Länk till sidan
Dalheimers Hus Träffpunkt

Webbinnehållsvisning

Actions

Kultur på Dalheimers hus

Person som dansar under klubbkvällen.

Kultur är en naturlig del av husets verksamhet. Vi vet att kultur är friskvård, och att gemensamma kulturupplevelser bidrar till möten mellan människor, oavsett livssituation och tar bort barriärer och fördomar. Dessutom vet vi att om man har roligt tillsammans så mår man bättre, både till kropp och själ.

Det kan vara en finstämd sopplunch på dagen, och på kvällen kan hela huset svänga till tonerna av rockmusik på Klubb Dalheimer. En annan gång kan storbandsjazzens vänner få njuta, eller så kan du befinna dig på en resa i bilder från något av världens alla hörn. Gemensamt är att i huset utan trösklar är alla välkomna!

Du kan se bilder från vårens kulturprogram på facebook.

Dalheimers hus på facebook.

Planerade kulturaktiviteter våren 2016

Vi är laddade och har laddat upp med mängder av kultur och nöjen. Nya programmet kommer att dyka upp. Så se till att få all information om vad som händer i huset. Gilla oss på Facebook, hämta information i receptionen, ha koll på vår hemsida och titta upp vår ljusskylt när du passerar huset. Där hittar du också allt om våra föreläsningar. 

Kultur och nöjeskalendern våren 2016

Köpa biljetter

Biljetter köper du i vår reception på Slottsskogsgatan 12. Du kan boka på länken under varje kafé eller klubb aktivitet. Du kan också ringa till receptionen på telefon 031-367 97 52. 

Du kan också skicka e-post till Thomas Kollberg så lägger han undan biljett till dig.

Anmäl dig här till våra kulturaktiviteter.

10 februari Kafé Dalheimer Bror Gunnar Jansson

Med gitarr och trumset turnerar enmansbandet Bror Gunnar Jansson ständigt runt i Europa och släpper lös en garageaktig blandning av blues, country och amerikansk folk. Nu stannar han till på kafé Dalheimer. Missa inte detta!

Kaféet öppnar 18.00 Bror Gunnar Jansson spelar 18.30. Entré 100 kronor.

Här kan du läsa programmet.

11 februari Sopplunch Skräp, skrap och skrönor - ett tragikomiskt collage

Precis som titeln anger är detta en handfull berättelser, spegelskärvor och blomster arrangerade i en lätt och lekfull kabaré. Allvaret hinner alltid ifatt, men hjärtat är med. Det är inte svårt att känna igen både sig själv och andra. Livet självt håller upp spegeln. GöteborgAktörernas Studio vill ge sin publik en drastisk och humorfylld föreställning med sånger och korta teatertexter. Medverkande: Pia Dafne Baeckström, Lena Åkerstedt, Bruno Bran, Urban Eldh. Texter av Bruno Bran, Jenni Diski, Lars Norén, Märta Tikkanen, Sonja Åkesson m fl. spännande författare. Musik: Bruno Bran. Regi: Gunilla Gårdfeldt. Regi: Gunilla Gårdfeldt.

Soppa serveras från kl.11.45 teatern börjar kl.12. Entré 100 kronor.

Här kan du läsa programmet.

20-21 februari Familjedagar

Lördagen 20 februari - Cirkusskola med Richard Ljungman & Malte Knapp.
Jonglering, balansträning, spikmatta, lindans, rolla-rolla och akrobatik står på programmet. Du får prova på olika cirkusdiscipliner och göra en liten föreställning med cirkuslärarna. Du kan välja mellan att komma 10 eller 12. Varje pass är på 2 timmar. Popcornmaskinen går på högvarv och poppar upp när du minst anar det. Dessutom kommer Richard och Malte att bjuda på en egen liten show…

Söndagen 21 februari - Aquadisco
Bassäng, musik, ballonger och vattenleksaker! Amanda ser till att det kommer att svänga ordentligt i simhallen! Discot är till för dig som är mellan 7 – 11. Du kan välja mellan att komma 10 eller 12. Varje pass är en och halv timma.

