Länk till sidan
Dalheimers Hus Träffpunkt

Webbinnehållsvisning

Actions

Kultur på Dalheimers hus

Person som dansar under klubbkvällen.

Kultur är en naturlig del av husets verksamhet. Vi vet att kultur är friskvård, och att gemensamma kulturupplevelser bidrar till möten mellan människor, oavsett livssituation och tar bort barriärer och fördomar. Dessutom vet vi att om man har roligt tillsammans så mår man bättre, både till kropp och själ.

Det kan vara en finstämd sopplunch på dagen, och på kvällen kan hela huset svänga till tonerna av rockmusik på Klubb Dalheimer. En annan gång kan storbandsjazzens vänner få njuta, eller så kan du befinna dig på en resa i bilder från något av världens alla hörn. Gemensamt är att i huset utan trösklar är alla välkomna!

Du kan se bilder från vårens kulturprogram på facebook.

Dalheimers hus på facebook.

Planerade kulturaktiviteter hösten 2015

17 september Kafé Dalheimer presenterar Hagatrion

Hagatrion består av Anders Grahn, Amanda Werne och Stefan Missios. De kommer bjuda oss på mycket sång och kanske blir det till och med allsång. Hagatrion har även utlovat ett mindre Quiz där det finns chans att vinna entré biljetter till något av Dalheimers hus kulturevenemang.

Kafeét öppnar 18.00 och Hagatrion börjar spela 18.30. Pris 100 kronor.

Program Kafé Dalheimer Hagatrion

Anmäl dig här

25 september Klubb Dalheimer - Total

Återigen gästar oss TOTAL vilket betyder total danskväll med allt från 60-talssoul till nutida pop.
TOTAL består av: Sara Redin Kirchhoff: sång, Lars- Erik Gustavsson: bas, Martin Arkevall: slagverk, Erik Kristofersson: saxofon, Cathrina Davidsson: sång, Hans Hellman: trummor, Per Wallenius: gitarr, Kristian Hvitfeldt: trombon, Staffan Höjer: sång, Bo Björn: klaviatur

Buffe från 19.30 Total går på scen ca 20.30.
Som vanligt Walk in, Dance out!

Program Klubb Dalheimer Total

Anmäl dig här

29 september Sopplunch - Örjan Hjorth

Örjan Hjorth bjuder på evergreens, tidig pop och Rock´n´roll. Restaurang Fritz har som vanligt lagat en god soppa som serveras med nybakat bröd.

Soppan serveras från 11.45.
Örjan Hjorth börjar spela 12.00.
Pris 100 kronor.

Program sopplunch Örjan Hjorth

Anmäl dig här

30 september Kafé Dalheimer Gröna visioner

Stadsträdsgårdsmästare Helena Bjarnegård drömmer om ett Göteborg fullt av grönskande mötesplatser. Hon hoppas på en stad där det finns parker för alla, där man njuta och träffa nya människor. Kom och hör mer om hennes spännande gröna visioner.

Kaféet öppnar 18.00
Helena Bjarnegård börjar 18.30
Fri entré

Program till Kafé Dalheimer Gröna visioner

Anmäl dig här

7 oktober Kafé Dalheimer presenterar Serve You Right To Suffer

Blues med rötter från landet snarare än storstaden. Tungt och blått med skönt gung.

Serve You Right To Suffer spelar snarare countryblues än rockblues! Det är stomp, rotsväng, slidegitarr, munspel, eländig kärlek, mer elände, och det är alldeles... alldeles underbart!

Bror Gunnar Jansson, sång och gitarr, har komponerat ett flertal av gruppens låtar. Han har tidigare gjort sig hörd i Rickard Tehler & The Licktones som spelat på Linköpings Jazz & Blues Festival, Göteborgs Blues Party och flera gånger på Åmåls Bluesfest.

Gruppmedlemmar: Bror Gunnar Jansson: sång, gitarr, Bernt Andersson: munspel, dragspel, piano, sång, Bengt Blomgren: gitarr, Kjell Jansson: bas och Gunnar Petersson: trummor

Biljetter köpes och hämtas i vår reception på Dalheimers hus.

Bandet börjar spela 18:30 Pris 100 kronor.

Program Kafé Dalheimer Serve you right to suffer

Anmäl dig här

14 oktober Kafé Dalheimer Bilder från Nordkorea

Gittan Kollberg visar bilder från Nordkorea. Få länder väcker så många känslor som Nordkorea, trots att de flesta av oss aldrig satt vår fot där. Gittan Kollberg berättar om och visar bilder från en resa i detta slutna land. Kanske blir vi av med en och annan fördom.

Kaféet öppnar 18.00
Bildvisningen börjar 18.30
Fri entré

Program Kafé Dalheimer Bilder från Nordkorea

Anmäl dig här

15 oktober Sopplunch Minns du din stad

En nostalgisk vandring i Göteborg i bild och ton. Bo Andersson från musikgruppen KAL står för det musikaliska och Thomas Kollbuköter bildväxlingarna. Restaurang Fritz fixar härlig soppa och gott bröd.
Soppan börjar serveras 11.45 - Programmet börjar 12.00 - Entré: 100 kronor

Program Sopplunch Minns du din stad

Anmäl dig här 

21 oktober Kafé Dalheimer bjuder på konstquiz och melodikryss.

Dags för quiz igen. Konstnären John Shelton kommer att testa våra kunskaper om konsten i Göteborg. Det blir också premiär för vår första variant av melodikrysset lett av Thomas Kollberg. Med andra ord en kväll som innehåller nära på allt – quiz, kryss och samkväm.

Kafeét öppnar 18
Quizen börjar 18.30
Fri entré

Program Kafé Dalheimer Konst quiz & melodikryss.

28 oktober Ölprovning med Roberth Elf

Vad betyder IPA och vad är en APA? Under ledning av vår ciceron Roberth Elf kommer vi att prova öl från några av våra lokala mikrobryggerier här i Göteborg, som är Sveriges mikrobryggeri tätaste stad. Till provningen kommer du att serveras något passande tilltugg.

Program Kafé Dalheimer Ölprovning

Anmäl dig här

13 november Klubb Dalheimer - Pepperland

Dags igen för en magisk kväll med de suveräna Beatlestolkarna Pepperland. Det kommer att bli ett pärlband av låtar som Can't buy me love, Help, Hey Jude, Please Mr Posman och många många fler.

Buffén serveras från 19.30.
Pepperland börjar spela 20.30.
Pris 200 kronor.

Program Klubb Dalheimer Pepperland

Anmäl dig här

Biljetter köper du i vår reception på Slottsskogsgatan 12. Du kan boka på länken ovanför eller så ringer du till receptionen på 031-367 97 52. Det går också bra att skicka e-post till  thomas.kollberg@socialresurs.goteborg.se

Gallerivägg

Nya möjligheter. Nya upplevelser. Nya intryck. Det som aldrig ändras är vår ambition att vara ett hus för alla, enligt vårt motto: Dalheimers hus – huset utan trösklar. Vi vill roa, ibland oroa, väcka känslor, men aldrig vara tråkiga.

Om du vill visa världen din konst, så bokar du plats på Fritz gallerivägg. Kontakta Thomas Kollberg 0707-85 46 03 eller Stefan Ganestam 0767-70 89 46.

Kontakta oss.

Ring Dalheimers hus reception 031-367 97 52 så kopplar de dig vidare.

Thomas Kollberg konferenssamordnare
Tony Ulfbratt chef för kulturen

Senast uppdaterad 2015-08-24
Complementary Content
${loading}