Enhetskatalogen

Filtrera

Visa som:
 • Barnteamet

  Kommunal
  Inriktning: Stöd till barn och unga

  Barnteamet är till för dig som har en förälder som får stöd av Behandlingsgruppen, Spelberoendeteamet eller Respons alkoholrådgivning. Samtidigt som din förälder får hjälp kan du prata med oss om hur du har det och få stöd.

 • Behandlingsgruppen centrum-väster för drogproblem

  Kommunal
  Inriktning: Narkotika, Rådgivning, Öppenvård för vuxna

  Behandlingsgruppen centrum-väster för drogproblem är en öppenvårdsmottagning som vänder sig till vuxna över 20 år som har drogproblem. Vi vänder oss också till anhöriga. Besök på mottagningen är kostnadsfria och vi har tystnadsplikt. Förutom i centrum finns vi i Nordost och på Hisingen. Du söker Behandlingsgruppens öppenvård i det område du bor eller där det passar för dig att gå. Hitta till oss: Närmast hållplats är Järntorget. Du kan söka din egen resväg i Västtrafiks reseplanerare.

 • Behandlingsgruppen för drogproblem

  Kommunal
  Inriktning: Narkotika, Rådgivning, Öppenvård för vuxna

  Behandlingsgruppen för drogproblem finns på tre ställen i staden. Gå till deras webbplatser för mer information: www.goteborg.se/behandlingsgruppennordost www.goteborg.se/behandlingsgruppencentrumvaster www.goteborg.se/behandlingsgruppenhisingen

 • Behandlingsgruppen Hisingen för drogproblem

  Kommunal
  Inriktning: Narkotika, Rådgivning, Öppenvård för vuxna

  Behandlingsgruppen Hisingen för drogproblem är en öppenvårdsmottagning som vänder sig till vuxna över 20 år som har drogproblem. Vi vänder oss också till anhöriga. Besök på mottagningen är kostnadsfria och vi har tystnadsplikt. Förutom på Hisingen finns vi i centrum och i nordost. Du söker Behandlingsgruppens öppenvård i det område du bor eller där det passar för dig att gå. HItta till oss: Närmaste hållplats är Vågmästareplatsen. Du kan söka din egen resväg i Västtrafiks reseplanerare.

 • Behandlingsgruppen nordost för drogproblem

  Kommunal
  Inriktning: Narkotika, Rådgivning, Öppenvård för vuxna

  Behandlingsgruppen Nordost för drogproblem är en öppenvårdsmottagning som vänder sig till vuxna över 20 år som har drogproblem. Vi vänder oss också till anhöriga. Besök på mottagningen är kostnadsfria och vi har tystnadsplikt. Förutom i nordost finns vi i centrum och på Hisingen. Du söker Behandlingsgruppens öppenvård i det område du bor eller där det passar för dig att gå. Hitta till oss: Närmast hållplats är Gamlestadstorget. Du kan söka din egen resväg i Västtrafiks reseplanerare.

 • Fenix -12 stegsbehandling i öppenvård

  Kommunal, Angered
  Inriktning: Alkohol, Narkotika, Öppenvård för vuxna

  Fenix är en öppenvårdsbehandling för män och kvinnor över 18 år med alkohol/narkotikaberoende. Behandlingen pågår under ett år då vi träffas regelbundet. Du som deltar i behandlingen bör ha ditt boende ordnat och höra hemma i stadsdelarna Angered eller Östra Göteborg.

 • Järntorgsteamet

  Kommunal
  Inriktning: Narkotika, Rådgivning

  På Järntorgsteamet samverkar socialtjänst, sjukvård och kriminalvård. Vi erbjuder rådgivning, provtagning, stöd- och motivationssamtal, nätverkssamtal och stöd för att undvika återfall i narkotikamissbruk. Hit kan du söka genom att kontakta socialtjänsten i din stadsdel. För att komma till oss tar du spårvagn 1, 3, 6 eller 11 och går av vid hållplatsen Järntorget.

 • Mini-Maria Centrum

  Kommunal
  Inriktning: Alkohol, Narkotika, Rådgivning, Stöd till barn och unga, Öppen verksamhet

  Mini-Maria Centrum är en öppenvårdsmottagning för ungdomar upp till 21 år som har narkotika- och/eller alkoholproblem. Vi erbjuder information, rådgivning och behandling till dig som bor i Centrum, Örgryte-Härlanda eller Majorna-Linné. Hitta hit: Det är gångavstånd från hållplatserna Brunnsparken, Domkyrkan och Stenpiren. Mini-Maria drivs genom ett delat huvudmannaskap mellan Göteborgs Stad och Västra Götalandsregionen.

