Foto: Jörgen Claesson

Ny Musik Estetiska programmet

Ny Musik är vårt Estetiska program med inriktning musik. Vi har vår musikundervisning i moderna välutrustade lokaler på Brewhouse. Där har vi även våra liveframträdanden på Brewhouse Arena.

Ny Musik / Estetiska programmet med inriktning Musik

Ny Musik är en högskoleförberedande gymnasieutbildning med fokus på ensemblespel, låtskrivande och musikproduktion. Under dina tre år hos oss arbetar du med en mängd olika musikprojekt, allt från 1960-talsmusik till 2010-talsmusik, allt från The Beatles till Lana del Rey. Här får du utveckla dig som låtskrivare, musiker och artist. Din musik spelar du in i våra studior och proddriggar och du bär alltid med dig din egen studio, din MacBook Pro med Logic Pro X. Under hela din studietid får du också individuell undervisning inom ditt huvudinstrument eller i sång. Vid flera tillfällen per termin medverkar du på våra konserter på vår hemmascen - Brewhouse Arena. 

Kreativitet på riktigt

På Ny musik får du spela i band, skriva och spela in dina egna låtar. Vi jobbar projektbaserat och du får testa många olika genrer. Projekten leder till konserter eller inspelningar. Gå gärna in på gärna på Ny Musiks YouTube-kanal så kan du se några av våra konserter. Flera av projekten är dessutom ämnesintegrerade så att ditt musikintresse tas tillvara även i gymnasiegemensamma ämnen. 

Högskolebehörighet och stora valmöjligheter

Ny musik är Burgårdens estetiska program som är högskoleförberedande. Eftersom vi samarbetar med övriga gymnasieskolor på Skånegatan finns ett stort utbud av individuella val. Du kan skräddarsy den utbildning du vill ha för att matcha framtida behörighetskrav med till exempel matematik- naturkunskap- och språkkurser. Du blir förberedd för jobb inom musikbranschen samtidigt som utbildningen ger dig behörighet för högskolestudier.

Modern teknik och bra studiemiljö

Ny musik är ett musikgymnasium där både lärare och elever stortrivs. Vi har modern utrustning, bra studiemiljöer och håller till i fina lokaler på Brewhouse i centrala Göteborg. Alla elever får en MacBook Pro att jobba med under sina studieår och vi använder Logic Pro X som programvara för studioinspelningar. Välkommen till en trivsam skola med den senaste tekniken.

I musikutbildningen ingår följande kurser

Gymnasiegemensamma ämnen:
Engelska, Historia, Idrott och Hälsa, Matematik, Naturkunskap, Religionskunskap, Samhällskunskap, Svenska eller Svenska som andraspråk

Programgemensamma karaktärsämnen:
Estetisk kommunikation, Konst och kultur

Inriktnings- och fördjupningskurser:
Ensemble med körsång, Ensemble 2, Gehörs- och musiklära, Bruksspel och ackompanjemang, Arrangering och komposition, Instrument eller sång 1, Musikproduktion 1, samt Instrument eller sång 2 alternativt musikproduktion 2