Aktuellt

Aktuelltarkiv

 • Utveckla din interkulturella kompetens som ledare

  Publicerad 14 september 2018

  Ta chansen att diskutera interkulturellt ledarskap när Center för skolutveckling arrangerar ett seminarium med professor Pirjo Lahdenperä i september.

 • Hög tid att anmäla sig till höstens R2L

  Publicerad 20 augusti 2018

  För femte läsåret i rad erbjuder Center för skolutveckling en gedigen fortbildning i genrepedagogik. Reading to Learn, R2L, riktar sig till lärare i alla ämnen, anställda i Göteborgs Stad. Årets kurs startar i slutet av augusti. Anmäl dig nu!

 • Språk och identitet i fokus under vecka 44

  Publicerad 29 juni 2018

  Årets utbildning i Teachers College Reading and Writing Project fokuserar på språk och identitet. Under två dagar i vecka 44 bjuder Center för skolutveckling in till en utbildning för lärare med utgångspunkt i TCRWP och flerspråkighet.

 • Så kan skolan hantera nätmobbning

  Publicerad 13 juni 2018

  Skolan och huvudmannen har ett ansvar att utreda och åtgärda mobbningssituationer på nätet. Men hur gör skolan det bäst?

 • Bygga svenska – om nyanländas språkutveckling

  Publicerad 05 juni 2018

  Utbildningen Bygga svenska är en av elva insatser i Göteborgs Stads utvecklingsplan för arbetet med nyanlända elever.

 • Hälsa och lärande temat på elevhälsans upptaktsdag

  Publicerad 18 maj 2018

  Den 10 september arrangerar Center för skolutveckling upptaktsdagen för elevhälsan och rektorer. Nu har anmälan öppnat.

 • Tredje omgång av lärledarutbildningen

  Publicerad 30 april 2018

  Den 13 september startar en tredje omgång av lärledarutbildningen. Den är en del i Center för skolutvecklings satsning på kollegialt lärande.

 • Fortsatt satsning på genrepedagogiken R2L

  Publicerad 20 februari 2018

  För femte läsåret i rad erbjuder Center för skolutveckling en gedigen fortbildning i genrepedagogik. Reading to Learn, R2L, riktar sig till lärare i alla ämnen, anställda i Göteborgs Stad. Årets kurs startar i augusti 2018.

 • Strategi för läs- och skrivutveckling ska öka likvärdigheten

  Publicerad 20 februari 2018

  En kommunövergripande strategi för att stärka läs- och skrivutveckling ska öka likvärdigheten i Göteborgs förskolor och skolor.

 • Ny lärledarutbildning i augusti

  Publicerad 18 januari 2018

  - Lärledarutbildningen har fått mig att tänka annorlunda kring mötesstrukturen och syftet med frågorna som ska diskuteras i gruppen. Det säger Maria Larsson, 1-7-lärare och förstelärare i Västra Hisingen, om sina erfarenheter från kursen. I augusti startar nästa utbildning, anmäl dig redan nu.

 • Tips på hur du stoppar nätmobbning

  Publicerad 04 januari 2018

  8 februari startar en utbildning som vänder sig till dig som är anställd i Göteborgs Stad och möter nätmobbning i ditt arbete.

 • Många vinster med universitetsskolor

  Publicerad 04 december 2017

  - Rollen som universitetsskola fick ämneslaget att börja reflektera mera kring undervisningens innehåll och kvalitet. Det säger Marie Sköld, rektorn som sa ja till att låta Nordlyckeskolan bli en av Göteborgs Stads universitetsskolor.

 • Fokus på mera samverkan när Brobyggaren permanentas

  Publicerad 04 december 2017

  Pilotprojektet Brobyggaren blir nu permanent och fokus framöver är en ännu bättre samverkan. Den 30 november och 1 december samlades representanter från Göteborgs universitet och Göteborgs Stad för att diskutera hur lärarutbildningen ska utvecklas.

Gå till sida:   1   2   3   Nästa sida