Enhetskatalogen

Filtrera

Visa som:
 • Barn och unga samt familjestöd i Örgryte-Härlanda

  Kommunal, Örgryte-Härlanda
  Inriktning: föräldrar

  Familjer, föräldrar och barn i Örgryte-Härlanda kan få råd och stöd genom enheten för barn och unga samt familjestöd i Örgryte-Härlanda. Vi erbjuder rådgivningstelefon, stödsamtal samt föräldrastöd och -utbildningar i grupp. Här arbetar familjebehandlare med olika kompetenser. Tillsammans med dig och din familj väljer vi det arbetssätt som passar er situation bäst. Vi samarbetar även med mödra- och barnhälsovård, förskola, skola, fritidsgård och andra som har kontakt med barn, unga och familjer i stadsdelen. Om inte vi kan hjälpa dig så får du hjälp av oss att hitta en verksamhet som kan.

 • Familjecentral Angered Centrum

  Kommunal, Angered
  Inriktning: familjecentral, föräldrar, mammor, pappor

  Familjecentralen i Angered Centrum är en träffpunkt för barn 0-12 år och deras föräldrar. Du som ska bli förälder är också välkommen. Här finna öppna förskolan, barnavårdcentral, barnmorskemottagning, socionomer från socialtjänst och Angereds Närsjukhus - det ska vara lätt att få rätt hjälp för dig eller ditt barn.

 • Familjecentralen Familjehuset Trädet

  Kommunal, Askim-Frölunda-Högsbo
  Inriktning: familjecentral

  I Familjehuset Trädet samverkar öppna förskolan, närhälsans mödravårdscentral och barnavårdscentral samt socionomer/kuratorer.

  Öppettider

 • Familjecentralen Glasmästaregatan Draken

  Kommunal, Centrum
  Inriktning: familjecentral, föräldrar, mammor, pappor

  Familjecentralen är en mötesplats för blivande föräldrar och familjer med barn upp till 6 år – att leka, träffas och få stöd. Här finns barnavårdscentral, öppen förskola och socialtjänst under ett och samma tak.

  Öppettider

  • Öppna förskolan Draken
   Måndag 13.00-16.00 Blandade åldrar
   Tisdag 9.00-12.00 Babyöppet
   Onsdag 9.00-11.00 Blandade åldrar
   Torsdag 9.00-12.00 Blandade åldrar 13.00-15.30 Babyöppet

   Sångstunder på Öppna förskolan
   Måndag 13.30
   Tisdag 10.00
   Torsdag 10.15 och 13.30

   Öppna förskolan har stängt följande dagar:
   18 december hela dagen
   22 december-7 januari (jul och nyår)
   17 januari hela dagen
   31 januari hela dagen
   19 april hela dagen
   16 & 17 maj hela dagen
   11 juni hela dagen

   Barnavårdscentralen endast tidsbokningar.

   Besök oss gärna på Instagram och Facebook för kontinuerliga uppdateringar om vår verksamhet.
 • Familjecentralen i Bergsjön

  Kommunal, Östra Göteborg
  Inriktning: föräldrar

  Familjecentralen är en mötesplats för blivande föräldrar och föräldrar med barn i förskoleåldern. Här finns barnmorskemottagning, barnhälsovård, social rådgivning, psykolog och öppen förskola. Vår socionom och psykolog kan ge råd och stöd frågor kring föräldrarollen, parrelationen eller om barnets utveckling och uppfostran.

 • Familjecentralen i Tuve

  Regional, Norra Hisingen
  Inriktning: familjecentral

  En samlingsplats för blivande föräldrar och familjer med barn i ålder 0-6 år. Här kan ni göra era MVC-besök under graviditeten och fortsätta på BVC då barnet är fött. Hos oss finns också en öppen förskola dit alla barn är välkomna tillsammans med någon vuxen. På Familjecentralen kan du få råd och stöd av olika slag. Du kan samtala med våra socionomer, psykolog eller kontakta vår familjerådgivare.

 • Familjecentralen Sandarna

  Kommunal, Majorna-Linné

  På Familjecentralen Sandarna finns barnhälsovård, stöd av barnmorska, socialtjänst och öppen förskola. I det familjecentrerade arbetssättet samverkar alla verksamheter utifrån att familjer som kommer alltid ska känna att man hamnar rätt med sina frågor, oavsett vad det handlar om. Målet är att barn ska få en god start i livet och goda uppväxtvillkor genom att hela familjen stärks

  Öppettider

  • Kungsten BVC har öppet måndag-fredag 8-17.
   Öppna förskolan har öppet enligt följande:
   Måndag: 9-12 samt
   13-15.30 Alla barn
   Tisdag: 10-12 Föräldragrupp/ Riktad grupp
   13-15.30 Baby (fr 6 mån - 12 mån)
   Onsdag: 10-12 Föräldragrupp/ Riktad grupp
   Torsdag: 9-11 Baby (fr 6 mån - 12 mån)
   12-14 Baby-Baby (0 - 6 mån)
   Fredag: 9-12 Alla Barn
 • Familjecentralen södra Biskopsgården

  Kommunal, Västra Hisingen

  Familjecentralen och det familjecentrerade arbetet i Biskopsgården finns till för alla blivande föräldrar och föräldrar med barn upp till sex år. Här finns öppen förskola, barnmorskemottagning, barnhälsovård och socionomer. Vi kan erbjuda råd och stöd i frågor kring föräldrarollen, parrelationen eller om barnets utveckling och uppfostran.

