Om skolan

Välkommen till Burgårdens utbildningscentrum och August Kobbs Gymnasium! Du hittar oss på evenemangsstråket mellan Ullevi och Scandinavium.

Vi tillhör utbildningsförvaltningen i Göteborgs stad och erbjuder i huvudsak yrkesutbildningar, men även högskoleförberedande utbildningar och utbildningar för obehöriga elever. Läs mer under rubriken Utbildningar.

Vi erbjuder alla elever som läser en yrkesutbildning allmän högskolebehörighet.

Våra utbildningar leder direkt till arbete på exempelvis en frisörsalong, en musikscen, på ett gym, ett hunddagis, på en resebyrå eller i detaljhandeln. Du kan också välja att studera vidare på Yrkeshögskolan eller Universitet.

Bra lärare och behöriga pedagoger

Utmärkande för våra lärare är att de är erfarna både som lärare och inom det yrke som de undervisar i. Det gör att kopplingen mellan skola och yrkesliv blir naturlig. Lärarna har förstås lärarexamen. De är engagerade och eleven står alltid i centrum.

APL - arbetsplatsförlagt lärande

APL är viktigt och våra elever på yrkesprogrammen får minst 16 veckors praktik under sin studietid. Vi har ett väl upparbetat kontaktnät med arbetsplatser i och kring Göteborg, där våra elever genomför sin APL. Många gånger leder praktiken till extrajobb för våra elever.

Välutrustade lokaler anpassade för yrkesutbildning

För att lära sig ett yrke från grunden tycker vi att det är viktigt att skolans lokaler är anpassade för en modern och ändamålsenlig lärandemiljö. Därför satsar vi på laborativa, praktiska undervisningslokaler, som exempelvis frisörsalong, djurhus och gym.

Hjälp och stöd under utbildningen

Vi tror att alla elever kan nå längre med sin utbildning än vad de själva tror är möjligt. Därför har vi flera specialpedagoger, kuratorer och skolsköterskor på skolan. Vi har också tillgång till psykolog.

På vårt bibliotek kan du som elev låna böcker, läsa tidningar, få hjälp att hitta information till dina skolarbeten, spela schack och mycket mer. Alla dagar utom onsdagar erbjuds dessutom studiestöd av en matte- och naturkunskapslärarare.

Alla elever har tillgång till en egen bärbar dator under hela sin studietid.

Mer än bara utbildning

På Burgården finns mer än bara utbildning. Här finns verksamheter som är öppna för allmänheten. Hit kan du komma för att klippa dig, få manikyr eller sy upp en klänning hos våra hantverkselever.

Tillsammans blir detta en levande skola med stort utbud och en spännande blandning av människor i alla åldrar.