Enhetskatalogen

Filtrera

Om frivilligcentraler i Göteborgs Stad
En frivilligcentral är först och främst en plats för dig som vill byta ensamhet mot umgänge och sällskap.
Vi hjälper dig att få kontakt med nya människor, vilket ger dig möjlighet att träffa nya vänner och bekanta där du bor.
Hos oss är det du som besökare som bestämmer aktiviteterna utifrån vad du kan, behöver och är intresserad av.
Vi på frivilligcentralen vill få dig att känna glädje, gemenskap och trygghet.

Visa som:
 • FC Hjällbo

  Förening, Angered

  FC Hjällbo är en mångkulturell mötes- och arbetsplats där syftet är att öka människors engagemang för ett frivilligt socialt arbete. Här möts alla oavsett bakgrund, ålder eller kön. Man har en tilltro till människans egen förmåga att vara delaktig i arbetet för ett bättre samhälle. Huvudman: Caritas Angered. Samverkanspartners: SDN Angered, Social resursnämnd och Arbetsförmedlingen.

  Öppettider

  mån-tor 9-17
  fre 9-15
 • Frivilligcentralen Knuten

  Fristående, Örgryte-Härlanda

  Frivilligcentralen Knuten är en fristående mötesplats för vardaglig medmänsklighet som främjar folkhälsan. Knuten samordnar och förmedlar kontakter mellan människor, i syfte att främja sociala nätverk och ideellt engagemang. För mer information och kontakt, se hemsidan via länken nedan. Huvudman: Härlanda församling. Samverkanspartners: SDN Örgryte-Härlanda/Göteborgs Stad, Social resursnämnd/Göteborgs Stad, Björkekärrs församling, Stadsmissionen, Människan i Kålltorp (MiK) och Studieförbundet Sensus.

 • Frivilligcentralen Oscar

  Fristående, Majorna-Linné

  FC Oscar bedriver ett brett folkhälsoarbete som utgår från deltagarnas engagemang. Man medverkar till att skapa glädje, gemenskap och trygghet. Här kan människor på egna villkor hitta meningsfull sysselsättning, samhörighet och sammanhang. Alla som besöker verksamheten är ”rätt”. Huvudman: Oscar Fredriks församling. Samverkanspartners: SDN Majorna-Linné och Social Resursnämnd.

 • Frivilligcentralen Pärlan

  Förening, Örgryte-Härlanda

  Frivilligcentralen Pärlan är en mötesplats för alla! En plats som byggs upp genom ideellt engagemang, genom vars och ens idéer, behov och förmågor. Du kan starta, gå med i en intressegrupp, vara frivillig ledare – eller ta en kaffe och bara vara. För mer information och kontakt, se hemsidan via länken nedan. Huvudman: Föreningen Frivilligcentralen Pärlan Samverkanspartners: SDN Örgryte- Härlanda, Hälsoteket Örgryte-Härlanda, Social resursnämnd, Arbetsförmedlingen, Studieförbundet Sensus och SVEAS/Svenska för alla

 • Frivilligcentralen Svängrummet

  Fristående, Askim-Frölunda-Högsbo

  Frivilligcentralen Svängrummet är en mötesplats som styrs av och utgår från besökarnas idéer och önskemål. Verksamheten vänder sig till alla som vill och har möjlighet att vara där på dagtid. Svängrummet tar vara på människors förmågor och skapar gemenskap kring deltagarnas intressen. En grundtanke med mötesplatsen är att motverka isolering och skapa möjlighet för stärkt hälsa och livskvalitet. Huvudansvarig för verksamheten: Flatåskyrkans församling. Samverkanspartners: Stadsdelsnämnden Askim-Frölunda-Högsbo, Social resursnämnd, Göteborgsarvet, Studieförbundet Bilda och Riksbyggen.

 • M43

  Fristående, Askim-Frölunda-Högsbo

  Frölunda Frivilligcentral, kallad M43 efter lokalen på Mandolingatan 43, har som syfte att stödja utvecklingen av informella nätverk och gemenskap i stadsdelen. Bakom denna mötesplats står församlingar, bostadsföretag och stadsdelsförvaltningen.

  Öppettider

  mån-tor 10-13

  Sommartider från och med v. 26:
  tis 10-13
  tor 18-21: schack