Enhetskatalogen

Filtrera

Visa som:
 • Barnteamet

  Kommunal
  Inriktning: Stöd till barn och unga

  Barnteamet är till för dig som är barn eller ungdom och där någon i din närhet dricker för mycket alkohol. Eller kanske använder droger, eller spelar för mycket om pengar. Du kan kontakta Barnteamet och berätta hur du har det och få stöd. Du som är vuxen och orolig över barn i din närhet kan också vända dig till oss.

 • Behandlingsgruppen centrum-väster för drogproblem

  Kommunal
  Inriktning: Narkotika, Rådgivning, Öppenvård för vuxna över 20 år

  Behandlingsgruppen centrum-väster för drogproblem är en öppenvårdsmottagning som vänder sig till vuxna med drogproblem. Hit kan du som bor i någon av stadsdelarna Askim-Frölunda-Högsbo, Centrum, Majorna-Linné och Västra Göteborg komma.

 • Behandlingsgruppen för drogproblem

  Kommunal
  Inriktning: Narkotika, Rådgivning, Öppenvård för vuxna över 20 år

  Behandlingsgruppen för drogproblem finns på tre ställen i staden. Gå till deras webbplatser för mer information: www.goteborg.se/behandlingsgruppennordost www.goteborg.se/behandlingsgruppencentrumvaster www.goteborg.se/behandlingsgruppenhisingen

 • Behandlingsgruppen Hisingen för drogproblem

  Kommunal
  Inriktning: Narkotika, Rådgivning, Öppenvård för vuxna över 20 år

  Behandlingsgruppen Hisingen för drogproblem är en öppenvårdsmottagning som vänder sig till vuxna och ungdomar med drogmissbruk. Hit kan du som bor i stadsdelarna Lundby, Västra Hisingen och Norra Hisingen komma. För att komma till oss tar du spårvagn 5, 6, eller 10 och går av vid hållplatsen Vågmästareplatsen. Du kan söka din egen resväg i Västtrafiks reseplanerare.

 • Behandlingsgruppen nordost för drogproblem

  Kommunal
  Inriktning: Narkotika, Rådgivning, Öppenvård för vuxna över 20 år

  Behandlingsgruppen nordost för drogproblem är en öppenvårdsmottagning för personer från 20 år med narkotikamissbruk eller med narkotikarelaterade problem. Och även för anhöriga till personer med narkotikamissbruk. Hit kan du som bor i stadsdelarna Angered, Örgryte-Härlanda och Östra Göteborg vända dig. Hitta till oss: Ta spårvagn 6,7 och 11 (hållplats Gamlestadstorget), buss 58 (hållplats Kristinedal) eller buss 513 (hållplats Gustavsplatsen). Vi finns i samma hus som Försäkringskassan.

 • Fenix -12 stegsbehandling i öppenvård

  Kommunal, Angered
  Inriktning: öppenvård för vuxna över 18 år, Alkohol, Narkotika

  Fenix är en öppenvårdsbehandling för män och kvinnor över 18 år med alkohol/narkotikaberoende. Behandlingen pågår under ett år då vi träffas regelbundet. Du som deltar i behandlingen bör ha ditt boende ordnat och höra hemma i stadsdelarna Angered eller Östra Göteborg.

 • Järntorgsteamet

  Kommunal
  Inriktning: Narkotika, Rådgivning

  På Järntorgsteamet samverkar socialtjänst, sjukvård och kriminalvård. Vi erbjuder rådgivning, provtagning, stöd- och motivationssamtal, nätverkssamtal och stöd för att undvika återfall i narkotikamissbruk. Hit kan du söka genom att kontakta socialtjänsten i din stadsdel. För att komma till oss tar du spårvagn 1, 3, 6 eller 11 och går av vid hållplatsen Järntorget.

 • Mini-Maria Centrum

  Kommunal
  Inriktning: Alkohol, Narkotika, Rådgivning, Stöd till barn och unga, Öppen verksamhet

  Mini-Maria Centrum är en öppenvårdsmottagning för ungdomar upp till 21 år som har narkotika- och/eller alkoholproblem. Vi erbjuder information, rådgivning och behandling till dig som bor i Centrum, Örgryte-Härlanda eller Majorna-Linné. HItta hit: Mini-Maria Centrum finns på samma adress som Ungdomsenheten. Det är gångavstånd från hållplatserna Brunnsparken, Domkyrkan och Stenpiren. Mini-Maria drivs genom ett delat huvudmannaskap mellan Göteborgs Stad och Västra Götalandsregionen.

