Aktuellt

Aktuelltarkiv

 • Betongare på riktigt!

  Publicerad 09 februari 2018

  Målinriktad elev från Bräckegymnasiet snart färdig betongarbetare!

 • Snickarelever på Bräckegymnasiet i år två bygger lekstugor

  Publicerad 26 januari 2018

  En bra övning för att förstå ritningsläsning och omvandla den till ett riktigt hus är att bygga en lekstuga, dvs ett hus i miniatyr.

 • Förberedelser inför Yrkes-SM i Uppsala 25-27 april

  Publicerad 26 januari 2018

  Just nu tränar elever för fullt inför yrkes- SM 2018. Domare från plåtslageribranschen har utsett bästa bidrag. Detta skickas nu till branschens skola i Katrineholm för vidare bedömning. Snickarna vässar sin teknik när det gäller att bygga en vägg med fönster.

 • Grävmaskinist för en dag!

  Publicerad 15 december 2017

  Sedan några månader har Bräckegymnasiet en grävmaskinsimulator installerad. Här kan du prova på att vara anläggningsmaskinförare för en dag. Koordination och precision -är det dina starka sidor? Då är detta yrke något för dig!

 • Glastekniker på riktigt!

  Publicerad 06 december 2017

  Power Elzion, elev i klass FFL3A praktiserar på företaget Marieholms glas. Hans yrkeslärare Paul Reitz och jag åker ut och träffar honom en, solig tisdag i december. Jag får möjlighet att ställa några frågor till honom om hans APL i företaget.

 • Flickor gjorde prova-på-dag på Bräckegymnasiet!

  Publicerad 29 november 2017

  Närmare ett hundra flickor från årskurs 8 och 9 deltog i det stora eventet på Bräckegymnasiet tisdagen den 28 november. Eleverna testade, under ledning av våra yrkeslärare, att hantera pensel och skruvdragare i våra verkstäder. Uppdraget var att tillverka en dekorerad fågelholk.

 • Under rundgången testar eleverna i år ett yrket glastekniker!

  Publicerad 04 oktober 2017

  På Bräckegymnasiet provar eleverna i år ett under höstterminen varje vecka ett nytt yrke. Ett av dem är glastekniker. Glasmästare Håkan Stridsman ger eleverna i år ett en introduktion i hantverket.

 • Bräckegymnasiets elever gör utlandspraktik

  Publicerad 22 september 2017

  Nu är två elever på utlands APL i Pieksämäki i Finland och fem elever gör det samma i Pistoia i Italien.

 • Stipendier till studenter i år tre 2017

  Publicerad 02 juni 2017

  HIGAB, Göteborgs Byggmästareförening samt Maskinentreprenörerna delade ut stipendier till elever som på ett förtjänstfullt och föredömligt sätt genomfört sin gymnasieutbildning.

 • Nybakade studenter från bygg-och anläggningsprogrammet på Bräckegymnasiet!

  Publicerad 01 juni 2017

  Nu har eleverna i årets årskurs tre tagit studenten! De har träffat sina klasskamrater och sin mentor sista gången i alla fall i gymnasieskolans värld. Ut i friheten som nybakad student och ett stort lycka till i framtiden. Tack för att vi fick ha hand om er utbildning under dessa tre år!

 • Bräckegymnasiet satsar på framtiden!

  Publicerad 19 april 2017

  Gå vår särskilda variant – inriktning husbyggnad mot ingenjör! Inriktningen leder till behörighet att söka teknisk högskola samtidigt som du får yrkesexamen som byggnadssnickare.

 • Anläggare på riktigt!

  Publicerad 28 februari 2017

  En solig februaridag åkte läraren i anläggning Björn Gudmundson och jag ut till Onsala för att besöka eleven Emil Sandelius. Han har praktikperiod och har några månader kvar innan han tar sin yrkesexamen på Bräckegymnasiet.

 • Lektion om ekosystemet på Universéum på engelska.

  Publicerad 03 februari 2017

  Visst måste vi visa våra finska gäststudenter Universéum! Samtidigt passade det bra att de fick bekanta sig med våra snickarelever. Vår lärare i naturkunskap Simon Larsson guidade i regnskogen på engelska.

Gå till sida:   1   2   3   Nästa sida