Enhetskatalogen

Filtrera

Om grundskolan i Göteborgs Stad
Från och med hösten samma år som ditt barn fyller sex år erbjuds ni förskoleklass. Vid sju år blir ditt barn automatiskt erbjuden en plats i den kommunala skolan i närheten där ni bor. Du kan även välja en annan skola och kontaktar då dess rektor direkt.

Läs mer om grundskola

Visa som:
 • Annedalsskolan F-6

  Kommunal, Majorna-Linné
  Inriktning: Förskoleklass

  Skolan ligger i centrala Göteborg med närhet till natur, kultur och kommunikation. Här går cirka 300 elever. I vårt arbete strävar vi efter att eleverna ska känna trygghet, tillit och respekt i sin vardag. Vårt samarbete med hemmen är mycket gott och här finns ett väl fungerande skolråd och en aktiv föräldraförening

 • Askimsskolan F-6

  Kommunal, Askim-Frölunda-Högsbo
  Inriktning: Förskoleklass

  Askimsskolan ligger i norra delen av Askim, i närheten av Sisjöns naturområde. Här går cirka 270 elever från förskoleklass till årskurs 6. Skolan har också ett fritidshem med 4 avdelningar.

 • Asperö skola F-3

  Kommunal, Västra Göteborg
  Inriktning: Förskoleklass

  Asperö skola och förskola ligger mitt på ön. Vi finns i ett nybyggt hus med en underbar gård med många möjligheter till lek och utmaningar. Både skola och förskola arbetar Reggio Emilia inspirerat utefter en egen modell – Asperömodellen. Det innebär att vi utgår från barnets behov och kunskaper och arbetar kontinuerligt med attityder och värderingar.

 • Assaredsskolan F-9

  Fristående, Östra Göteborg
  Inriktning: Förskoleklass

  Assaredsskolan är en föräldrakooperativ skola i västra Kortedala. Skolan ligger nära naturen och området är bilfritt.Verksamheten riktar sig till barn i åldrarna 6-16 år.

 • Backaskolan F-6

  Kommunal, Norra Hisingen
  Inriktning: Förskoleklass

  Backaskolan är stadsdelens äldsta skola. Sedan starten 1897 har Backaskolan varit en central plats för undervisningen i Backa och en bra start på barn och ungas resa genom livet. Genom åren har vi blivit en populär skola med nöjda föräldrar och elever. Vi är en F-6 skola som fokuserar på kunskaper, trygghet och studiero. Vi vill väcka lusten att lära så att alla elever når målen när de slutar hos oss.

 • Backatorpsskolan F-6

  Fristående, Norra Hisingen
  Inriktning: Förskoleklass

  Föräldrakooperativ skola med ca 300 elever i förskola till årskurs sex.

 • Backegårdsskolan F-6

  Kommunal, Östra Göteborg
  Inriktning: Förskoleklass

  Backegårdsskolan är en F–6-skola som ligger naturskönt mellan sjön Bergsjön och Komettorget. Vi fokuserar särskilt på elevernas språkutveckling. På Backegårdsskolan går drygt 350 elever och här arbetar cirka 60 vuxna. Skolan har även en förberedelseklass för elever som nyligen kommit till Sverige. När barn och ungdomar kommer till förskola, skola och skolbarnsomsorg inom stadsdelsförvaltningen Östra Göteborg möter de en pedagogisk helhet från 1-16 år. Verksamheten främjar och utvecklar en förståelse för människors lika värde och demokrati. Trygghet, nyfikenhet, motivation och lust att lära är viktiga ledord.

 • Bagaregårdsskolan F-6

  Kommunal, Örgryte-Härlanda
  Inriktning: Förskoleklass

  Bagaregårdsskolan är en liten och mysig skola som är hundra år gammal. Vi erbjuder en spännande och kreativ miljö för våra elever. Här ska eleverna känna trygghet och glädje och veta vad som förväntas av dem.

