Enhetskatalogen

Filtrera

Om gymnasieskolan i Göteborg
I Göteborg finns 13 kommunala gymnasieskolor och ett 30-tal fristående gymnasier. Du kan välja mellan nationella program och specialutformade program med olika inriktningar.
Här finns information om gymnasieskolan

Visa som:
 • Angeredsgymnasiet

  Kommunal, Angered

  På Angeredsgymnasiet försöker vi hitta en lösning som passar just dig. Gymnasieperioden är ett stort steg mot framtiden och en viktig del av ditt liv, oavsett hur din framtid kommer att se ut. På Angeredsgymnasiet finns både högskoleförberedande och yrkesförberedande gymnasieprogram, vi är också ett riksgymnasium för elever med rörelsehinder. Vi ger dig möjligheter!.

  Öppettider

  mån-fre 8-16, lunchstängt 12-13
 • Bernadottegymnasiet

  Kommunal, Centrum

  Om du värnar alla människors lika värde och rättigheter och är intresserad av natur, friluftsliv, motion och hälsa, då ska du välja Bernadottegymnasiet. Vi erbjuder dig en liten skola med intressanta utbildningar på Samhällsvetenskapsprogrammet och på Teknikprogrammet, båda med uniformsprofil. Är du elitidrottare kan du välja Bernadottegymnasiet och ingå i Elitidrottsgymnasiet Katrinelunds träningsgrupper.

  Öppettider

  mån-fre 8-16
 • Bräckegymnasiet

  Kommunal, Lundby

  Vi har utbildningen för dig som vill arbeta inom byggsektorn. Vi erbjuder det nationella bygg- och anläggningsprogrammet med tolv olika yrkesinriktningar. Har du valt inriktningen mot byggingenjör, kan du efter din yrkesexamen söka till teknisk högskola. För dig som inte är behörig till ett nationellt program erbjuder vi introduktionsprogram.

  Öppettider

  mån-fre 7.30-16
 • Burgårdens gymnasium

  Kommunal, Centrum

  Innanför Burgårdens dörrar ryms många olika utbildningar. I våra lokaler rör sig blivande frisörer, designers och personliga tränare tillsammans med barnskötare, hotellreceptionister, djurvårdare, väktare och några till. På skolan har vi även högskoleförberedande program inom Lärcentrum och för elever med diagnos inom autismspektrum. Vi har också ett flertal introduktionsprogram.. På våra sociala medier kan du följa vad som händer på Burgården. https://www.facebook.com/burgarden https://www.instagram.com/burgardens_gymnasium Har du några frågor hör gärna av dig till oss på Facebook Messenger vardagar 8.00-16.00.

  Öppettider

  mån-fre 8-14, lunchstängt 12-13
 • Center för Språkintroduktion Lindholmen

  Kommunal, Lundby

  Språkintroduktion är ett av fem Introduktionsprogram inom gymnasieskolan och vänder sig till elever som varit kort tid i Sverige och som därför ännu inte hunnit bli behöriga till ett nationellt program eller till arbetslivet. Center för Språkintroduktion är mottagningsskola för alla nyanlända gymnasieelever i Göteborgs Stad. De flesta ungdomar på Språkintroduktion startar sin skolgång i Sverige hos oss, men vi tar också emot elever som kommit till Sverige sent i år 9.

 • Ester Mosessons gymnasium

  Kommunal, Lundby

  Ester Mosessons är skolan för dig som vill bli stjärnkock eller bara lära dig laga mat, baka bröd, göra korv och servera riktigt proffsigt. Här får du en bra utbildning med mycket praktiskt arbete och efter studenten väntar många jobb! Hos oss kan du läsa hotell- och restaurangprogrammet, livsmedelsprogrammet, introduktionsprogram samt lärlingsutbildning. Dessutom finns butik, café och restauranger som drivs av skolans elever.

  Öppettider

  mån-fre 7.30-16
 • Hvitfeldtska gymnasiet

  Kommunal, Centrum

  Vi är en kunskapsinriktad och internationell skola med spets och bredd som erbjuder en högklassig gymnasieutbildning i ett internationellt perspektiv. Skolan präglas av en mycket aktiv elevkårsverksamhet. Tillsammans med det väl utvecklade samarbetet med Chalmers, Göteborgs universitet och Svensk handel, blir våra elever väl förberedda för arbetsliv och krävande högskolestudier.

  Öppettider

  mån-fre 8-16
 • Hörselgymnasiet, Katrinelundsgymnasiet

  Kommunal, Centrum

  Hos oss på Hörselgymnasiet, Katrinelundsgymnasiet får du med en dokumenterad hörselnedsättning en lugn studiemiljö. Vi erbjuder specialinredda klassrum, undervisning i små grupper och specialutbildade lärare. Du kan välja mellan något av skolans program - naturvetenskap, samhällsvetenskap, ekonomi eller vård och omsorg. Alla program går att kombinera med en satsning mot elitidrott.

  Öppettider

  Expeditionen har öppet mån-fre kl. 9-15, lunchstängt kl.12-13.
 • IHGR The International High School of the Gothenburg Region

  Kommunal, Centrum

  The International School of the Gothenburg Region, IHGR, är den lilla skolan med det globala perspektivet. Undervisningen sker på engelska och du kan välja mellan tre specialutformade program: naturvetenskapsprogrammet och samhällsvetenskapsprogrammet samt IB Diploma Programme.

  Öppettider

  mån-fre 8-16