 • Familjecentral Hjällbo

  Kommunal, Angered
  Inriktning: föräldrar, mammor, pappor

  Familjecentralen i Hjällbo är en mötesplats för blivande föräldrar och föräldrar med barn upp till tolv år. Här finns öppen förskola, barnmorskemottagning, barnhälsovård och social rådgivning. Våra socionomer kan ge råd och stöd frågor kring föräldrarollen, parrelationen eller om barnets utveckling och uppfostran. Familjecentralen är ett samarbete mellan Närhälsan i Västra Götalandsregion, Angereds Närsjukhus och Göteborgs Stad Angered

  Öppettider

  • Mån-fre 8-16
 • Familjecentral Lövgärdet

  Kommunal, Angered
  Inriktning: familjecentral, föräldrar, mammor, pappor

  Familjecentral Lövgärdet är en mötesplats för dig som väntar barn eller har barn i åldrarna 0-12 år. Här finns öppen förskola, barnavårdscentral (BVC), barnmorska samt föräldrarådgivning. Hos oss har du alltid kommit rätt – det ska vara lätt att få rätt hjälp för dig eller ditt barn.

 • Familjelyftet

  Kommunal, Östra Göteborg

  Familjelyftet riktar sig till familjer med barn i förskola och grundskola. Syftet med Familjelyftet är att förbättra barnets inlärning och trivsel i klassen genom ett tätare samarbete mellan barn, föräldrar och skola.

 • Familjepunkten

  Kommunal, Västra Hisingen

  På Familjepunkten ger vi vägledning för dig som är förälder/vårdnadshavare. • Föräldraträffar i grupp ABC-kurs. • Hjälp med ansökan till förskolan. • Föräldrastöd. • Övrig information/vägledning. Familjepunkten håller till på Öppna förskolan Välkomsten Vintervädersgatan 13-15

 • Familjerättsbyrån

  Kommunal
  Inriktning: föräldrar, mammor, pappor

  Familjerättsbyrån utreder och erbjuder hjälp i familjerättsliga frågor som vårdnads-, boende- och umgängesfrågor, adoptionsärenden, faderskapsärenden och namnärenden. Åker du kollektivt går du av vid hållplatsen Järntorget. Vi sitter i samma byggnad som Folkets Hus.

  Öppettider

  • Mån-fre 8- 11.30 och 12.30-16.30.
   Drop-in för att fastställa faderskap har stängt veckorna 51, 52 och 01.
 • Föräldrasamtal, 0-6 år

  Kommunal, Östra Göteborg
  Inriktning: föräldrar

  Har du barn i åldern 0-6 år och behöver stöd i din föräldraroll? Har du det jobbigt i relationen med din partner eller upplever du andra bekymmer i familjelivet? Då är du välkommen att ringa och boka tid för ett samtal hos en förebyggande socialsekreterare. Du kan också få råd om vart du kan vända dig i andra frågor. Ditt samtal eller besök registreras inte hos socialtjänsten. Socialsekreteraren sitter i Medborgarhusets lokaler.

 • Föräldrastödet Glädje och utmaningar

  Kommunal, Angered
  Inriktning: föräldrar, mammor, pappor

  Föräldrastödet Glädje och utmaningar – att vara småbarnsförälder i dag Föräldraträffar för dig med barn som är mellan ett och fem år. Under fem tillfällen får du möjlighet att träffa andra föräldrar och prata om hur det är att vara förälder idag. Grupperna brukar träffas på förskolan och leds av personal från områdets förskolor. Det kostar inget och om det behövs ordnar vi barnomsorg under träffarna.

 • Föräldrastöd till dig med barn 0-18 år

  Kommunal, Askim-Frölunda-Högsbo
  Inriktning: föräldrar

  Många föräldrar upplever vissa perioder av barnens uppväxt som tuffa och då kan det vara värdefullt att ha någon att prata med. Vi finns här för dig som har funderingar om ditt föräldraskap eller ditt barn. Inga frågor är för stora eller för små. Hos oss få du snabbt tid för ett första samtal. Vi erbjuder enskilda samtal, samtal i par och rådgivning via telefon och mejl. Alla som arbetar hos oss är utbildade socionomer med lång erfarenhet av föräldrastöd. Vi har tystnadsplikt, du registreras inte och har rätt att vara anonym. Besöken är kostnadsfria och du har rätt till tolk. Föräldrar till barn 0-8 år ska ringa: 031-366 20 70 eller 070-762 08 70. Föräldrar till barn 9-18 år ska ringa: 031-366 31 17 eller 072-255 87 10. Du kan även nå oss på sms på våra ovanstående mobilnummer.

 • Lots för barn och vuxna med funktionsnedsättning

  Kommunal

  Är du förälder, vårdnadshavare eller anhörig till ett barn med funktionsnedsättning kan du få information och vägledning av Lots för barn med funktionsnedsättning.

  Öppettider

  • Måndag-fredag 8-16.30.
 • Lundby spädbarnsverksamhet

  Kommunal, Lundby
  Inriktning: föräldrar

  För dig som är förälder och har barn 0-1,5 år. På Lundby spädbarnsverksamhet får du som nybliven förälder stöd i grupp tre gånger per vecka men också individuellt stöd. Spädbarnsverksamheten kan erbjuda plats för sex familjer. Det är en fast grupp vilket innebär att samma familjer deltar varje gång. Men eftersom vi har löpande inskrivning tar vi in nya familjer så fort en plats blir ledig. Du som förälder kan alltid komma på ett förutsättningslöst studiebesök.

 • MST-teamet, 12-17 år

  Kommunal, Östra Göteborg

  MST-teamet erbjuder stöd till dig som är förälder och är orolig för ditt barn/ungdom i åldern 12–17 år. Det kan exempelvis gälla om din ungdom har bekymmer i skolan eller har ett aggressivt beteende. Insatsen pågår under 3–5 månader och under den tiden har du tät kontakt med en terapeut. Målet är att stärka dig som förälder. Ring oss om du vill veta mer.