Enhetskatalogen

Filtrera

Visa som:
 • Altplatsens fruktlund

  Kommunal, Askim-Frölunda-Högsbo

  Altplatsens fruktlund har tre äppelträd, fyra plommonträd, sex körsbärsträd och fem valnötsträd, som planterades 2014. Fruktlunden ligger ett stenkast från altplatsen. Om du går därfifrån mot Fiolgatan ligger den mellan husen där. Platsen består av en gräsyta med mindre uppbygda kullar. Bredvid fruktlunden finns en bouleplan och en lekplats, som ligger på bostadrättföreningen mark. Här finns bänkbord att sitta och fika på.

 • Backa röds fruktlund

  Kommunal, Norra Hisingen

  I Backa röds fruktlund finns 15 äppelträd, 1 päronträd och 3 körsbärsträd. Fruktlunden vid Backa röd anlades 2013, bredvid Krumelurens lekplats och näridrottsplats. I odlingsområdet som ligger intill finns ett päronträd och två äppelträd, som du också få plocka från. Själva odlingslotterna sköts av ”Backa röd-odlarna”.

 • Beryllgatans fruktlund

  Kommunal, Västra Göteborg

  Fruktlunden består av nio äppelträd, tre päronträd, sviskon, plommon och körsbär, som planterades 2012. Den ligger i parken som förenar Bergkristallgatan och Beryllgatan. Bredvid fruktlunden finns aktivitetsplan och fritidsverksamhet. Under 2015 rustars parken upp, bland annat kommer här att anläggas en skejt- och actionyta.

 • Billdals parks fruktlund

  Kommunal, Askim-Frölunda-Högsbo

  Fruktlunden består av 34 äppelträd, av 17 olika sorter. Fruktlunden i Billdals park planterades 2014, som en del i upprustningen av parken, som påbörjades då. Trädens är planterade i närheten av Herrgården, som genomgår en renovering. Träden har placerats ut med hänsyn till gamla kartor över parken, troligtvis låg här en köksträdgård förr i tiden.

 • Eriksbos fruktlund

  Kommunal, Angered

  Fruktlunden i Eriksbo har åtta äppelträd, fem päronträd, körsbär och vinbär. Den ligger naturskönt i en slänt, nära Eriksboskolan. Här finns ett runt picknickbord i mitten av fruktlunden.

 • Gårdstensdalens fruktlund

  Kommunal, Angered

  Gårdstensdalens fruktlund har 15 äppelträd, 7 päronträd och, 5 körsbärsträd. Den anlades 2013 i ett grönområde bakom Gårdstensskolan. I grönområdet finns även tennisbanor och en lekplats.

 • Hisingsparkens fruktlund

  Kommunal, Norra Hisingen

  Fruktlunden i Hisingsparken har 20 äppelträd, 6 päronträd, 3 plommonträd och 5 körsbärsträd. Den anlades 2014 men här finns även gamla fruktträd. Här kan du slå dig ner i någon av hammockarna och njuta. Fruktlunden ligger vid Hisingsparkens utflyktslekplats, som bland annat har ett stort lekäpple.

 • Karlsrofältets fruktlund

  Kommunal, Majorna-Linné

  På delar av den gräsyta på Karlsrofältet som tidigare varit fotbollsplan finns nu ett tjugotal fruktträd (päron, äpplen och plommon). Frukträden har flyttats hit från den tidigare fruktlunden i landeriparken vid Korsvägen, då dessa behövde en ny plats när arbetet med västlänken startade. Platsen är belägen precis söder om Annedalsmotet som kopplar samman Dag Hammarskjöldsleden med Per Dubbsgatan som går upp mot Sahlgrenska sjukhuset.

 • Positivparkens fruktlund

  Kommunal, Askim-Frölunda-Högsbo

  Positivparkens fruktlund har sex äppelträd, fyra päronträd, sex körsbärsplommon, ett mullbärsträd och ett kvittenträd. Här finns också vinbär, krusbär, åkerbär och blåbär. Frukterna och bären är av olika sort och smak, så de mognar vid lite olika tidpunkter. Fruklunden anlades 2012, vid Ekebäcks gården mellan Positivparkens parkour och lekplats. Här finns även stolar och bord som du kan slå dig ner på ett tag.

 • Slottsskogens fruktlund

  Kommunal, Majorna-Linné

  Slottsskogens fruktlund har åtta äppelträd, fyra päronträd, fem plommonträd, tolv körsbärsträd och flera olika sorters bär, till exempel jordgubbar, krusbär, smultron, vinbär, hallon, allåkerbär, amerikanska blåbär och även rabarber. Fruktlunden planterades 2014, som en del av arbetet med Göteborgs 400-årsjubileum. Den ligger vid Vebacken, mellan Ekonomigården och Dalens bollplaner. Den är som en liten park i parken med slingrande gångar, bänkar - och träd och buskar förstås.

 • Stobbées trädgårds fruktlund

  Kommunal, Majorna-Linné

  Fruktlunden består av 12 äppelträd, 3 päronträd, 7 krikonträd, 5 plommonträd och 1 körsbärsträd, som är planterade vid olika tidpunkter. De flesta av träden är gamla och fullvuxna. Fruktlunden ligger i Stobées trädgård, som ligger i Klippans kulturreservat.

 • Vårvädersgatans fruktlund

  Kommunal, Västra Hisingen

  I fruktlunden vid Vårvädersgatan finns sex äppelträd, tre päronträd, 4 plommonträd och tre mullbärsträd. De planterades här 2013. Fruktlunden ligger i en liten park, som är omgärdad av låga flerbostadshus och vägen dit från Vårväderstorget går genom en äldre körsbärsallé. Det finns en del större almar och lindar vid fruktlunden och ett odlingsområde som drivs av en odlingsförening.