Enhetskatalogen

Filtrera

Om platser för evenemang i Göteborgs Stad

Använd vår platsguide för att hitta en lämplig plats för ditt evenemang
Platser för evenemang

Har du frågor eller funderingar om evenemang? Om till exempel polistillstånd, mathantering eller säkerhet?
Evenemang

Vill du få råd och hjälp med att starta eller utveckla ett evenemang i staden?
Göteborg & Co

Visa som:
 • Actionparken Burgårdsparken

  Kommunal, Centrum
  Inriktning: 300-1000 kvm, EL och vatten, Underlag - Hårdgjord yta

  Actionparken är en aktivitetspark för skate och BMX-cykling. Passande evenemang i Actionparken är kopplade till skate eller BMX-cykling. El och vatten går att använda under sommaren.

 • Bältespännarparken

  Kommunal, Centrum
  Inriktning: 1000 kvm<, EL och vatten, Underlag - Gräs, Underlag - Hårdgjord yta

  Bältespännarparken är det gröna bältet som förbinder Trädgårdsföreningen och Kungsparken. Skulpturen Bältespännarna får inte skymmas vid evenemang. Platsen används i första hand när Göteborgs Stad står som arrangör. Gräsmattan ska skyddas när den används.

 • Dalens grusplaner

  Kommunal, Majorna-Linné
  Inriktning: 1000 kvm<, EL och vatten, Underlag - Hårdgjord yta

  Två grusplaner à 105 m x 60 m vardera, lämpliga för evenemangsparkering, marknader, cirkus eller andra arrangemang som behöver stora ytor.

 • Esperantoplatsen

  Kommunal, Centrum

  Platsen fick sitt namn 1954 – efter initiativ från stadens esperantoklubbar. Idag är det en populär plats för skejtare och en plats som binder samman centrum med Linnéstaden och Haga.

 • Flunsåsparken

  Kommunal, Lundby
  Inriktning: Folkpark

  Flunsåsparken är Sveriges enda folkpark med fri entré. Främst sommartid erbjuds här underhållning och dans för både unga och gamla.

 • Gustaf Adolfs torg

  Kommunal, Centrum
  Inriktning: 1000 kvm<, El, Underlag - Hårdgjord yta

  Gustaf Adolfs torg ingår i Hamnkanalstråket som är stadens "finrum" och ett av de största torgen i Göteborg. Mitt på torget står statyn som föreställer Gustaf II Adolf. Här ligger Rådhuset, Stadshuset och Börsen och i anslutning till torget ligger köpcentrumet Nordstan och knutpunkten Brunnsparken. Vid evenemang bör byggnaderna inklusive entréerna runt torget och gångstråken närmast byggnaderna hållas fria från arrangemang. Statyn av Gustaf II Adolf får inte skymmas.

 • Götaplatsen

  Kommunal, Centrum
  Inriktning: 1000 kvm<, Underlag - Hårdgjord yta

  Götaplatsen är stadens kulturella centrum där Stadsteatern, Göteborgs konstmuseum och Konserthuset ligger. Mitt på torget står Poseidon, som för många är symbolen för Göteborg. Vid evenemang får ingen möblering finnas utmed husfasaderna.

 • Haga kyrkoplan

  Kommunal, Centrum
  Inriktning: 300-1000 kvm, Underlag - Hårdgjord yta

  Haga kyrkoplan är den park som ligger söder om Hagakyrkan. Haga kyrkoplan gränsar till Haga och Vasastaden. Här passar mindre och lugnare evenemang som till exempel marknader och mindre utställningar.

 • Hedens eventplats

  Kommunal, Centrum

  Hedens eventplats lämpar sig till idrottsevenemang, utställningar, mindre cirkusar med mera. Här har Gothia och Partille Cup sitt centra varje år och här firas det persiska nyåret - Eldfesten Noroz med över 10 000 besökare. Storlek: 55mx100m El: Upp till 250 amp Vatten:Ja Pyroteknik klass 3 Hyra/taxa: enligt Idrotts- och föreningsnämndens taxeregler

  Öppettider

  Platsen kan användas till både dag och kvällsarrangemang. För musik eller andra aktiviteter som kan störa omgivningen gäller klockan 8-22 alla dagar.
 • Kronhusgården

  Kommunal, Centrum
  Inriktning: 300-1000 kvm, Underlag - Hårdgjord yta

  Arrangemangen på platsen ska vara väl anpassade till den historiska miljön. Det kan handla om filmvisning, marknad av högsta kvalitet, utställningar och musikevenemang. Fastighetsförvaltaren Higab sköter platsen och ska informeras vid evenemang.

 • Kungstorget

  Kommunal, Centrum

  Mindre evenemang. Musik kan spelas fram till kl. 22. Fria evenemang, öppna för alla.

 • Lilla Bommen

  Kommunal, Centrum
  Inriktning: 300-1000 kvm, Underlag - Hårdgjord yta

  Litet torg mellan hamnskjulen längs gästhamnen. Platsen passar för mindre evenemang.

 • Milleniumplatsen

  Kommunal, Centrum
  Inriktning: 300-1000 kvm, Underlag - Hårdgjord yta

  Liten plats i anslutning till Stora teatern. Sittplatser i sten finns och är flyttbara. Platsen används i första hand när Göteborgs Stad står som arrangör.

 • Olof Palmes plats

  Kommunal, Centrum
  Inriktning: 1000 kvm<, Underlag - Hårdgjord yta

  Platsen ligger i anslutning till Järntorget. Här finns en upphöjd konstgräsmatta med studsmattor.

 • Röda Sten

  Kommunal, Majorna-Linné
  Inriktning: 1000 kvm<, El, Underlag - Hårdgjord yta

  Röda Sten är ett kulturellt centrum och ligger med utsikt över hamninloppet och Älvsborgsbron. Det gamla pannhuset som nu är konsthall är den centrala byggnaden på platsen. Platsen är lämplig för både stora och små evenemang, som till exempel musikfestivaler och workshops. Viktigt att säkerhetsavstånd till Älvsborgsbron beaktas.

 • Slottsskogen

  Kommunal, Majorna-Linné
  Inriktning: 1000 kvm<, Underlag - Gräs, Underlag - Hårdgjord yta

  Slottsskogen är göteborgarnas park sedan 1874. Parken är välbesökt året runt och här finns både djurpark, många gångstråk, lekplats och vacker natur. Vid evenemang i Slottsskogen är det mestadels gräsytor som finns att utnyttja. Exempel på platser i Slottsskogen som är lämpliga för evenemang: Stora gräsmattan nedanför Björngårdsvillan 27 000 kvadratmeter Azaleadalen 34 000 kvadratmeter, respektive 20 000 kvadratmeter Bragebacken 10 000 kvadratmeter

 • Slottsskogsvallen

  Kommunal, Majorna-Linné
  Inriktning: 1000 kvm<, EL och vatten

  Slottsskogsvallen är stadens friidrottsarena men också perfekt för konserter med 15-20 000 åskådare eller mindre evenemang och event.

 • Trädgårdsföreningen

  Kommunal, Centrum
  Inriktning: 300-1000 kvm, EL och vatten, Underlag - Gräs, Underlag - Hårdgjord yta

  Trädgårdsföreningen är en av Europas mest välbevarade 1800-talsparker och är byggnadsminneförklarad. Med sitt centrala läge mittemot centralstationen, är det en passande plats för både stora och små evenemang. Utöver de ytor som finns ute i parken, går det även att hyra vissa av byggnaderna. Evenemang som kan passa i Trädgårdsföreningen är till exempel konserter och trädgårdsevenemang.