Enhetskatalogen

Filtrera

Om stadsdelsförvaltningar i Göteborgs Stad
Göteborgs Stad har tio stadsdelsförvaltningar. Dessutom finns flera fackförvaltningar och en rad bolag. Varje stadsdelsförvaltning leds av en nämnd. I nämnden sitter politiskt tillsatta ledamöter som är utsedda av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden fattar bland annat beslut som rör förskola, skola, äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och sociala tjänster. De anställda tjänstemännen i stadsdelsförvaltningarna ansvarar sedan för att arbetet utförs så som nämnden beslutat.
Bra länkar:
Sök handlingar och protokoll
Sök politiker

Visa som:
 • Askim-Frölunda-Högsbo stadsdelsförvaltning

  Kommunal, Askim-Frölunda-Högsbo

  På Nymilsgatan 2 finns den centrala administrationen för stadsdelsförvaltningen med ekonomi-, personal- och utvecklingsavdelning, sektorschefer, områdeschefer samt stadsdelsdirektör.

 • Centrum stadsdelsförvaltning

  Kommunal, Centrum

  På Engelbrektsgatan 71 finns den centrala administrationen för stadsdelsförvaltningen med ekonomi-, personal- och utvecklingsavdelning, sektorschefer, områdeschefer samt stadsdelsdirektör. Här ligger också nämndsalen där stadsdelens politiker har sina möten.

 • Lundby stadsdelsförvaltning

  Kommunal, Lundby

  Här finns den centrala administrationen för stadsdelen med ekonomi-, kommunikations- och personalavdelning, sektorschefer samt stadsdelsdirektör med stab. I samma hus hittar du också förskoleadministrationen och bemanningsenheten.

  Öppettider

  Måndag till fredag klockan 8–16, lunchstängt 12.15–12.45.
 • Majorna-Linné stadsdelsförvaltning

  Kommunal, Majorna-Linné

  Stadsdelskontoret finns på Första Långgatan 28A, men flera verksamheter och administrativa enheter finns på andra adresser. Om du ska besöka någon av förvaltningens verksamheter, kontrollera adressen på respektive webbsida (du kan söka på www.goteborg.se).

  Öppettider

  Måndag-torsdag kl 8.00-16.00
  Fredag samt dag före helgdag kl 08.00-15.00
 • Norra Hisingen stadsdelsförvaltning

  Kommunal, Norra Hisingen

  Stadsdelsförvaltningen Norra Hisingen omfattar primärområdena Backa, Brunnsbo, Kärra, Rödbo, Skogome, Skälltorp, Säve och Tuve. På uppdrag av stadsdelsnämnden erbjuder förvaltningen stöd och service till invånarna inom områdena förskola, skola, äldreomsorg, individ- och familjeomsorg, insatser och stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård samt fritid och kultur.

  Öppettider

  må-fr 8-16.30
 • Västra Hisingen stadsdelsförvaltning

  Kommunal, Västra Hisingen

  Stadsdelskontoret finns på Höstvädersgatan 1, men många verksamheter och administrativa enheter finns även på Vingen, Amhults torg i Torslanda.

  Öppettider

  mån-fre 8-16.30