Föranmälan krävs till bägge dagarna och görs i vår reception på Slottsskogsgatan 12 tel. 031-367 97 52 eller via vår hemsida. Fri Entré. 

Dagarna är ett samarbete mellan Dalheimers hus, Eldorado, Lots för barn och vuxna med funktionsnedsättning, Social resursförvaltning, Göteborgs stad och Folkuniversitetet.

Här kan du läsa programmet.

24 februari Kafe Dalheimer Bilder från två resor Gittan Kollberg & Thomas Kollberg

Två turister berättar och visar bilder från sina resor. Gittan Kollberg har rest runt i Thailand medan hennes bror Thomas Kollberg styrde kosan till Sri lanka.

Kaffet öppnar 18.00 och bildvisningen börjar 18.30 fri entré

Här kan du läsa programmet.

26 februari Klubb Dalheimer goes Skoldans

En retrokväll med dans till musik från mitten av nittonhundratalet. Rock, pop, dixie!. Livemusik med bandet Leipzig (Torgny Sjöstedt, sång, gitarr, Göran Berg, bas, Kristian Svenberg, sax, Henrik Wartel, trummor) och orkestern Eva Söt med Drumlarna (Carina Olsson, sång, Bernt Wahlsten, gitarr, Anders Grönneröd, klaviatur).
Instruktion för nybörjare i danserna skoldansfox, twist och shake.

Bar och buffé börjar 19:30. Musik och dans från 20:30. Entré 200 kronor

Här kan du läsa programmet

2 mars musik utan slips - State Lycke & Patric Greider

En föreställning där State och Patric öser pärlor ur Cornelis Vreeswijks låtskatt och varvar dessa med egna tonsättningar av Dan Andersson och Gustaf Fröding. Detta kryddas med allvarsamma och ibland humoristiska betraktelser över livet, konsten och kärleken. Programmet sker i samarbete med SRF Göteborg och folkuniversitetet.

Börjar klockan 18:30. Entré 100 kronor.

Här kan du läsa programmet.

6 mars Det var en gång en trädgård - Karin Berglund

Karin Berglund, författare, fotograf och trädgårdspersonlighet, berättar om sitt liv i trädgården. Om människor hon mött, böcker som inspirerat, trädgårdar som gjort intryck, om dofterna och färgerna, älsklingsbilderna i konsthistorien och om trädgården och odlingen som grunden och förutsättningen för hopp och liv.

6 mars klockan 15:00. Entré 100 kronor.

Här kan du läsa programmet

10 mars Sopplunch K-G Malm och Christer Ågren hyllar Evert Taube

Lika säkert som att vintern följs av vår är att vi hyllar Evert Taube på hans födelsedag, dock lite i förväg – Evert föddes 12 mars. Musikerna K-G Malm och Christer Ågren framför både välkända och lite mer okända låtar av den store skalden. Restaurang Fritz serverar som vanligt en rykande god fisksoppa.

Soppan serveras klockan 11:45. Entré 100 kronor.

Här kan du läsa programmet

6 april Kafé Dalheimer visar filmen Taikon

I samband med romernas nationaldag 8 april visar vi filmen Taikon. Filmen tecknar ett porträtt av barnboksförfattaren och människorättskämpen Katarina Taikon. Kvällen inleds med en kort föreläsning om romernas situation i dagens Sverige.

Entré 75 kronor

Här kan du läsa programmet

 

Gallerivägg

Nya möjligheter. Nya upplevelser. Nya intryck. Det som aldrig ändras är vår ambition att vara ett hus för alla, enligt vårt motto: Dalheimers hus – huset utan trösklar. Vi vill roa, ibland oroa, väcka känslor, men aldrig vara tråkiga.

Om du vill visa världen din konst, så bokar du plats på Fritz gallerivägg. Kontakta Thomas Kollberg 0707-85 46 03 eller Stefan Ganestam 0767-70 89 46.

Kontakta oss.

Ring Dalheimers hus reception 031-367 97 52 så kopplar de dig vidare.

Thomas Kollberg konferens- och kultur- sammordnare
Tony Ulfbratt chef för kulturen

Senast uppdaterad 2016-02-08
Complementary Content
${loading}