Enhetskatalogen

Filtrera

Om daglig verksamhet i Göteborgs Stad
Om du har en funktionsnedsättning som gör det svårt att få ett vanligt arbete kan du få plats på daglig verksamhet. Aktiviteterna utformas utifrån dina förutsättningar och ska vara stimulerande, utvecklande, meningsfulla och skapa gemenskap. En del dagliga verksamheter kan också vara arbetsinriktade.

Är du intresserad av daglig verksamhet vänder du dig till socialkontoret i stadsdelen där du bor.

Hitta socialkontor för stöd till personer med funktionsnedsättning i din stadsdel

Läs mer om daglig verksamhet

Visa som:
 • 'På G'

  Kommunal, Centrum
  Inriktning: Arbetsplatsförlagd enskild plats eller gruppverksamhet

  "På G" finns för dig som är vuxen och har en neuropsykiatrisk diagnos, till exempel Aspergers syndrom, ADHD, Tourettes syndrom med flera andra tillstånd. Här får du på ett individuellt och strukturerat sätt guidning och förberedelse inför arbetslivet. Du kan till exempel arbetsträna på Myrorna vid Järntorget med stöd från våra handledare. "På G" ligger i Johanneberg. Du är alltid välkommen att kontakta oss!

 • 36:an

  Kommunal, Majorna-Linné
  Inriktning: Butiksjobb, Hantverk och textil, IT och data, Stöd och stimulans

  36:an är en verksamhet som vänder sig till dig med beslut om daglig verksamhet enligt LSS. Vi gör olika saker som till exempel att måla och sy, pärlning, sinnesstimulering och promenader. Personalen har kunskap kring demenssjukdomar.

 • 92:an

  Kommunal, Majorna-Linné
  Inriktning: Stöd och stimulans

  92:an är en verksamhet för personer under 65 år med demens och beslut om daglig verksamhet enligt LSS, som bor i gruppbostaden på samma adress. En personal arbetar med individuella aktiviteter anpassade till brukarnas dagsform. Inriktningen är att stimulera för stunden och det kan ske genom vistelser i naturen, fika på stan, dans och rörelse. Mycket fysisk beröring skapar trygghet och värme.

 • A-gruppen

  Kommunal, Östra Göteborg
  Inriktning: administration av verksamhet, Butiksjobb, Hantverk och textil

  A-gruppen är en administrativ grupp som består av arbetstagare med lindriga funktionsnedsättningar och en handledare. A-gruppen servar verksamheterna inom stadsdelsförvaltningen Östra Göteborg med lättare administrativa uppgifter. A-gruppen producerar även pappersarbeten som säljs i butiken Handhjort, som gruppen driver tillsammans med Textilverkstan. De båda grupperna har ett nära samarbete och delar lokal. Butikens öppettider: måndag 9-14, tisdag –fredag 9-15, onsdag 9-17.

 • Aktivitetscentrum Frölundaborg

  Kommunal, Majorna-Linné
  Inriktning: Butiksjobb, Hantverk och textil, Musik och teater och kultur, Park och trädgård, Servicearbete

  Aktivitetscentrum Frölundaborg är en verksamhet för dig med beslut om daglig verksamhet enligt LSS. Här har vi flera aktiviteter, bland annat tillverkar vi olika konsthantverk som vi säljer i vår butik. Vi arbetar med service och transporter och har en musik- och teaterverksamhet. Vi har personliga scheman som gör att vi kan växla mellan olika aktiviteter.

 • Allt-i-allo - Stadsledningskontoret

  Kommunal, Centrum
  Inriktning: Caféjobb, Servicearbete

  Allt-i-Allo-gruppen är en samhällsintegrerad daglig verksamhet som utgår från Stadsledningskontoret och erbjuder arbetsträning och daglig verskamhet. Med stöd från handledare tar man emot beställningar av fika och servar möten i Stadshuset. I arbetsuppgifterna ingår även att ansvara för Stadsledningskontorets kök.

 • Arbetsfokus

  Kommunal, Örgryte-Härlanda
  Inriktning: praktik

  Arbetsfokus är en arbetsinriktad daglig verksamhet. Vi finns till för dig med psykisk, neuropsykiatrisk eller lindrig intellektuell funktionsnedsättning som vill närma dig arbetsmarknaden. Du erbjuds att arbetsträna i vår verksamhet eller endast komma till kartläggande samtal hos oss. Vid samtalen pratar om vi dina intressen, vad du är bra på och vad du behöver stöd med. Tillsammans söker vi praktikplats och du får stöd av oss i början av din praktik. Du har också möjlighet att söka dig till en lämplig daglig verksamhet.  Vänd dig till din socialsekreterare inom funktionshinderområdet, som kontaktar Arbetsfokus. 