 • Bergsjöskolan F-9

  Kommunal, Östra Göteborg
  Inriktning: Förskoleklass

  Bergsjöskolan är en F-9-skola. Skolan ligger i östra Bergsjön, mellan Rymdtorgets spårvagnshållplats och Rymdtorget. På Bergsjöskolan går drygt 400 elever med olika bakgrund. Särskolan är en integrerad del i Bergsjöskolans verksamhet. Vi erbjuder profilklasser i matematik och naturorienterade ämnen samt fotboll. När barn och ungdomar kommer till förskola, skola och skolbarnsomsorg inom stadsdelsförvaltningen Östra Göteborg möter de en pedagogisk helhet från 1-16 år. Verksamheten främjar och utvecklar en förståelse för människors lika värde och demokrati. Trygghet, nyfikenhet, motivation och lust att lära är viktiga ledord.

 • Bergums skola F-9

  Kommunal, Angered
  Inriktning: Förskoleklass

  Vår skola har elever i år F-9. Här finns fritidshem, fritidsgård, fullstor idrottshall och ett elevhälsoteam som du själv kan kontakta om du tror att ditt barn inte mår bra i skolan. Skolmaten tillagas här på skolan och vi har ett skolbibliotek som är bemannat hela skoldagen.

 • Bjurslättsskolan F-6

  Kommunal, Lundby
  Inriktning: Förskoleklass

  Bjurslättsskolan ligger i Kvillebäcken, nära Wieselgrensplatsen. Här går cirka 370 elever från förskoleklass till årskurs sex. Vi arbetar med digitalt lärande och varje elev har tillgång till en egen läsplatta eller dator. Vi fokuserar även på språkutvecklande undervisning.

 • Björkåsskolan F-6

  Kommunal, Askim-Frölunda-Högsbo
  Inriktning: Förskoleklass

  Björkåsskolan ligger i stadsdelen Järnbrott, mitt emellan flera stora bostadsområden. Söder och öster om skolan ligger villa- och radhusområden, i väster ett mindre grönområde och i norr höjer sig ett flerbostadshus. Här går i dagsläget cirka 170 elever från förskoleklass till årskurs 6.

 • Björlandagården F-6

  Kommunal, Västra Hisingen
  Inriktning: Förskoleklass

  Björlandagården är en skola med förskoleklassverksamhet och årskurs 1-6. Skolan ligger i närheten av havet i norra delen av Torslanda.

 • Björsaredsskolan F-3

  Kommunal, Angered
  Inriktning: Förskoleklass

  På vår skola går cirka 100 elever. På skolan finns ett fritidshem. Skolan har ett elevhälsoteam med skolsköterska, kurator, psykolog och specialpedagoger. Du kan själv kontakta elevhälsan om du tror att ditt barn inte mår bra i skolan.

  Öppettider

  mån-fre 6-17.30
 • Brandströmska Skolan Nylöse F-9

  Fristående, Östra Göteborg
  Inriktning: Förskoleklass

  Brandströmska skolan är en fristående skola på evangelisk kristen grund som drivs av en allkristen stiftelse utan koppling till någon kyrka eller samfund.

 • Brottkärrsskolan F-6

  Kommunal, Askim-Frölunda-Högsbo
  Inriktning: Förskoleklass

  Brottkärrsskolan i Hovås är en modern och nybyggd skola som startade höstterminen 2011. Här går närmare 330 elever från förskoleklass till årskurs 6. Skolan med tillhörande fritidshem har fina lokaler för lek, idrott, bibliotek med mera.

 • Brunnsboskolan F-9

  Kommunal, Norra Hisingen
  Inriktning: Förskoleklass, Idrott, Musik

  Brunnsboskolan är en F-9 skola med cirka 700 elever. Brunnsboskolan kan erbjuda flera populära profiler i både musik och idrott. Brunnsbo musikklasser satsar främst på körsång och håller varje år ett antal konserter för en entusiastisk publik. Idrottsklasserna årskurs 7-9 har handboll och fotboll på schemat vilket ger elever extra idrott.

 • Bräckeskolan F-6

  Kommunal, Lundby
  Inriktning: Förskoleklass

  Bräckeskolan ligger i Bräcke. Här går cirka 500 elever från förskoleklass till årskurs sex. Som ett komplement till traditionella läromedel använder skolan digitala redskap. Eleverna arbetar i Google classroom, från årskurs 1. Skolan har även en profil med utepedagogik där vi använder oss av odlingsträdgårdar i undervisningen.