Länk till sidan
Dalheimers Hus Träffpunkt

Webbinnehållsvisning (JSR 286)

Visa meny
Läser in...

Aktivitetscenter - daglig verksamhet på Dalheimers hus

Daglig verksamhet på Aktivitetcenter. Foto Ainor Andersson

Erbjuder daglig verksamhet eller sysselsättning som ersättning för arbete för dig som är 18–67 år och som har drabbats av bestående funktionshinder eller neuro logisk skada i vuxen ålder. Vårt mål är att du ska få en meningsfull sysselsättning, social gemenskap och att du ska förbättra dina fysiska och kognitiva funktioner.

Verksamheten bedrivs i gruppform, men du väljer aktiviteter utifrån dina egna önskemål. Du kan välja mellan en rad olika fysiska och kulturella aktiviteter och har även tillgång till husets andra lokaler som gymmet och biblioteket. Vi gör också utflykter av olika slag.

Vi har också specialprogram med olika inriktningar.

  • Turbo är ett tidsbegränsat intensivprogram med inriktning på ökad självständighet i vardagen.

Re-Da är ett program med inriktning på att du skall kunna gå tillbaka till arbetslivet. Remittering till Re-Da sker från Dagrehabiliteringsmedicin på Sahlgrenska sjukhuset.
 

  • Må-Bra är ett program med inriktning på sambandet mellan att äta rätt och vikten av fysiska och sociala aktiviteter. Programmet vänder sig till personer med Huntingtons sjukdom. Här kan du läsa om Huntingtons sjukdom.

Här kan du läsa om Må-Braprogrammet

Hos oss arbetar habiliteringspersonal, arbetsterapeuter, sjukgymnaster och pedagogiskt personal med olika inriktningar.

För att delta i verksamheten måste du beviljas ett beslut om bistånd från LSS-handläggare i din stadsdel eller kommun. Kontakta din stadsdel eller kommun direkt eller vänd dig till oss så hjälper vi dig.

Kontakta oss

Eva Andersson, chef Aktivitetcenter.
E-post: Eva Andersson
Du kan ringa växeln på telefon 031-367 97 52 så kopplar vi dig.

Senast uppdaterad 2014-08-19