  Öppettider

  • mån-ons 8-16.30, tors 8-19, fre 8-15.
 • Mini-Maria Hisingen

  Kommunal
  Inriktning: Alkohol, Narkotika, Rådgivning, Stöd till barn och unga, Öppen verksamhet

  Mini-Maria Hisingen är en öppenvårdsmottagning för ungdomar upp till 21 år som har narkotika- och/eller alkoholproblem. Vi erbjuder information, rådgivning och behandling till dig som bor i Västra Hisingen, Norra Hisingen eller Lundby. Hitta hit: Närmaste hållplats är Vågmästareplatsen. Du kan söka din egen resväg i Västtrafiks reseplanerare på www.vasttrafik.se. Mini-Maria drivs genom ett delat huvudmannaskap mellan Göteborgs Stad och Västra Götalandsregionen.

  Öppettider

  • Mån, ons, tor 8-16.30, tis 8-18.30, fre 8-15
 • Mini-Maria Nordost

  Kommunal
  Inriktning: Alkohol, Narkotika, Rådgivning, Stöd till barn och unga, Öppen verksamhet

  Mini-Maria Nordost är en öppenvårdsmottagning för ungdomar upp till 21 år som har narkotika- och/eller alkoholproblem. Vi erbjuder information, rådgivning och behandling till dig som bor i Angered eller Östra Göteborg. Hitta hit: Närmaste hållplats är Gamlestadstorget. Du kan söka din egen resväg i Västtrafiks reseplanerare på www.vasttrafik.se. Mini-Maria drivs genom ett delat huvudmannaskap mellan Göteborgs Stad och Västra Götalandsregionen.

  Öppettider

  • Mån, tis, tors 8-16.30, onsd 8-19, fre 8-15.
 • Mini-Maria Väster

  Kommunal
  Inriktning: Alkohol, Narkotika, Rådgivning, Stöd till barn och unga, Öppen verksamhet

  Mini-Maria Väster är en öppenvårdsmottagning för ungdomar upp till 21 år som har narkotika- och/eller alkoholproblem. Vi erbjuder information, rådgivning och behandling till dig som bor i Askim-Frölunda-Högsbo eller Västra Göteborg. Hitta hit: Närmaste hållplats är Musikvägen. Du kan söka din egen resväg i Västtrafiks reseplanerare på www.vasttrafik.se. Mini-Maria drivs genom ett delat huvudmannaskap mellan Göteborgs Stad och Västra Götalandsregionen.

  Öppettider

  • Mån, ons, tors 08-16.30, tis 8-19, fre 8-14.30
 • Mobilisering mot droger i Centrum

  Kommunal, Centrum

  Mobilisering mot droger är ett främjande och förebyggande arbete i stadsdelsförvaltningen Centrum för att motverka cannabisanvändning bland unga.

 • Respons alkoholrådgivning

  Kommunal
  Inriktning: Alkohol

  Respons alkoholrådgivning vänder sig till dig som har en överkonsumtion av alkohol, är anhörig eller vuxet barn till missbrukare och där alkoholen utgör ett relationsproblem. Du som åker kollektivt kan ta spårvagn eller buss till hållplats Vasaplatsen. Du kan söka din egen resväg i Västtrafiks reseplanerare på www.vasttrafik.se.

  Öppettider

  • Vår ordinarie mottagningstid är måndag till fredag 8-16.30.
 • Samverkan mot alkohol och droger i trafiken (SMADIT)

  Kommunal
  Inriktning: Alkohol, Narkotika, Rådgivning

  SMADIT (Samverkan mot alkohol och droger i trafiken) är en samverkan mellan flera myndigheter. Den som rapporteras för ratt- eller sjöfylleri kan snabbt få professionell hjälp. Syftet är att minska antalet påverkade förare på väg och till sjöss, ge möjlighet för den som rapporteras för ratt- eller sjöfylleri att ta itu med alkohol- och eller drogproblematik samt att minska kostnader för vård, behandling och samhällets övriga kostnader. Polisen, Kustbevakningen, Tullverket erbjuder personen som misstänks för rattfylleri ett samtal med socialtjänsten/beroendevården och kontakten tas skyndsamt.