Enhetskatalogen

Om fackförvaltningar i Göteborgs Stad
Göteborgs Stad har 21 fackförvaltningar. Dessutom finns tio stadsdelsförvaltningar och en rad bolag. Varje förvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. De anställda tjänstemännen i fackförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.

Bra länkar:
Hitta fackförvaltningar
Hitta stadsdelsförvaltningar
Hitta bolag
Sök handlingar och protokoll
Sök politiker

Regionarkivet

Otterhällegatan 5. Foto: Lo Birgersson.

På Regionarkivet förvaras arkiv från Västra Götalandsregionen och Göteborgs Stad. Hos oss kan du söka efter skolbetyg och klasslistor, kartor och ritningar, handlingar från socialtjänsten, patientjournaler, personalhandlingar och mycket annat. Här finns också Göteborgs föreningsarkiv med handlingar från folkrörelser och föreningar.
Regionarkivets uppdrag är att göra rätt information tillgänglig för allmänheten, myndigheter och forskare idag och i framtiden. Det gör vi tillsammans med förvaltningar och bolag i Västra Götalandsregionen och Göteborgs Stad. Vi verkar för att det ska vara lätt att följa de lagar och regler som gäller för arkiv- och informationshantering och att de arkiv som levereras till Regionarkivet är i ett ordnat skick.

Telefon
031-701 50 00
Telefontider
måndag - fredag: 9-12
Besöksadress
Otterhällegatan 5
Postadress
Box 2154
403 13 Göteborg
Fax
031-13 09 96
Ordinarie öppettider:
Måndag, tisdag och fredag 9-12
Onsdag 9-15
Torsdag 9-19

Avvikande öppettider:
Skärtorsdag 29 mars öppet 9-12
Långfredag 30 mars stängt
Annandag påsk 2 april stängt
9 maj öppet 9-11
1 maj stängt
Kristi himmelfärdsdag 10 maj stängt