 2017 års konferens om förvärvade hjärnskador

Ett liv som räddas ska också levas. Det är föreningen Hjärnkrafts motto, och det är också mottot för vår årliga konferens som i första hand handlar om förvärvade hjärnskador. Vår ambition är att presentera det senaste från både forskning och praktik. Vi vill att den ska vara en mötesplats och ett forum som inspirerar och som ger nya kunskaper i det dagliga arbetet.

Årets konferens är som alltid en blandning av storföreläsningar, parallella föreläsningar och kultur.

Program för konferensen

Praktisk information

Datum och plats
23–24 november 2017 på Dalheimers hus, Slottsskogsgatan 12 i Göteborg.

Konferensavgift
1 900 kronor exklusive moms. För medlemmar i brukarorganisationer som går som privatmedlemmar är priset 1 000 kronor inklusive moms. I priset ingår, förutom
föreläsningar, all förtäring under konferensen.

Mingel
Att gå på konferens är också en möjlighet att mötas, umgås och utbyta kunskaper och erfarenheter med kolleger och föreningskamrater. Efter avslutningen på torsdagen serveras en Mingelbuffé där samtalen kan fortsätta under avspända former.

Anmälan
Du anmäler dig i eventonline i länken nedan.

Anmälan

Sista anmälningsdag är 10 november 2017.