Fysisk aktivitet på recept

Har du fått Fysisk aktivitet på Recept (FaR)? På FaR-mottagningarna i nordöstra Göteborg finns utbildad personal som hjälper dig att komma igång med din träning. Vi tar emot vuxna från 16 år för FaR-samtal.

Vad är Fysisk aktivitet på Recept?

Regelbunden motion förebygger och behandlar ett antal medicinska diagnoser, till exempel diabetes och hjärt- och kärlsjukdom. Ett recept på fysisk aktivitet skrivs ut av läkare eller annan legitimerad vårdpersonal.

Hur tränar jag utifrån min diagnos?

I foldrarna om olika diagnoser kan du läsa om hur du kan träna för att få effekt vid några vanliga diagnoser ur FYSS (Yrkesföreningar för Fysisk Aktivitet (YFA), Fysisk aktivitet i sjukdomsprevention och sjukdomsbehandling, FYSS 2017). Du hittar foldrarna som PDF-filer längst ned på sidan. Eller så kan du besöka FYSS på internet.

Vad och var kan jag träna?

www.vgregion.se/fargoteborg hittar du Aktivitetskatalog med information om utbud, tider och priser för ett stort antal aktiviteter i Göteborg.

Här hittar du även information om våra FaR-mottagningar i Göteborg, hur du bokar tid för ett FaR-samtal samt tider för drop-in.

På FaR-mottagning erbjuds du som har fått fysisk aktivitet på recept personlig coachning och hjälp att hitta en aktivitetsnivå som passar just dig. I nordöstra Göteborg erbjuder även Hälsoteken i Örgryte/Härlanda och Östra Göteborg FaR-samtal.  

FaR-mottagningen på Angered Arena

Har du frågor och vill kontakta FaR-mottagningen på Angered Arena? Ring Angered Arenas reception 031-368 22 90, besök oss på våra drop-in tider eller se www.vgregion.se/fargoteborg 

Vägledning kring ditt recept – FaR-samtal

Du som vill ha vägledning kring ditt recept är välkommen på ett kostnadsfritt samtal. På samtalet planerar vi receptperioden. Tillsammans kommer vi fram till en plan för var och hur du kan träna utifrån din diagnos. Samtalet tar cirka 30 minuter.

Drop in-tider för receptsamtal
Onsdag 14-17
Torsdag 10-12

FaR-anpassat utbud på Angered Arena

Du som har varit på receptsamtal kan ta del av ett FaR-anpassat utbud genom att köpa ett rabatterat FaR- kort. Då kan du ta del av:

  • FaR vattengympa i rehabbassäng, med instruktör
  • FaR självträning i rehabbassäng (utan instruktör)
  • Gymträning med stöd av FaR-fysioterapeut
  • FaR-anpassad gruppträning på land
  • Angered Arenas ordinarie utbud med simning, gruppträning och gym

Du hittar aktuellt schema för FaR-anpassad träning som en pdf-fil längst ned på den här sidan.

FaR självträning i rehabbassängen 

Nu kan du boka FaR självträning (utan instruktör) i rehabbassängen. Du bokar dig på bokningssidan eller via appen, precis som ett vanligt gruppträningspass. 

Öppettider

Öppettider i rehabbassängen
Måndag 7.30-8.20 och 15-15.50
Tisdag 7.50-8.40 och 15.15-16
Onsdag 7.50-8.40, 12-12.50 och 15-15.50
Torsdag Ingen
Fredag

7.50-8.40 och 12.45-13.35

Kostrådgivning gällande barn och unga

Kopplat till FaR-verksamheten i Göteborg finns möjlighet att träffa dietist för kostrådgivning gällande barn och ungdomar mellan 4-18 år med övervikt (ej fetma). För mer information se www.vgregion.se/fargoteborg 

Priser Angered Arena

FaR-kort
3 månader

700 kronor

Engångsbesök 70 kronor

Du kan också välja att köpa ett valfritt träningskort till ordinarie pris (tre eller tolv månader) med 20 % rabatt. Ta med och visa ditt recept i receptionen.

FaR-mottagningar i nordöstra Göteborg