 • Arbetslivscentrum

  Kommunal, Norra Hisingen
  Inriktning: Arbetsplatsförlagd enskild plats eller gruppverksamhet

  Norra Hisingens Arbetslivscentrum arbetar med deltagare som uppbär ekonomiskt bistånd och/eller har beslut om daglig verksamhet. Vårt mål är att dessa personer ska nå arbetsmarknaden och för att lyckas med detta använder vi oss av ett lösningsfokuserat arbetssätt där deltagarens möjligheter på arbetsmarknaden står i centrum. Genom ett nära samarbete mellan olika professioner är målet att få en helhetsbild av klientens situation för att därefter kunna stödja klienten vidare i processen mot egen försörjning.

 • Ateljé Solsidan

  Kommunal, Askim-Frölunda-Högsbo
  Inriktning: Hantverk och textil, Matlagning och bakning, Verksamhet ute

  På Ateljé Solsidan sysslar vi med kreativt arbete med hantverk och textil. Vi lagar också mat, bakar och deltar i utomhusverksamhet.

 • Axet

  Kommunal, Askim-Frölunda-Högsbo
  Inriktning: Hantverk och textil, Matlagning och bakning

  På Axet har vi aktiviteter så som matlagning, bakning, trädgårdsarbete, hantverk, textil, utflykter, musik i olika former, lättare gymnastik och olika spel.

 • Bak och service

  Kommunal, Västra Göteborg
  Inriktning: Matlagning och bakning, Servicearbete

  Servicegruppen servar stadsdelskontoret på Torgny Segerstedtsgatan 90 med kaffe- och smörgåsbeställningar till olika möten, bakar bröd och kakor och håller ordning i lunchrummen och sköter återvinningen med mera.

 • Bergums fritidslantgård

  Kommunal, Angered
  Inriktning: Djur och bondgård, Matlagning och bakning, Skogsarbete, Verksamhet ute
 • Bilverkstan

  Kommunal, Lundby
  Inriktning: Servicearbete

  Bilverkstan är en verksamhet för dig med beslut om daglig verksamhet enligt LSS. Verkstaden ligger på Hisingen och vi har plats för upp till fyra personer som arbetar med att serva och reparera bilar åt privatpersoner och Göteborgs Stad. Vi erbjuder även recond.

 • Bräcke Diakoni

  Ramavtal, Lundby
  Inriktning: Arbetsplatsförlagd enskild plats eller gruppverksamhet, Hantverk och textil, Matlagning och bakning, Stöd och stimulans, Verksamhet ute

  Erbjuder daglig verksamhet för personkrets 1, 2 och 3, både arbetsplatsförlagd och extern. Snickeri, bassängbad, konduktiv pedagogik, sömnad, utflyttad verksamhet, matlagning, tidningsredaktion samt sinnesstimulering mm mm

  Öppettider

  mån-fre 8-16.30
 • Butik Kastanjen

  Kommunal, Västra Göteborg
  Inriktning: Butiksjobb, Hantverk och textil

  Butik Kastanjen är en second handaffär på Opaltorget. Butiken sorterar och säljer kläder i samarbete med organisationen Emmaus Björkå samt säljer egengjorda kort.

  Öppettider

  tis-tors: 9.30-15
 • Café Koppen

  Kommunal, Östra Göteborg
  Inriktning: Caféjobb

  Café Koppen drivs av arbetstagare med lindriga intellektuella funktionsnedsättningar och en arbetsledare. Caféet bakar, breder smörgåsar och serverar enklare, färdiglagade luncher. Kunderna är i huvudsak pensionärer och personal från förvaltningens verksamheter. Allmänheten är välkomna, även om verksamheten inte marknadsförs.

 • Café Kultan

  Kommunal, Norra Hisingen
  Inriktning: Caféjobb, Matlagning och bakning, Servicearbete

  Café Kultan finns på Backa kulturhus vid Selma Lagerlöfs torg och vänder sig till personer som tycker om ett serviceyrke. Här träffar du människor och arbetet anpassas efter dina kunskaper, intressen och behov. Arbetsuppgifterna kan vara att göra smörgåsar, både till försäljning och till interna beställningar, men även beställa och ta emot varor, städa, sköta disk och återvinning ingår. Café Kultan har en visuell kassaapparat som gör det möjligt för alla som vill att lära sig att ta emot kunder. Vi har stödassistenter och stödpedagoger som har god kunskap inom området.

  Öppettider

  7.30-16.00
 • Café Medborgarn

  Kommunal, Östra Göteborg
  Inriktning: Caféjobb

  Medborgarn drivs av personer med funktionsnedsättningar och en handledare. Det är ett vanligt café där man bakar, breder smörgåsar och serverar enklare, färdiglagade, luncher. Caféets kunder är i huvudsak pensionärer och organisationer som arrangerar möten i huset. Allmänheten är välkommen, även om verksamheten inte marknadsförs. Caféet ligger i Medborgarhuset i Gamlestaden.