Foto: Mattias Reuterberg

Barn & Unga

På Biskopsgårdens bibliotek händer massor av spännande grejer för barn och ungdomar - allt från sagostunder till dataspelsprogrammering ryms under vårt tak!

På Biskopsgårdens bibliotek riktar sig en stor del av verksamheten till barn och ungdomar. Vår nya barnavdelning har fått ett eget rum med mer utrymme och en skofri småbarnsavdelning. Ungdomsavdelningen har flyttats och ligger nu i anslutning till science fiction, fantasy och serier. Biblioteket har en barnbibliotekarie och en ungdomsbibliotekarie. Till dem kan du alltid vända dig om du har frågor, funderingar eller varför inte boktips? Om du har ett eget boktips att berätta om kan du få det publicerat på bibliotekets boktipsblogg.

Natt på biblioteket. Illustration: Jens ReuterbergVarannan onsdag är det sagostund på biblioteket kl 9.30-10. Vårens sagostunder har följande datum: 23/8, 6/9, 20/9, 4/10, 18/10, 15/11, 29/11 och 13/12. 

Även om en kan gå på sagostund på biblioteket, så tycker vi att det är jättebra att läsa för sina barn hemma också. Därför går det att låna högläsningspåsar! Du kan låna en tygpåse med fem nya bilderböcker att ta med hem för mysiga soffhäng med dina barn. Läs mer om påsarna här.

Du som är lite äldre kan delta i bibliotekets bokklubb - ett perfekt tillfälle att träffa andra boktokar, få boktips och prata böcker. Vi ses fem onsdagar under hösten: 23/8, 20/9, 18/10, 15/11 och 13/12.

Omslag till första delen av Amulett-serienUnder höstlovsveckan har vi aktiviteter för både barn och unga, bland annat digital verkstad med MakeyMakey, brädspelshäng och pyssel. Den 31 oktober är det Harry Potter-lajv, då du får chans att vara med om ett äventyr inspirerat av den populära bokserien. Läs mer om LajvVerkstaden!

Under hösten visas tre barnteaterföreställningar. Den 14 september spelar Teater Trampolin Nasse hittar en stol, 12 oktober blir det Kullerbagge med Big Wind och den 7 december är det dags för Sagofén Isadora att besöka bibblan med föreställningen Den röda tråden.

 

Läs mer om vad som händer för barn och unga på bibblan i vårt höstprogram.

 

/ Jenny & Malva