  Öppettider

  mån-ons 8-16.30, tors 8-19, fre 8-15.
 • Mini-Maria Hisingen

  Kommunal
  Inriktning: Alkohol, Narkotika, Rådgivning, Stöd till barn och unga, Öppen verksamhet

  Mini-Maria Hisingen är en öppenvårdsmottagning för ungdomar upp till 21 år som har narkotika- och/eller alkoholproblem. Vi erbjuder information, rådgivning och behandling till dig som bor i Västra Hisingen, Norra Hisingen eller Lundby. Hitta hit: Närmaste hållplats är Vågmästareplatsen. Du kan söka din egen resväg i Västtrafiks reseplanerare på www.vasttrafik.se. Mini-Maria drivs genom ett delat huvudmannaskap mellan Göteborgs Stad och Västra Götalandsregionen.

  Öppettider

  Mån, ons, tor 8-16.30, tis 8-18.30, fre 8-15
 • Mini-Maria Nordost

  Kommunal
  Inriktning: Alkohol, Narkotika, Rådgivning, Stöd till barn och unga, Öppen verksamhet

  Mini-Maria Nordost är en öppenvårdsmottagning för ungdomar upp till 21 år som har narkotika- och/eller alkoholproblem. Vi erbjuder information, rådgivning och behandling till dig som bor i Angered eller Östra Göteborg. Hitta hit: Närmaste hållplats är Gamlestadstorget. Du kan söka din egen resväg i Västtrafiks reseplanerare på www.vasttrafik.se. Mini-Maria drivs genom ett delat huvudmannaskap mellan Göteborgs Stad och Västra Götalandsregionen.

  Öppettider

  Mån, tis, tors 8-16.30, onsd 8-19, fre 8-15.
 • Mini-Maria Väster

  Kommunal
  Inriktning: Alkohol, Narkotika, Rådgivning, Stöd till barn och unga, Öppen verksamhet

  Mini-Maria Väster är en öppenvårdsmottagning för ungdomar upp till 21 år som har narkotika- och/eller alkoholproblem. Vi erbjuder information, rådgivning och behandling till dig som bor i Askim-Frölunda-Högsbo eller Västra Göteborg. Hitta hit: Närmaste hållplats är Musikvägen. Du kan söka din egen resväg i Västtrafiks reseplanerare på www.vasttrafik.se. Mini-Maria drivs genom ett delat huvudmannaskap mellan Göteborgs Stad och Västra Götalandsregionen.

  Öppettider

  Mån, ons, tors 08-16.30, tis 8-19, fre 8-14.30
 • Mobilisering mot droger i Centrum

  Kommunal, Centrum

  Mobilisering mot droger är ett främjande och förebyggande arbete i stadsdelsförvaltningen Centrum för att motverka cannabisanvändning bland unga.

 • Respons alkoholrådgivning

  Kommunal
  Inriktning: Alkohol

  Respons alkoholrådgivning vänder sig till dig som har en överkonsumtion av alkohol, är anhörig eller vuxet barn till missbrukare och där alkoholen utgör ett relationsproblem. Du som åker kollektivt kan ta spårvagn eller buss till hållplats Vasaplatsen. Du kan söka din egen resväg i Västtrafiks reseplanerare på www.vasttrafik.se.

  Öppettider

  Vår ordinarie mottagningstid är måndag till fredag 8-16.30.
 • Samverkan mot alkohol och droger i trafiken (SMADIT)

  Kommunal
  Inriktning: Alkohol, Narkotika, Rådgivning

  SMADIT (Samverkan mot alkohol och droger i trafiken) är en samverkan mellan flera myndigheter. Den som rapporteras för ratt- eller sjöfylleri kan snabbt få professionell hjälp. Syftet är att minska antalet påverkade förare på väg och till sjöss, ge möjlighet för den som rapporteras för ratt- eller sjöfylleri att ta itu med alkohol- och eller drogproblematik samt att minska kostnader för vård, behandling och samhällets övriga kostnader. Polisen, Kustbevakningen, Tullverket erbjuder personen som misstänks för rattfylleri ett samtal med socialtjänsten/beroendevården och kontakten tas skyndsamt.

 • Öppenvårdsenheten Majorna-Linné

  Kommunal, Majorna-Linné
  Inriktning: Alkohol, Narkotika, Rådgivning, Öppenvård för vuxna

  Vi är till för dig som är över 18 år och med missbruks- eller beroendeproblematik. Du får stöd på vägen till ett självständigt och drogfritt liv. Dina mål står i centrum. Oavsett i vilken stadsdel du bor, kan du prata med din socialsekreterare om möjligheten att komma till oss.